FriSomEnFogel.blogg.se

2019-04-17
16:16:26

Sjuttonde april
Note to self; bättre arbetsro i soffan än vid matsalsbordet. Tänk om jag hade upptäckt det tidigare, då hade jag sluppit all den där "skriva in i sista stund"-processen. 
Det är ju helt otroligt hur det kan vända på det viset. Efter att ha suttit tre dagar, dragit mig i håret och pendlat mellan hopp och förtvivlan, så bara släppte det när jag satte mig på torsdagen. Eller så var det sammanbrottet dagen innan, vem vet. Sen vet jag ju fortfarande inte om det blev bra, men det var en stor klump som lyftes från bröstet kan man minst sagt säga. 
Däremot så är det allt annat nu. Vet inte om det var för att hjärnan började fokusera på tentan, men de tre dagarna efter att det släppte kunde man tro att jag sett en svart katt korsa gatan, gått under en stege OCH krossat typ femton speglar. Stressade (som vanligt) i torsdags morse och slant med tandborsten så jag skadade tungbandet. Blödde och gjorde ont som satan. Dagen efter slår jag i pannan i en kant av betongväggen i källaren och sen lördagen slår jag tån i bordet... Är fortfarande öm om man känner i pannan, men bulan har lagt sig, och tån är det nog i alla fall en spricka i. 
Pratade med vårdcentralen idag och ska dit imorgon, hoppas verkligen att det går att få bra även om jag nu i efterhand inser att jag nog skulle åkt in till akuten. Brosket under tungan är tydligen synligt och jag har fortfarande ont. Plus då att jag varit inne för min visdomstand idag igen och spolat rent. Inget sköljande denna gången men återbesök imorgon. Eller rättare sagt en mer ordentlig undersökning för att kunna fatta beslut om operation. 
Sen hjälper det inte heller att en ny intensiv kurs är påbörjad. Jag känner mig trög, utanför och har redan ångest inför första salstentan. 
Så ja, det är mycket nu och välmående är inte på topp. Förutom träningen och maten, för tillfället funkar i alla fall det utmärkt...



2019-04-10
18:00:23

Tionde april
Det är ju helt otroligt hur man kan gå mellan hopp och förtvivlan såhär. 
Sitter och börjar skriva och känner mig lättad över att det kommer fram någonting. Och sedan bara "vad fan är det egentligen jag skriver", och inser att inget hänger ihop med varandra och utan några som helst teorier eller modeller (som för övrigt måste vara med). Ångesten ligger och gror och jag kan bryta ihop när som helst. När som helst. Jag fattar inte hur jag ska kunna få ihop något i tid. De andra arbetena var ju "lätt som en plätt" jämfört med denna. Inte för att det kanske kändes så då, men det var lättare att få ihop något och se det framför sig. Nu är det helt tomt i huvudet. Jag blir knäpp på detta! Har suttit framför datorn typ halva dagen och jag har inte kommit längre än vad jag var igår... 


2019-04-07
19:19:33

Sjunde april
Vilken vecka vi haft! Inte fått så mycket skrivet på/läst till tentan, men vädret däremot det ska inte klagas på! Nästan 20 grader varmt och sol sol sol. 
Veckan har innehållit trädgårdsfix med bl.a plantering av blommor, födelsedag, riktigt roligt PT-pass, en nästan 2h lång massage och ansiktsbehandlig, grillpremiär, kalas och nu idag har jag passat barnens kusiner och sedan blev det promenad och fika på stranden. 
Kommande vecka får det bli intensivt pluggande, för senast om en vecka ska tentan in. Ska bli spännande att se om jag får ihop något vettigt... 





2019-04-01
11:11:24

Första april
Så var det dags att ta tag i livet igen. Det har varit två fantastiska veckor på praktiken! Att handledaren trodde jag jobbat på skola innan säger ju lite om hur bra det gått. Sjukt nöjd med uppgiften vi planerade och hur den blev. Däremot har det varit kaos med maten (onyttigheter på kvällarna) och träningen har i princip varit obefintligt. Där har det endast blivit promenader och även om det var varje dag förra veckan så kompenserar det ju inte för det man fått i sig... 
Oh well, ingen mening att deppa över det. April och våren är här! Har födelsedag, PT, massage och kalas att se fram emot denna veckan. Hoppas bara att det kompenserar för ångesten jag har över tentan som ska in nästa helg... Fast det ska nog gå att få ihop något vettigt så länge jag väl sätter mig med den, endast kort lektion imorgon sen finns det inga ursäkter med att inte sätta sig med det.