FriSomEnFogel.blogg.se

2014-08-26
10:15:00

Tjugosjätte augusti
Idag blir nog en sådan dag att bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer och bara hoppas på det bästa. Var ju knappt hemma igår så känns som att det behövs. Fast vi ska nog i alla fall försöka ta oss ut minst en vända, lillkillen har ju fått hem sina regnkläder nu så det går ju till och med att stanna till på lekplatsen!
 

2014-08-20
15:10:00

Tjugonde augusti
Ja här ekar det tomt. Hösten har kommit (aningen för tidigt) med regn och rusk, och ja vad mer det nu innebär. Ville ta mig ut på promenad idag men det känns som att risken för att man blåser iväg är väldigt stor, och regnet ligger mer i luften idag än vad det gjorde igår. Ändå har vi kommit fram till att vi har flyttat till "solsidan", haha. Det ser ofta ut att bli regn men ändå håller det sig över Halmstad eller norr om, så oftast slipper vi.
Upptäckte i söndags kväll när jag klippte klorna på katterna att Lillen saknade en klo. Snacka om att man fick panik och dåligt samvete för att man missat detta. Den var ju trots allt där sist jag klippte dom! Satt och funderade en stund på när det kunde ha hänt och kom då fram till att det var antagligen förra helgen när jag såg lite blod på golvet, men maken sa att det var från hans pappa så då tänkte man inte mer på det. Hur som haver, ringde veterinären i måndags och fick tid på förmiddagen. Det visade sig att där i alla fall inte var kvar några klorester och att det hade börjat läka fint (luktar tydligen väldigt illa om det blir inflammerat). Passade på att vaccinera honom när man ändå var där, vilket plånboken inte tyckte om trots att hon sa att att vi fick rabatt på vaccinationen. Satan vad dyrt! Hade varit billigare att åka dit på drop-in och vaccinera båda katterna och bara bett dom kolla på klon. Frågade även om råd med hur vi ska göra med Fluffy som inte låter Lillen komma i närheten utan att fräsa eller slå till honom. Så så fort vi har pengar till det blir det att köpa refill till vår Feliway och se ifall det hjälper.
 

2014-08-15
10:00:00

Femtonde augusti
Det är ju helt sjuk vad man inte kan styra över sina känslor ibland.
Jag trivs jättre bra i huset, redan en vecka efter att vi flyttat kändes det som att vi hade bott här hur länge som helst, men man kan ju inte låta bli att sakna stan. Fick nästan lite tårar när jag tänkte på att jag inte kommer kunna gå samma promenader till hösten som jag gjorde förra året längs med Nissan, i Aleskogen längs Prins Bertils stig eller rundan till/i/från kyrkogården. Så jag har nu faktiskt börjat planera för när jag skulle kunna ta samma promenader. Jag måste ju ta mig in till stan minst två gånger i veckan för gymmet, men då kommer man väl ändå inte orka/känna för att promenera. Så varför inte passa på de dagar som det är babysim? Då är jag ändå inne i stan och lillkillen kommer nog garanterat vilja sova efter. Kanske till och med kan passa på när man är inne och jobbar? Jaja, vi får väl se hur det blir. Känner jag mig själv rätt så är det nog mer snack och inte så mycket verkstad...

2014-08-13
09:15:00

Trettonde augusti
Fullt upp har man här, minst sagt. Fast ibland känns det som att man inte riktigt vet vart tiden tar vägen men ändå försvinner den.
Vet egentligen inte ritkigt vad jag ska skriva, hade lite tid över och tänkte att det var ett tag sedan... Ska snart fixa mellanmål till lillkillen att ta med. Det är nämligen dags för en träff med tjejerna, denna gång är det riktigt gångavstånd. Och på tal om det, jag måste verkligen bli bättre med mina promenader. Saknar stan med närheten till flera olika (långa) promenadstråk. Ska jag ut och gå här, och inte gå längs med landsvägar (vilket jag gärna slipper), så har jag i princip bara en tur på cirka 40 minuter. Så min tanke var egentligen att gå den på morgon/förmiddag och sen på eftermiddagen de dagar jag inte tränar. Men helt ärligt så kommer jag inte ihåg när jag gick på promenad sist... Kan ju inte direkt skylla på trapporna längre, men jag skyller fortfarande gärna på att folk fortfarande har semester och att man vill passa på träffa dom då. För snart är det "ensamma dagar" som gäller igen. Fast egentligen är det kanske bara den där latheten som kommit tillbaka, men förhoppningsvis är den bara på besök! För ska jag på något som helst sätt nå samma resultat som i våras så räcker det inte bara med några träningspass i veckan och hålla koll på maten, vardagsmotion är a och o!
 
Sysselsatte oss i måndags med att skruva ihop denna möbel,
Lillen har till och med redan fått erfara att man kommer undan från lillkillen i denna   ^^,
 

2014-08-08
10:10:00

Åttonde augusti
 
Paniken som uppstår när man precis ska släcka för att sova och upptäcker att en spindel spinner nät mellan sängen och väggen. Jag bryr mig inte om spindlarna så länge dom håller sig i sina hörn och inte rör sig när jag ser, men så fort det finns en risk att få dom på sig så får jag panik, haha.
Ska egentligen förbereda för stranden, men det känns inte som att vädret är på vår sida idag. Kändes som att man bokade in denna dag lite för tidigt innan man verkligen sett hur vädret skulle bli. Fast som det har varit de senaste månaderna har man ändå inte riktigt kunnat planera dagarna i förväg... 
Kanske dags att göra lite nytta innan lillkillen vaknar?
 

2014-08-07
09:50:00

Sjunde augusti
Fem minuter tänker jag undvara till att sitta ner och ta det lugnt idag. Det känns i ryggen efter gårdagens träningspass och det känns som att man har sovit riktigt kasst trots snälla katter och en unge som har sovit hela natten... Nästan ett helt nytt pass blev det igår och jag känner att det blev lite av en nytändning. Nu jäklar kör vi! Tre veckor till nästa träff och då är det nog dags att ta nya mått, vilket jag inte ser direkt fram emot...
Idag känns det som att jag borde göra en massa, men samtidigt borde jag ta tillvara på vädret eller bara sitta ner och ta det lugn (när jag kan). Så vi får se hur det blir... Hade behövt börja på städningen och plocka lite, framförallt i köket så att dom kan börja på det direkt på lördag, men jag orkar inte.
 
Beställde nytt träd till katterna igår.
Hoppas bara på att det var en seriös sida då jag i
efterhand kom på att man kanske borde kollat upp det innan.
Det stod mellan dessa två, men till slut valde vi den första då den tog upp mer golvyta
och då tror vi att den blir lite stadigare och inte behöver förankras i något
 
 

2014-08-06
08:55:00

Sjätte augusti
Så sitter man och ska klicka hem en ny klösmöbel till våra små monster och så tar dom bara kort... Vid de tillfällena önskar jag att jag hade fixat den "funktionen" på mitt kort. Fast samtidigt är det jäkligt bra att jag inte kan, haha. Nu hinner jag i alla fall mäta så att den får plats där vi hade tänkt. Känner att dom behöver någon mer möbel så att dom kan komma ifrån både lillkillen och varandra. Fluffy har ju börjat irritera sig på Lillen igen så det blir nog till och med att börja med Feliway igen och se ifall det gör någon skillnad. Trodde faktiskt att det skulle hjälpa med flytten; större yta och kunna vara ute (både i lina i trädgården och balkongen hela tiden när vi är hemma). Ja och möjligheten att vara ute har nu gjort att det är dags för avmaskning, vilket ändå skulle göras innan vaccinationen. Lillen kräktes inte bara en eller två, utan fem gånger nu på morgonen. Mitt i min frukost... Så det uppskattades att maken inte stuckit till jobbet än så att jag kunde hålla koll så att lillkillen inte fick tag i det.
I söndags hade jag och maken en liten lunchdejt och sen blev det bio. Kändes som helt fel dag med tanke på vädret, men mysigt var det. I denna sommarstad är det inte ofta man kan sitta på en uteservering i lugn och ro, för att sedan gå på bio med endast 8 personer till i salongen.
Ikväll är det dags för invägning efter vad som blev ett litet uppehåll på cirka 7 veckor. Har hållt igång med träningen hyffsat bra, inte så många tillfällen som jag hade planerat men ändå. Sen är det ju maten och drickan som inte alls gått bra. Tror helt seriöst att jag inte haft två helt nyttiga dagar i rad på hela sommaren. Har det inte varit en glass så har det blivit fika, eller en cider och ja att inte förglömma snacks eller godis. Mega suck på mig själv! Skäms över bristen på självdiciplin och planering, men det är ingen ursäkt för man har fortfarande haft ett val och varit medveten om sina beslut. Ökade i alla fall lite vikter på gymmet igår så det var ju inte helt fel.
 
 

2014-08-01
10:40:00

Första augusti
 
Regn och åska ute, en liten kille som sover och inga måsten...
Då gäller det att passa på med riktig egentid!
Några kapitel avverkade i boken och en skön stund i soffan.
Dagen kunde börjat sämre!