FriSomEnFogel.blogg.se

2013-04-30
16:00:00

Trettionde april
Tänk vad fort tiden går!
Idag är det hela 6 år sedan vi träffades, en kväll som jag alltid kommer minnas. Kanske inte för att just vi träffades utan mer för att det var en kväll med nytt folk, första gången jag var ute själv (och med själv menar jag utan Johanna, haha) och framför allt för att det var en grymt rolig kväll! Och tänk, jag som inte skulle festat utan det bestämdes i sista stund. Har också kommit fram till att jag peakade när jag var 19, haha. Den kvällen hade jag typ fyra killar som (enligt mig nu i efterhand) verkade intresserade och två till som tidigare visat intresse. Tänker inte gå in på mer exakt vad som hände den kvällen, men kan ju säga att jag ångrar ingenting och gjorde absolut inget fel med tanke på att jag redan hade en pojkvän.
Kom också att tänka på att jag/vi har faktiskt Johanna att tacka för att vi är där vi är idag. Hade inte hon tagit kontakt med mig och börjat umgås (hade ju ingen som jag dirket umgicks med i skolan innan dess) så hade jag aldrig varit på den festen, eller någon av deras andra fester och då hade jag inte träffat Uffe.
 

2013-04-29
16:00:00

Tjugonionde april
Varför blir det alltid så? Denna helgen har jag varit dum nog att säga att illamåendet börjar bli bättre. Igår kväll så var det dock väldigt nära att mat m.m kom upp igen och imorse på jobbet kunde jag inte hålla det tillbaka. Nästan 4 veckor sedan sist. Suck..! Som tur var så hade jag inte hunnit äta än, då hade det nog varit värre. Men jag fattar bara inte varför det blir så.
Ryggen börjar säga ifrån nu också, och tror tyvärr inte att det hjälper att börja träna så här långt in i det. Men jag ska ge det ett försök, blir dock nästan tre veckors väntan (till) eftersom det var så grymt lång väntetid på att få en gyminstruktion.
Just det, måste ju nämna att jag börjat spela musik för magen. Några kvällar nu så har jag tagit mina hörlurar och lagt på magen och spelat lite skön musik. Funderar på att testa något med mer tempo också, men får se hur det blir. Det är bara så grymt häftigt för efter en liten stund börjar det röra på sig en jäkla massa därinne. Läste på internet att sätter man i öronproppar och sen hörlurar på sig själv så är det ungefär så som det låter i magen. Så varför inte testa?
 

2013-04-28
15:00:00

Tjugoåttonde april
Idag har det hänt grejer! 
För tredje gången var vi inne på Lekcenter och för andra gången testade vi vagn i bilen. När vi började kolla runt efter vagn var jag öppen för alla möjligheter, men lite inställd på Trille Viper, den som var bäst i test enligt Råd&Rön. Mamma fastnade vid en från Emmaljunga som var nedsatt pris på och efter att vi även varit på Babyproffsen och kollat så fastnade jag mer och mer för deras vagnar. Svensk kvalitet och dom känns rejäla. Vet man då redan nu om att man kommer köra i snö och på stigar så behövs ju det en lite mer rejäl vagn, tycker jag. Efter mycket om och men och provande (ja jag blev faktisk lite ledsen för den passade ju inte i bilen..!) så sa mamma att man kan ju ha chassit på cykelstället. Så det var ju bara att åka tillbaka och köra ut den igen och testa. Det gick dock inte heller så bra, men så kommer säljaren helt plötsligt på att man kan plocka bort däcken smidigt. Fatta vilken lycka när vi kan stänga bagageluckan med hela vagnen i! Så det var ju bara att slå till. Nästan 2000kr rabatt, den färgen jag ville ha och en rejäl vagn, vad mer kan man begära? Vi passade även på att köpa/beställa skötbord och säng, där vi också sparade lite pengar på det paketpriset. 
Som om inte detta vore nog så har älsklingen äntligen fått känna på aktiviteten som jag känt ett tag nu. Det var nästan värsta gjympapasset där inne, haha.
 
 
Nu kanske det verkar lite tidigt att köpa vang, men vissa hade 12-16 veckors leveranstid och så vill man ju ha den tillgänglig en månad innan det är dags (man vet ju aldrig när h*n bestämmer sig för att komma).
Sen att vi råkade bestämma oss för en som vi kunde få med oss direkt är ju bara en ren slump.

2013-04-26
16:00:00

Tjugosjätte april
Igår gjorde vi det. Köpte första möbeln till den lille. 
Korgen som dom använde till pappa när han var liten är spårlöst försvunnen, och en ny kostar multum, så det var ju bara att börja leta begagnat. Såg en vagga i tidningen men Uffe glömde ringa på den i onsdags, fast denna gången hade han tur för den fanns kvar. Samma person sålde även en tripp trapp stol (som jag sååå gärna vill ha) men den hade blivit såld redan kl 6 på morgonen som annonsen var i tidningen. Är folk inte riktigt kloka?! Hade aldrig sålt till någon som ringt vid den tiden, och inte heller gjort det själv. Men nu är det väl jag som är konstig igen. Hur som haver, vaggan är nu vår och vi fick till och med madrass och skydd på köpet. Som hittat! 
 

2013-04-24
16:00:00

Tjugofjärde april
Jag kan inte ha haft fel, igår kände jag på riktigt! Satt i soffan och kände hur det bubblade ganska långt ner. Det kom en, sen kom det en till och sen en tredje gång med lite mellanrum. Hade handen på magen redan helt utan anledning och så helt plötsligt känner jag något precis under mina fingrar. Lycka! 
För det måste ju varit så. Många snackar om att det känns som fjärilar i magen, fladder och andra konstiga saker. Hur känns det egentligen? Jag har känt "bubblor" ett tag men varit osäker på vad det är. För det kan ju bubbla i magen i vanliga fall och då brukar det hända något, på ett eller annat sätt, men det gör det liksom inte. Så nu säger jag att det måste varit det som jag känt, bara att jag inte visste om det. Fast samtidigt blir man lite tveksam då barnmorskan när vi gjorde ultraljudet sa att moderkakan ligger i framvägg så det kommer ta lite längre tid för "oss" att känna utifrån. 
Jag är bara så grymt ledsen över att jag var tjock innan detta hände. Vill ta "en massa" bilder men ser liksom inte gravid ut, utan bara tjock. Som vanligt... Men en gång i vecka kommer det bli nu framöver ändå, får bara helt enkelt låta bli att visa folk.
 

2013-04-16
20:30:00

Sextonde april
Så härligt väder! Blev en promenad med älsklingen idag och solen sken på oss nästan hela tiden. Köpte varsin dricka i stan och sen satte vi oss i en park och njöt, tills folk bredvid började röka sånt som man inte får. Då gick vi vidare och kollade upp lite saker och jag blev lite smått överraskad. Men det gäller väl att snart börja ta tag i saker..!
 
Har världens sötaste katter som sitter och trängs i det enda fönstret som är öppet
Jag tror faktiskt att det är fladdermöss som dom jagar
Eller ja, dom var söta tills Lillen hoppar upp och välter ner en kruka...

2013-04-15
21:21:00

Femtonde april
Efter en två timmar lång promenad i "sol", mulet och även regn tillsammans med syster och hennes gremlin så ska det nu bli skönt att sova och hoppas på att huvudvärken släpper. 
God natt! 
 

2013-04-14
14:00:00

Hela historien
Jag har fortfarande svårt att förstå att det har hänt, eller egentligen håller på att hända. Hade förväntat mig lite missöden och mer motgångar innan denna lycka skulle komma.
 
Plockade ju ut min p-stav i mitten av juni och ca fyra veckor senare kom mensen, med värk och allt vad det innebär. Den blev regelbunden direkt så jag slapp det där jobbiga med att inte veta om eller när den kommer. Runt nyår räknade jag på att den skulle komma men tyckte det drog ut på tiden och brösten började bli lite ömma. Mensvärken hade jag ju men var var mensen? Efter en vecka med värk, ömma bröst och någon skulle nog påstå humörsvängningar så började man väl inse och gjorde inte bara ett, utan två test. Båda visade positivt så det var ju bara att höra av sig till mödravården. Symptomen blev fler och helt plötsligt orkade jag inget och kunde inte öppna varken kyl eller skafferi utan att bli illamående.
Måndagen i vecka 6 började illamåendet på riktigt, tog någon vecka till och sen klarade jag inte av att alltid hålla tillbaka kräkningarna. Var på hälsosamtal i vecka 8, träffade min barnmorska för första gången och fick lite användbar information. Helgen efter började det dock gå utför... (Kan ju nämna att vi redan fått berätta för familjerna innan dom började undra varför jag inte åt eller hälsade på så mycket). Var hos mormor och morfar den helgen för dom ville träffa alla och bjuda på mat, jag vill säga "Alltid lika gott!", men jag och mat gick inte ihop. Mormor blev orolig för att jag inte åt något så där var jag ju tvungen att berätta. Mådde illa hela vägen hem och väl hemma var det bara att hänga sig över toan och hoppas på att det skulle gå snabbt. Söndagen var man lagom seg och det var inte mycket som jag fick i mig, kvällen avslutades på samma sätt som lördagen. Måndag morgon tänkte jag att jag kanske mår så dåligt för att jag inte äter frukost (kl 5 på morgonen) så jag gav mig på en skål med mjölk och flingor. Efter halva portionen var det bara att springa in på toan och få upp det igen. Kände mig tvungen att sjukskriva mig för jag visste ju inte hur det skulle gå på jobbet. Dagen spenderades i soffan framför Disneyfilmer och jag vågade knappt äta något. Jobbet ringde och jag sa att jag kommer imorgon. Så fort jag försökte äta något tog det inte lång tid tills det kom upp igen. Efter att mannen varit hemma i några timmar, ett samtal till 1177 och mycket om och men från min sida så åkte vi upp till akuten. Dom ställde frågor, kollade blodtryck och konstaterade att kroppen inte var inställd på svält (än). Så dom skickade hem mig och sa att jag skulle kontakta min barnmorska dagen efter.
Ibland har min make för höga förhoppningar om mig, han trodde verkligen att jag skulle ringa dom på morgonen. Dagen spenderades i sängen och jag fick i mig ungefär ½ drickyoggi och max en halvliter saft. Så dagen efter stannade mannen hemma och ringde åt mig och dom skickade upp oss till förlossningen där jag fick ligga hela dagen med dropp och när jag efter några timmar kunde lämna pisseprov (äntligen) så konstaterade dom att kroppen var inställd på svält. Det var en upplevelse som jag gärna slipper igen, men fick receptbelagda tabletter som förhoppningsvis skulle hjälpa.
Fick åka hem på kvällen och hade under dagen hört av mig till jobbet att jag inte skulle komma på resten av veckan. Och det gjorde jag rätt i för de fyra dagarna hemma räckte knappt till att samla krafter och hitta vad jag kunde äta utan att få upp det igen.
Sen dess har jag faktiskt kämpat mig igenom jobbet många dagar och inte bara hållt kräkningarna hemma utan även på jobbet.
Som om inte alla symptom vore nog så har allt annat passat på att komma; svampinfektion, munsår x2, mjälleksem i håret och på näsvingarna (får inte använda medlet som jag har till det), kan inte använda förlovnings- och vigselring för jag får utslag och så av någon konstig anledning så har jag fått eksem på mina handleder och händer. Suck!
Hoppas på att illamående m.m snart släppet så man kan börja leva på riktigt igen.

2013-04-11
15:00:00

Elfte april
7 april 
Som sagt, jag får skylla mig själv att det inte blev någon sovmorgon idag heller. Upp, frukost, packa ner allt och sen iväg till Fyllinge för att fixa det sista innan gästerna skulle komma. 
Ser fram emot den gången som alla kan komma. Fast det var inte så dåligt, fattades bara en kusin annars var alla där. Fick mina fina ljusstakar och lite annat, och som vanligt tycker man att det är alldeles för mycket. Grymt god smörgåstårta (riktig med räkor) som mamma tvunget skulle göra själva och sen vårt tappra försök på maräng/daimtårta (blev två vanliga jordgubb också ifall den andre inte gick att äta). Som vanligt blev det mycket beröm från gästerna och jag måste säga att jag är nöjd. 
En sak som slog mig såhär i efterhand är att det var riktigt skönt att detta var sista gången som man var "center of attention" och det ska bli riktigt skönt. Tycker inte om när allt handlar om mig, håller mig hellre lite i bakgrunden. Så efter fyra lediga dagar påstår jag inte direkt att jag var ledig och är utvilad. Självförvållat men ändå, det ska bli skönt med helg! 
 

2013-04-10
16:00:00

Tionde april
6 april 
Ingen direkt sovmorgon idag heller, men får väl skylla mig själv för att jag ville ha kalas. Hjälpte mamma med det jag kunde (och skulle) och efter fikan blev det stressa hem för att hinna städa och göra sig iordning inför kvällen. Vid fem började dom droppa in lite smått och till min stora förvåning (faktiskt) så hade dom med sig presenter. Fördrinken var grymt god (som jag kände och minns) och sen bar det av mot restaurangen. God mat och trevligt sällskap gjorde verkligen den kvällen! Några timmar senare började dom dra sig hemåt i omgångar och vi som blev kvar drog hem för pojkarna ville ha kaffe och whisky. Vid tolv fick jag nog så då drog dom vidare till stan och jag fick min efterlängtade dejt med kudden, hihi. 
 
Dom är ju bara för söta ibland, 
och njöt gjorde dom

2013-04-09
16:00:00

Nionde april
5 april 
Ingen sovmorgon idag heller, fast kunde inte direkt skylla på katter eller byggarbetare. Detta var helt självförvållat och jag ångrar mig inte. Var tvungen att handla lite innan vi kom till Fyllinge för att byta bil och plocka upp pappa. Han hade självklart inte packat in i bilen dagen innan så vi fick glatt vänta på honom. Hade i alla fall en mysig dag i Helsingör med älsklingen och pappa, och dom fick med sig det dom hade planerat. Men viktigast av allt så fick jag äntligen min lillebror-ost, yay! 
Sen på kvällen blev det äntligen grillpremiär. Som jag har längtat! Lika gott som alltid och man kan ju inte göra annat än se fram emot sommaren. 
 
Mina grymt söta lyktor, äntligen!  ^^,

2013-04-08
16:00:00

Åttonde april
Nu är det mycket som hunnit hända! Eller ja det borde hänt mycket men vet inte om jag kan säga att det har det. Jag har i alla fall hunnit fylla år, så nu är man ett fjärdedels sekel. Känner mig dock fortfarande som 19, haha. 

4 april
Spenderade födelsedagen med sovmorgon tillsammans med mina monster (ja dom var verkligen det den morgonen) och hårt arbetande byggare som störde min sömn med bankande och borrande. Efter frukost blev det äntligen dags för min välförtjänta massage. Så jäkla skönt! Sen spenderade jag några timmar i olika butiker, provade kläder och köpte lite annat som kommer komma till användning. Upptäckte efter ett tag att jag faktiskt började bli hungrig så det var ju bara att ta sig en bagel och chai latte på Espresso House och inse att jag inte skulle hinna hem innan frisören, och det var banne mig på
tiden kan jag säga. Det dröjde inte länge innan hon märkte att något var annorlunda, så efter en grymt skön tvätt/massage så blev det ett roligt samtal med både tips och idéer.  
Väl hemma igen kunde jag glömma att jag skulle hinna duscha innan det var dags att dra sig in till stan igen. Mötte upp familjerna vid restaurangen (sena som vanligt) och sen blev det lite paketöppning och god mat. 
Kan ju säga att jag somnade ganska snabbt och aningen nöjd med denna dag. 
 
Fick denna fina låda med saker i på lördagen av fina vänner  ^^,