FriSomEnFogel.blogg.se

2014-07-31
10:40:00

Trettioförsta juli
Nu sover han. Igen (haha)... Ibland känns det som att det är det enda jag skriver att han gör, men det gäller ju att passa på att sitta här när man har tid. Och man har ju verkligen inte tid när han är vaken, inte för att man skulle vilja sitta med detta då ändå. Har hunnit med lite samtal och disken, plus att jag har kollat runt efter lite saker så nu fastande jag här. Tänkte att det kan vara lika bra att börja planera för lillkillens ettårskalas redan nu. Tiden kommer gå minst lika fort som vanligt, och då vet man om att börjar man inte i tid så sitter man här några dagar innan och har en massa kvar att fixa. Har i alla fall fixat lite födelsedagspresenter och knåpat ihop en önskelista så jag står ju inte helt på ruta ett, men hade gärna kommit iväg och fixat saker så man kan göra inbjudningskorten. Har lite idéer som jag tror inte är allt för avancerade, både för plånboken och bristen på tid, hehe. Hade väl varit smidigare att beställa, eller varför inte ringa till folk, men jag vill sitta och pyssla och känna att jag lägger ner kärlek i detta kalas. Vilket jag hoppas att jag känner varje år och till varje barn (om det nu blir så).
Måste hitta motivationen igen till att leva hälsosamt och träna, denna månaden har inte varit rolig... Men just nu har jag känslan att jag vill inte dit, vet inte var den kommer ifrån. Jag måste, men vill inte, vilket resulterat i att det inte blivit av denna veckan. Det har väl säkert en del att göra med att jag tror att jag har gått upp i vikt och har ändå ingen som helst möjlighet att rädda det till invägningen nästa vecka, samtidigt som man tänker att man behöver ju i alla fall inte göra det värre än vad det är. Men det har ju varit så härligt väder så man har ju velat njuta och hitta på saker med familjen. Snart är allas semestrar slut och då är det tillbaka till det vanliga, vilket jag längtar till. Visst att det kan bli lite svårare att få barnvakt, men det hittas inte på en massa saker var och varannan dag så att man känner att man inte hinner med både det man vill och det man måste.
Älskar sommaren och värmen, även om det kanske varit lite för mycket lite för länge, men jag längtar till hösten och den där första riktiga höstdagen då man kommer ut och luften helt plötsligt känns frisk!
 
 
 

2014-07-30
10:10:00

Trettionde juli
Avundas inte de personer som har behövt jobba under hela denna värmeböljan som varit. Själv var man ju helt död redan första dagen och förstår inte riktigt hur jag klarade av det. Nu ska jag försöka njuta av resten av sommaren, så länge den inte redan är över? Haha, det känns i alla fall så när det "bara" är typ 20 grader ute.
Lillkillen vaknar när som och tvätten borde strax vara klar den med, hoppas jag hinner hänga upp den innan han vaknar. Det har varit en intensiv vecka för honom så han har en del sömn och egentid med mig att ta igen. Så jag hoppas att han njuter av lite rutiner igen, speciellt nu när han kommit in i en period då han är väldigt klängig... Han har även börjat att ibland släppa tagget om saker när han står och igår när vi var på stranden släppte syster taget om honom och han stod själv i minst 10 sekunder. Tänk vad stolt man kan bli av såna småsaker!
 
Med blåsor i händerna, ont i ryggen och ömma fötter så
blev ompysslad av världens bästa make när jag kom hem i söndags
 

2014-07-22
09:30:00

Tjugoandra juli
Äntligen är årets första dopp avklarat, och jäklar vad härligt det var!
Efter en heldag på Hallands Väderö så blev det ett dopp i Torekov, vilket verkligen behövdes. Håller vädret i sig så blir det nog att åka dit någon mer gång någon helg. Jag tyckte det var väldigt barnvänligt, och den andra stranden som jag också tycker är väldigt barnvänlig ligger ute i Vilshärad. Visst det finns säkert fler barnvänliga stränder men jag undviker gärna dom som är packade med folk, framförallt turister men det är väl också en del Halmstadbor utan bilar som inte kan ta sig till de stränderna som ligger lite mer avlägset. Helst av allt hade man ju velat vara på den som är närmst, men där kan vi glömma att få ner vår barnvagn och sen så är det bara en massa lös sand som fastnar överallt. Hur som haver tar det lika lång tid att köra från oss till Torekov som till Vilshärad, så varför inte ta den som ligger längst bort då? (Haha, nu säger jag emot mig själv). Det är ju också lagom typiskt med detta vädret denna veckan när man inte kommer kunna njuta av det till fullo, och om man inte har helt fel nu så kommer det nog inte hålla i sig utan ligga mer på runt 20 grader efter denna veckan (om vi har tur...).
Nä, snart ger jag upp med att försöka få tillkillen att somna och packar in oss i bilen. Varför ska dom alltid kämpa emot tröttheten som mest när man har saker/tider inplanerat?

2014-07-19
09:55:00

Nittonde juli
Det gäller att vara effektiv när han väl sover! Tänk vad sovrutinerna ändras hela tiden. Från att han har sovit 2-3 timmar på förmiddagen och minst en timme till på eftermiddagen så är det nu 40-50 minuter på morgonen/förmiddagen och om vi har tur 1-1,5 timme på eftermiddagen.
Maken är och jobbar så jag passar på att slappa lite efter att jag diskat, gjort mig iordning och plockat undan efter lillkillen. Nyhetsmorgon är ju självklart igång (men jag saknar de ordinarie programledarna). På tal om något helt annat, fick lite smått panik igår kväll när vi skulle stänga igen altandörren innan vi skulle lägga oss. Fluffy sitter utanför medan hans sele ligger inne tillsammans med Lillens. Hur i hela friden tog han sig ut? Utan att vi hört honom? När dom inte har velat vara ute i linan så har vi kunnat ha öppet med barngrinden fördragen och ett galler innanför och dom har inte visat en tendens till att försöka ta sig ut. Så nu är jag lite nojjig över att han kan ha tagit sig ut genom nätet på "balkongen", men mest troligt är det att han hoppat upp på fönsterbrädan och sen ut genom altandörren och bara helt enkelt hoppat över gallret (vilket båda av dom lätt hade kunnat göra från golvet om dom hade försökt). 
Senare idag ska vi träffa några vänner och se vad vi kan hitta på, jag hoppas på minigolf men tror inte dom andra är så intresserade av det, haha. Härligt väder med både värme och sol så det gäller att smörja in sig. Lyckades bränna mig på nedre delen av ryggen igår när jag fixade lite i trädgården. Fick ett ryck när jag kom hem från träningen (och hade barnvakt) så istället för att hoppa in i duschen blev det att jag (iklädd shorts och sportbh) tog mig igenom lite drygt 1/4 av rabatterna längs staketet. Vi är på tok för lata för att ha hus och stor trädgård, haha. Sen hjälper det inte att ha en liten att hålla koll på när man är ute i trädgården och ska fixa, blir ju mer koll än fix om man säger så. 
En annan sak som jag faktiskt tänker skryta lite med (för att jag kan och vill) är att jag denna vecka har hunnit med fyra träningspass. Hade egentligen planerat att hinna med så många pass varje vecka under folks semestrar men denna veckan var första det verkligen blev av. Får se ifall jag hinner med ett imorgon också då jag vet att det blir max två pass nästa vecka...
 
 

2014-07-15
09:10:00

Femtonde juli
Jag borde inte sitta här... Jag hade verkligen behövt gå igenom lite lådor så att det händer något, men det går ju så mycket fortare/lättare när man är två och kan hjälpas åt med vart allt ska vara.
Lillkillen sover, tvätten är igång och jag har hamnat i soffan. Känner mig lite febrig idag så har skjutit på gymmet några timmar... Vädret är ju inte det roligaste så katterna får glatt hålla mig sällskap här inne en stund, dom har ju trots allt redan varit ute någon timme. Så jag passar på att kolla runt och få lite inspiration till lillkillens kalas och vad man skulle kunna köpa till honom. Vilket är svårare än vad jag trodde, hade mycket hellre gått runt i butiker men eftersom det bara finns typ tre stycken (som jag anser ha sånt som man letar efter) så har man redan sett det mesta som finns. Tur att det snart börjar komma in lite höstnyheter!
 
 

2014-07-13
10:50:00

Trettonde juli
Vilket omslag i väder vi fick. Skönt med lite regn så man kanske kan få lite gjort inne och slippa vattna trädgården, vilket vi inte gjort än (haha). Samtidigt hade det varit skönt med fint väder de dagar som båda är lediga, regna kan det göra när maken jobbar.
Tänk, imorgon har jag varit hemma ett helt år. Vart tog tiden vägen? Lillkillen blir snart tio månader vilket betyder att det snart börjar bli dags att planera för 1 årskalas. Shit! Man får lite smått panik... På tal om panik (eller ja, panik och panik...); jag har väldigt blandade känslor över att jobba om två veckor. Det blir ju liksom en hel arbetsvecka, även om det inte är fulla dagar så har jag inte varit borta från honom så mycket... Nä, det är nog tur att det dröjer lite till tills det är dags att gå tillbaka till jobbet helt och hållet, för känslorna kan man ju (tyvärr) inte styra över. Samtidigt vet man ju om att det är skönt ibland att komma ifrån lite och ha ensamtid, om man nu egentligen kan kalla det för det.
Nu är det väl dags att dra sig upp ur soffan och ta hand om frukostdisken och se ifall vi hinner med lite i källaren eller nåt innan lillkillen vaknar.
 
Hade över en vän här igår och fick äntligen tillfälle att inviga en av mina fina 25-årspresenter
 

2014-07-07
17:25:00

Sjunde juli
Att jag höll på att skita ner mig när blixten slog ner typ bredvid bilen..! Fattar inte hur lillkillen kunde sova igenom den smällen.
Nu är jag äntligen(?!) tillbaka! Ifall någon mot förmodan har saknat mig. Förhoppnngsvis har vi nu ett betydligt mer stabilt internet än det mobila vi hade hemma på prov i två veckor (för 2,5 vecka sedan). Känner inte att jag saknat det så värst mycket, förutom med datatrafiken på mobilen som tagit slut för att man inte haft något Wi-Fi att vara inne på hela dagarna.
Livet flyter på, har fortfarande en del lådor att packa upp och en källare att få ordning i men man vill ju gärna göra annat också och inte bara plocka i huset. Maken är iväg och hjälper våra systrar och jag ska väl sätta igång lite tvätt. Ska bara samla kraft för att ta mig upp ur soffan där jag fastnade efter en ovanligt tidig nattning.
Så vad har hänt under dessa snart tre veckor? Jo vi har passat på att ha premiär på stranden för hela lilla familjen, nu när sommaren kom lagom till att maken börjar jobba igen. Det var kanske inte det roligaste vattnet med tanke på all tång, men det var ju bara roligt att dra upp och sen krypa runt i racerfart (den enda växel som finns just nu). Vi har även hunnit med Ängelholms hembygdspark, vilket var förvånansvärt roligt med tanke på att han fortfarande inte är så värst gammal. Men vi kan ju i alla fall konstatera att människor är mer intressanta än djur och att sand är gott, sin mor upp i dagen, haha! Gammelmorfar har fyllt 80år så där har vi hunnit med två kalas och lagom till det prickade vi in en förkylning, och jag försöker så gott jag kan med mat och träning. Hoppas på att det blir lättare nu med det sistnämnda när vi börjar komma tillbaka till vardag igen.
Det var en liten uppdatering för den som var intresserad, blir förhoppningsvis lite bättre med uppdateringar nu (så länge jag har något att skriva).