FriSomEnFogel.blogg.se

2015-10-23
13:30:00

Tjugotredje oktober
Här är det mer eller mindre sjukstuga nu när hösten verkligen gjort intåg. Fast jag ska inte klaga, än så länge håller vi oss till förkylingar och lite feber (peppar peppar). 
När pappan i huset kommer hem tar vi helg och ser fram emot första helgen på länge utan några direkta måsten inplanerade. Blir dock en liten kvällsbio imorgon, om jag lyckas lämna ifrån mig båda barnen, haha. Det går lite sådär att lämna bort en tös som ammar och man inte riktigt vet när hon blir hungrig nästa gång.
En annan sak (såhär out of the blue) är att det är lite kul att se hur ens reaktioner över de små sakerna inte skiljer sig mellan barnen. Blev lika glad och fick lyckotårar av en sån enkel sak som att hon vände sig från mage till rygg. Och jag som trodde att man skulle vara lite mer "avtrubbad" och ta det lite mer med en klackspark nu när man går igenom det för andra gången. 
Nä nu är det dags att hämta lillkillen på dagis, om han nu vill följa med mig och lillasyster hem. 
 
 

2015-10-02
15:00:00

Andra oktober
Hej och hå vad tiden går, och tänk att det blev sommar tillslut! 
Efter sex veckor var det dags att gå tillbaka till vardagen igen. Ja för det har, om möjligt, hänt mer detta uppehållet än vad det gjorde förra.
30/6, efter ett konstigt migränanfall och vad som visade ett alldeles för högt blodtryck hemma, blev jag inlagd på förlossningen för observation. Kontroller, så som prover, blodtryck, CTG och ultraljud flera gånger om dagen så blev det efter den sista läkarundersökningen 6/7 bestämt att det skulle bli en igångsättning. Bara inte den dagen för de hade redan "för många" planerade igångsättningar. 7/7, efter att då ha legat inlagd i en vecka, sängliggande för det mesta och inte fått gå ut sedan permisen på fredagen, så kom barnmorska och sköterska in i rummet strax före klockan tio på förmiddagen (när både mannen och lillkillen var på besök) och sa att det var dags. Blev lite stressat att få dit barnvakten i tid, men som tur var så var hon redan förvarnad. Väl inne i förlossningsrummet och redo så får jag där och då (av en ren slump) reda på att läkarna hade konstaterat havandeskapsförgiftning... Klockan 10.20 tog dom hål på vattnet och efter bara två värkar på en timme bestämdes det att det skulle sättas värkstimulerande dropp. 11.30 var det igång och det tog inte lång tid innan värkarna gjorde detsamma. Tyckte det var konstigt och att det inte kunde stämma när värkarna gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen efter så "kort" tid. Lustgasen kopplades på och jag kan nu konstatera att det verkligen hjälper (hade svårt att avgöra om det var så förra gången). Så i vecka 36+1, två timmar efter att jag blev igångsatt och femtio minuter efter att droppet satts och sköterskan och barnmorskan knappt hann ta på sig handskar m.m så kom hon med ett "plopp" 12.21. 
Fick ligga kvar fyra dagar till då mitt blodtryck inte riktigt ville ge med sig trots medicin. Så ja, vi fick fem veckor tillsammans hemma hela familjen, mitt i renoveringskaos men ändå. 
Nu har lillkillen hunnit gå två veckor på gamla dagiset och denna mamma var ett nervvrak och kunde varken hålla tillbaka eller förklara känslorna och tårarna när det var dags att sluta. En månad har nu gått sedan han började på det nya stället och vi kan inte vara mer än nöjda, det är knappt så man får med honom hem på eftermiddagarna, haha. Måste också säga att det var en speciell känsla att vara på sitt allra första föräldramöte. Sen han har ju faktiskt också hunnit fylla 2år! 
Lilltjejen växer så det knakar och har nästa vecka hunnit bli hela 3 månader och det är dags för första vaccinationen. 
Och jag, ja trycket vill inte alls som läkarna vill så jag går fortfarande på kontroller varje vecka och har återigen ökat dosen efter att trycket låg alldeles för högt kontrollen denna veckan (såpass att jag blev skickad till läkaren för fler prover för att utesluta andra saker). Så ja för tillfället mår jag inte så bra... Men nu är gymkortet aktiverat igen och på måndag ska jag på mitt allra första mama challange pass för att sedan träffa min coach på torsdag. Nu ska jag banne mig ta tag i vikten, för den faktorn spelar ju också en roll i trycket.