FriSomEnFogel.blogg.se

2014-06-16
10:40:00

Sextonde juni
Jag är helt död..! Varför sitter man uppe längre när man vet att lillkillen vaknar vid kl 5 och kanske inte kommer somna om? Visst att vi behöver fixa med saker, packa upp lådor m.m (och man hinner ju så mycket mer när man är två som kan "jobba") men det slutar ju ändå med att man sätter igång tv:n och sitter där det sista man gör innan man lägger sig. Eller så gör i alla fall vi...
Allt det stora är i alla fall på plats så nu är det väl mest kök och garderober som ska organiseras innan man kan börja med det roliga. Men allra först ska vi flyttstäda lägenheten och få hit det sista som finns kvar där. Så jäkla tråkigt men det måste ju göras och det ska bli skönt att kunna få det kapitlet avslutat så fort vi bara kan.
 
Jag kommer sakna den härliga utsikten från tredje våning
(kanske inte den mest ultimata bilden för att visa det, haha)
 

2014-06-11
12:35:00

Elfte juni
Idag känns som en sådan dag som man inte kommer få mycket gjort... Jag har i alla fall hunnit träffa tjejerna från föräldragruppen, och självklart deras söta små bebisar, vilket alltid är lika kul. 
Sitter just nu själv hos mina föräldrar och försöker få lillkillen att sova efter lunchen då han bara sovit en timme sen klockan fem imorse. Och vi som trodde att vi skulle få lyxen att han skulle sova till halv åtta idag igen, haha. Fast det hade ju inte skadat då jag sovit fruktansvärt dåligt inatt både på grund av värmen och ryggen. Vred till mig på något konstigt sätt igår när jag dammsög (samma ställe som i söndags när jag målade) så jag har ju knappt kunnat vända mig inatt. Känner mig som en gammal tant när jag måste hålla i mig och böja knäna så fort jag ska plocka upp något. Kunde knappt komma ur varken bil eller soffa igår... Det är i alla fall bättre idag, även om det inte är bra. Sen är det ju bara så jäkla typiskt när man behöver vara helt okej i kroppen för att kunna hjälpa till så mycket som möjligt med flytten, och jag har ju egentligen två träningspass till denna veckan som verkligen behövs då jag inte tränade alls förra.
Aja, vi får väl se hur detta slutar. Flytten ska ju bli gjord i vilket fall som helst!

2014-06-10
12:10:00

Tionde juni
Känner mig lite hemsk som sitter vid datorn, men just nu kan jag inte göra så mycket mer nytta än detta då lägenheten är full med lådor som plockats ut ur förrådet och är på väg ner i bilarna. Försöker få lillkillen att somna och så länge han inte gjort det så kan jag inte heller hjälpa till att bära ner (har ju en helt underbart bra monitor som funkar ner i källaren och ute i trädgården trots att vi bor på tredje våningen). Härligt väder som jag gärna suttit ute i men det är väl bara att hoppas på att det blir någon mer vecka, eller i alla fall dag, som man kan njuta av ute i trädgården eller kanske till och med på stranden!
 
Måste ju bara visa dessa grymt fina kuddar (och vimplar) som jag beställt av en tjej på Instagram,
lite mindre i formatet än vad vi trodde men helt klart nöjd med köpet!
nikoprikosmallan
Bilden har hon själv tagit och skickat till mig när dom var klara
 

2014-06-09
09:45:00

Nionde juni
Det tog lite drygt tre dagar men nu är fyra rum (ca. 100kvm) färdigmålade, vi väntar bara på två fondtapeter till sovrummen. Vi har också hunnit riva lite i köket för att få plats med den nya kylen. Nu ska vi "bara" byta alla eluttag och strömbrytare så att man vågar ha en liten kille krypandes. Sen skulle jag nog säga att det är redo för inflytt. Det är ju självklart lite annat småfix som ska göras också, men det är ju sånt man kan ta efterhand, som typ fönster och dörrar.
I eftermiddag blir det Väla och Ikea för att köpa lite möbler och ha en köksplanering. Vi ska förhoppningsvis hämta möbler, kyl/frys och diskmaskin. Börja tömma förråd och garderober och köra de möbler som går att ta när det bara är vi två. Så ja, man kan ju minst sagt säga att veckan är fullproppad med saker som ska hinnas med för i helgen går flytten av det sista och nästa vecka är det förhoppningsvis bara flyttstäd av lägenheten som gäller.
Nä nu ska jag skynda mig och hoppa in i duschen (efter första gympasset på 1,5 vecka) så att vi hinner med det vi har planerat idag.
 
 

2014-06-04
10:50:00

Fjärde juni
Ja då blev ju denna dagen inte alls som planerat... Tråkigt väder är det också så man känner verkligen inte för att hitta på något som betyder att man måste lämna dessa fyra väggar. Även om en promenad verkligen behövs då det ser ut som att det inte blir någon träning för mig idag heller.
Igår var en dag med två stora saker som lättades från hjärtat. Sista provsvaren som återigen visade bakterier, men nu var det såpass att dom inte tyckte att vi ska behandla bakterierna utan honom. Och eftersom han är pigg och glad, äter och dricker, kissar och bajsar så tyckte dom att det är onödigt att utsätta honom för något som nog dom inte riktigt ville då jag läst att den undersökningen är ganska smärtsam. Så så länge han är sig själv och vi inte märker något annorlunda (att han har ont eller plötslig feber t.ex) så kan vi nu släppa detta.
Ja och sen har vi gått och blivit med hus! Så nu är sommaren räddad, och denna helgen också för den delen då det är en del att fixa innan vi flyttar in. Eftersom vi redan sagt upp lägenheten så slipper vi dubbla kostnader och annat krångel då den ska lämnas över till grannarna senast detta månadsskiftet, men vi tänkte försöka ha allt fixat så vi kan lämna den till midsommar. Ska bli så skönt att dubbla ytan, slippa trapporna, kunna ha katterna ute och framförallt mer plats för lillkillen då han gärna far runt mer än vad lägenheten tillåter.
Haha, jag hade värsta planen om ett arrangerat kort att lägga ut, men med det tråkiga vädret igår och saker som drog ut på tiden så hanns det inte med. Och vem kan hålla sig från att berätta något sånt här när allt nu är klart?
 
 

2014-06-03
10:15:00

Tredje juni
Ja det är ju tur att vi har Facebook som kan påminna oss om årsdagar och andra viktiga händelser. Eller? Det hjälpte tydligen inte maken, haha. Men det är väl tanken som räknas ändå? Och blommor är ju inte lönt att köpa eftersom katterna bara tuggar sönder dom/äter upp dom ifall det står framme. Bröllopsdagen spenderades ungefär som vilken dag som helst, så vi får väl unna oss något någon annan dag istället. För nu är det nolltolerans på allt som anses onyttigt för mig fram till midsommar.
Satt och tänkte på det nu i bröllopstider. Läser/har läst om alla som tycker att det är så mycket att planera och stressigt, men själv har jag inget minne av att jag tyckte att det var så. Samma sak med dopet, andra skrev om hur mycket det var att göra och samma sak där; stressigt. Vet inte om jag hade mer hjälp än andra eller om jag helt enkelt är en sån person som inte stressar upp sig i onödan. Hur som haver så hade jag gärna gjort om det, mer än en gång, hehe.
Gårdagen när jag var själv hemma var inte rolig... Lillkillen vägrade somna, han bara skrek och grät och lekte i sängen, så efter tre försök och han hade varit vaken i lite drygt fem timmar somnade han gott i vagnen. För att en timme och tio minuter senare bli väckt av en moppe och såg. Det kom en del svordommar från mig det kan jag lova, med tanke på att han hade kunnat sova en timme till. Sen sov han inte mycket mer under dagen/eftermiddagen och ändå vägrade han somna på kvällen. Kan ju säga att man var lagom trött igår kväll... Idag har jag lyckats få honom att somna inne, är nämligen inte så sugen på att ta en promenad när regnet hänger i luften och träffen med tjejerna blev inställd. Så jag passar faktiskt på att börja lite smått att uppdatera i hans "När jag var liten"-bok.
 
 

2014-06-02
09:30:00

Andra juni
Tänk vad en liten tablett kan göra för ens välmående. Eller ja en och en, en varje dag är det ju.
Första riktiga mensen som jag hade när amingen (i princip) var slut slapp jag den vanliga värken i mage och rygg som gör att man bara vill ligga i fosterställning. Hade istället "turen" att ha migrän i fem dagar. Trodde aldrig att jag skulle säga att jag saknade den vanliga mensvärken, men så var fallet. Så det var ju bara att höra av sig till mödravården och få en tid hos min BM. P.g.a. min migrän och högt blodtryck i familjen så fick det bli mini-piller (som jag aldrig testat innan) och jag är faktiskt lite smått överraskad över hur fort det hjälpte. Hatar att ha en sak man måste göra samma tid varje dag, men vad gör man..? Det går ju inte direkt att vara knappt människa fem dagar i månaden när man har en liten kille att ta hand om.
Full rulle här hemma nu med en kille som bara på några dagar har börjat krypa runt och "prata". Så nu övar vi med att få till hans första ord rätt (läs; säga mamma före pappa! haha). Hmm, får kanske ta mig ut på en liten promenad tidigare än väntat då här är en som vägrar somna...