FriSomEnFogel.blogg.se

2018-10-21
13:00:29

Tjugoförsta oktober
Så himla kul det är! Hade aldrig kunnat tro att detta skulle kännas så rätt. Visst nu gör vi inte så mycket mer än att anteckna och sen hjälpa eleverna så gott vi kan. Jag trodde jag skulle vara hur nervös som helst men har inte varit det en enda gång, och personalen verkar ha så kul tillsammans. Länge sedan jag skrattade som jag gjorde på lunchrasten i fredags. 
Träningen har jag däremot lagt på hyllan. Har varit så trött på kvällarna så den kvällen jag skulle tränat struntade jag i det och la mig tidigt istället. Igår kändes det bara som att det inte hanns med, så jag får ha mina förhoppningar att jag orkar på tisdag. Om det känns som att det hinns med det vill säga, har sååå mycket som ska vara färdigt till veckan efter. Både gällande min VFU, examination del 2 och 3 plus uppgifter till de seminarier vi har under början av den veckan. Överlever jag detta så är jag fan bäst!  
Hemma har det också hänt lite. Förra lördagen när maken sprang något millopp, för att förbättra sin tid inför Göteborgsvarvet nästa år, så spenderade jag och svägerskan en stund inne på Mio med barnen. Och när de var i fullt sjå med att prova olika sängar (barn- och familjesängar) så frågar denna smarta mamman ifall de ville sova i samma rum. Fick ett glatt ja på den frågan, som självklart också egentligen innefattade en familje/våningssäng i så fall. Har inte varit något direkt tjat eller frågor om det på hela veckan, men då kom den smarta morsan fram igen och kl 17 en lördag eftermiddag frågar jag dom igen. Och som ren reflex för att slippa göra allt som har med skola att göra, så blev det lite ommöblering av rum. Blir lite provisoriskt såhär till att börja med, men jag har höga förhoppningar. Började på bästa möjliga sätt: båda barnen somnade som de brukar och för första gången på flera månader sov lilltjejen en hel natt i sin säng! Håller detta sig så är det definitivt värt en ny säng till dom!





2018-10-14
11:00:58

Fjortonde oktober
Imorgon börjar det, det är dags för verksamhetsförlagd utbildning! Är rätt lugn, men det beror nog på att vi ska börja dagen med informationsträff. Märker väl när jag ska sova om jag är nervös eller inte, haha. 
Börjar redan nu känna smått panik över veckan efter dessa två veckor, sååå mycket som ska göras då. Men det är ju bara att bita i det sura äpplet och göra allt och hoppas att det blir godkänt. För efter det är det dags för nästa kurs. 
Haha, vi var så lättade över att ha skickat in förra fredag så ni kan ju fatta hur paff man blir när man måndag kväll får reda på att det skulle läggas upp på annat vis och inte skickas. Plus att det fanns en hel checklista som skulle gås igenom innan dess, puh! 



2018-10-08
11:00:34

Åttonde oktober
Ja om framsidan fick en uppfräschning förra helgen så var det baksidans tur denna. Ville egentligen inte, men i och med inbrottsförsöket i somras så fick vi ta detta beslutet. Så nu är alla större buskar längs med staketet borta. Och det känns så tomt! Vi lär ångra oss, men nu är det gjort. Träden får vara kvar, de flesta har holkar eller andra fågelbo i sig så de behåller vi. 
Snacka om pinsamt! Upptäckte när klockan nästan var strax efter nio att jag skulle varit och kollat blodtrycket vid kl 8. Hur i hela friden kunde jag glömma det?!? Stod till och med i almanackan i köket så fattar inte att jag missade det... Nu får jag allt se till att komma ihåg det på torsdag!  
I fredags skickade vi in första delen på examinationen för denna kursen, 6 dagar före slutdatum, och det känns så skönt! Hade kanske varit mer nöjd om jag fått skriva allt själv, men det går ju inte när man ska skriva i grupp. Men det blev nog bra! Sitter nu med de sista sakerna som ska vara färdiga till imorgon. Då är det full dag i skolan och sen har jag inget resten av veckan, mer än att förbereda för kommande veckors VFU. Det är ju en helt annan historia. Men är i alla fall än så länge både nervös och förväntansfull! Väntar också på att få schema för nästa kurs. Är så rädd för att missa barnens lucia-firande på förskolan! Men det går säkert att lösa på något sätt ändå, hoppas jag... 





2018-10-01
16:00:46

Första oktober
Okej. Nu börjar man väl komma in i skolan lite mer. Känner mig fortfarande inte som den vassaste kniven i lådan, men lite har nog fastnat och allt har varit inne i tid. Denna veckan får jag reda på vilken skola jag ska ha min VFU på, vet redan vilken kommun men det är inte fastställt än vilken skola det blir. 
Här hemma är det fullt upp! Efter en helg med två extra barn så är man rätt mosig i huvudet, och trött. Fast finns väl mer saker att skylla på där, haha. Sen har vi ju en nybliven femåring och det har snart firats färdigt. Efter det blir det att fortsätta på nästa projekt, eller rättare sagt börja på trädgården. För den har blivit lagom förbisedd denna sommaren. Vi har i alla fall fått till ett snyggt tak över källartrappen (istället för en presenning, haha) och krukor ute är planterade och höstfina. Helt sjukt vilken skillnad det gjorde på framsidan! Är nästan så man vill bjuda hem folk nu, hehe