FriSomEnFogel.blogg.se

2013-07-25
19:35:00

Tjugofemte juli
Nu är man ju inte alls bitter för att man satt inne större delen av dagen igår. Det har regnat ordentligt idag, och även om solen lyser nu har man inte sett mycket av den idag. Men vi har i alla fall fått rensat bland alla papper som vi i princip bara tryckt ner i lådan det senaste året. 
Nä nu blev jag lite deppig över att jag inte får gå på boxen så ska leta upp någon som vill kela istället. 
 
Blev lite "impuls-massage" i eftermiddags 
Kanske inte så välförtjänt men det var inte mindre skönt för det  ^^, 
 

2013-07-24
11:15:33

Tjugofärde juli
Så blev det ett litet hopp igen, och jag som tyckte att jag varit så duktig den senaste tiden.
Sitter just nu ensam hemma och har nog komit fram till att det blir en dag som spenderas här. Ska kolla ifall tvättmaskinen är ledig och börja tvätta lite kläder i ministorlek, men framför allt är det nog för att jag tycker så synd om katterna. Så ska dom "plågas" i denna varma lägenhet kan jag offra en dag i solen och göra dom sällskap. Sen känns det som att man sover bort semestern men jag vet inte hur jag ska göra. Är ju uppe minst 2ggr på natten och man sover dåligt när det är 20+ i sovrummet, vilket betyder att man inte är det minsta pigg när man vaknar vid 8-9. Fast sen känns det som att hela dagen försvinner när man sover till halv elva. Suck...
Jag har i alla fall hunnit med årets första dopp, och det blev hela tre stycken på samma dag. Plus i kanten för mig, hihi. Sen har vi hämtat hem möblerna och spenderade några timmar igår kväll med att montera ihop det. Så nu återstår det att se hur det funkar med katterna och ifall vi behöver göra några ändringar innan den lille kommer. Trångt blir det men vi ska nog överleva.
 
Ibland känner jag mig lite sne, hihi  ^^,
 

2013-07-18
19:30:00

Artonde juli
Jag är lite bitter på vädret. Massa moln hela dagen fram tills det är dags att hitta på något på eftermiddagen. Hann få en timme i solen igår och idag blev det lite läsning i dom kyliga vindarna. Men när bilen gick till Ullared eller som idag Slöinge ja då är banne mig solen framme. 
Som sagt, Ullared igår och det mesta är väl fixat nu. Efter lite berättelser m.m så känner vi att nu ska möblerna hem, så förhoppningsvis kan vi fixa det i helgen (trots att det ska bli superfint väder). I eftermiddags var vi på Sia Glass och jag kom hem med en låda knäck-strutar och 5 liter(?!) passionssorbet, som jag verkligen ser fram emot att smaka. Fast den får bo hos syster då vi har världens minsta frys som typ alltid är full. 
Nä nu ska jag försöka hitta en bekväm ställning i soffan för bebis tyckte det blev trångt efter maten och trycker på revben och lungor. 
Btw, vi har blivit med soffa! Så förhoppningsvis får vi den inom 5 veckor och man kan ju inte längta mer efter en bekväm soffa att sitta i! 
 
 

2013-07-16
13:15:00

Sextonde juli
Fick världens konstigaste känsla igår när jag låg i soffan, så det är bara att konstatera att jag inte längre kan ligga på rygg. Så barnmorskan hade inte helt fel när hon sa att jag märker när jag inte kan göra det längre. 
Har i alla fall fått gjort lite ärenden i stan så hoppas att det går smidigt nu. Sen är det ju aldrig helt fel att umgås med syster, speciellt när hon varit borta i en månad. 
Nä om man skulle vila lite innan det är dags att traska in till stan för första föräldragruppen. 
 
Det känns konstigt att säga det,
men just nu känner jag mig smal
 

2013-07-15
20:20:00

Femtonde juli
Så har vi varit utan bil i två veckor och det tar minst tre veckor till tills den är klar. Så min kära syster och hennes gubbe var så snälla och lånar oss deras gröna fara under semestern. Så nu blir det racer-körning, woho! 
 
 


2013-07-14
19:30:00

Fjortonde juli
Kunde inte låta bli  
För man vill ju inte dela med vem som helst  ^^, 
 

2013-07-13
16:30:00

Trettonde juli
Haha, blekaste magen ever! 
Speciellt när man jämför med maken 
Och självklart så brände man sig på låren... 
 

2013-07-12
15:00:00

Tolfte juli
Sådär ja, då var sista arbetsdagen för detta året gjord. Gött! Det gör ju inte direkt saken sämre att det är härligt sommarväder ute, och det ser i alla fall ut att hålla i sig imorgon också. SOLA(!) säger jag då, hihi. Hoppas på att kunna få lite färg på fläsket innan sommaren försvinner helt, haha. 
 
 


2013-07-11
16:00:00

Elfte juli
Idag är det exakt två månader kvar, om man räknar på datum, och syster har kommit hem! Tiden går alldeles för fort, speciellt när man inte tänker på det. Jag har fortfarande svårt att förstå och verkligen greppa det här med att vi ska bli föräldrar. Om en månad plockar vi hem möblerna men jag kan inte förmå mig själv att kalla mig mamma. Nä, det kommer nog ta ett tag till. Magen märker jag inte direkt av, förutom när det rör på sig och när man gör vissa saker på jobbet. När ska det börja bli jobbigt? När ska man fatta? 
Hur som haver, snart är det dags! 
 
 

2013-07-10
16:00:00

Tionde juli
Fler nätter som denna hade jag inte tackat nej till! 
Katterna fick spendera gårdagen hos mina föräldrar för att det skulle komma en kille och laga vår köksfläkt. Större yta att springa runt på och sen vara ute i en trädgård när föräldrarna var hemma. Till och med Lillen var tydligen ute hela tiden som dom var hemma. Det var ju lite tomt i lägenheten när man kom hem, men det resulterade i att jag kunde vila lite i soffan och det behövdes tydligen för jag slocknade direkt. 
Tillbaka till natten; har bara vaknat två gånger lite snabbt. Den första var när Lillen stod på Fluffy och tydligen skulle lägga sig på honom (puttade bort honom och så la han sig hos maken istället) och sen någon timme senare när jag fick kramp i ena vaden. Inte varit på toa en enda gång! Fast det fick jag sota för när jag istället vaknade klockan fyra av att jag verkligen behövde gå på toa. Vägrade dock och höll mig fram till att klockan ringde, haha. 
För en annan kanske detta låter som en jobbig natt, men det var det verkligen inte. I vanliga fall är jag uppe på toa 1-4ggr och måste ge katterna något varje gång annars börjar dom störa när man lagt sig igen, och ibland hjälper inte det utan dom bråkar/leker så att man får stänga in en av dom eller så bara av någon konstig anledning så vill dom inte att man ska sova. 
Avslutade i alla fall kvällen med en grymt god marängswiss som jag varit sugen på i flera dagar! 
 
 

2013-07-09
16:00:00

Nionde juli
Jag blir så deprimerad och trött på mig själv. Men nu har jag till och med en bra ursäkt till varför jag inte kommer ut i trädgården på eftermiddagen. Jag har ju inget att sitta/ligga på! Glömde solstol och madrass på Fyllinge, och den andra madrassen och filten ligger i makens firmabil som han självklart har på jobbet. Fast det spelar inte så stor roll om han tar in det för kan inte ligga på rygg för det gör ont och magen måste jag ha en badring till för att kunna ligga på den (och den har jag ju självklart också lämnat på Fyllinge för det är ju faktiskt dom som köpt den åt mig). Sen så är ju bilen på verkstaden några veckor till så kan ju inte ta mig någonstans... Suck. 
 
 


2013-07-06
16:00:00

Sjätte juli
Det var ju en helt underbar kväll igår! Lite fail att den alkoholfria drycken tog slut utanför "ölområdet" och att kön in stundtals stod helt stilla (i mer än 10min), men det var ju inte därför man var där. Jag måste säga att även om det är mer för nostalgin så finns det inget bättre än att gå på en konsert där man kan sjunga med till typ alla låtarna. Ångrar inte att vi gick på den för jag tror nämligen att det är deras sista turné, så nu har man varit på tre stycken. När dom kommer tillbaka i augusti så kommer vi nog sätta oss utanför, eller kanske till och med i vår trädgård för det är ju en så härlig känsla och anledning till att umgås.
Idag har vi varit i stan och fixat lite och nu ikväll får vi hjälp med att börja operation möblera om. Ska bli spännande att se hur det blir! 
 
 

2013-07-05
16:00:00

Femte juli
Är sommaren verkligen här nu? Känns faktiskt ganska så overkligt måste jag erkänna. 
Snart bär det av till restaurang för lite mat och senare ikväll är det dags för konsert. Ska bli spännande att se hur kroppen klarar av en så lång dag, och framför allt en kväll som jag antar kommer spenderas helt stående.  
 
 

2013-07-04
16:00:00

Fjärde juli
Det är ju liksom vår otur på högsta nivå. Efter den lilla bilolyckan i söndags så kom maken igår fram till att svärfar blev nog lite lurad. Varför man nu skulle göra det när man till och med skriver papperna på polisstationen. Vet inte hur länge han satt i telefonen och blev vidarekopplad och hänvisad någon annanstans igår. Så idag blir det svärfar som ringer försäkringsbolaget och försöker fixa fram en hyrbil åt oss eftersom bilmekanikern inte rekommenderade att vi kör mer med bilen. Jag hade lätt klarat mig utan men maken tjatar så det är väl lika bra att hålla tyst. Jag säger bara; Akta er för unga finskor i rondeller i Sverige... 
Idag går vi in i vecka 31 och har firat med världens liv där inne i flera dagar nu. Hade en helt underbar incident idag och jag kunde verkligen inte låta bli att le stort. Jag har tydligen blivit en sån som går runt och känner på magen lite titt som tätt, inte när det är folk i närheten men ändå. Så när jag gjorde det vid ett tillfälle idag så fick jag stanna upp och känna lite extra noga. Där var något! Började känna lite mer runt med fingrarna för att se ifall jag kunde lista ut vad det var och tryckte lite mer, men så blev det svagare och svagare och... Pang! Så får jag världens spark mot handen, hihi. 
 
 

2013-07-03
16:00:00

Tredje juli
Igår kväll blev det en myskväll. Kände att det behövdes efter de tankar och känslor man haft de senaste dagarna. Vill gärna skylla på att graviditeten gjort att man överdrivit men det är nog tyvärr inte så. Vi har i alla fall pratat om det och det kommer väl gå över med tiden. Är ju inte den som bara kan släppa det direkt men hoppas att det går snabbt. 
Sista helgen innan syster kommer hem och snart bara en vecka kvar, yay! Så nu får du banne mig ändra dina aktivitets-tider för jag tycker att det börjar bli dags för dig att göra dig till känna när folk är i närheten, hihi.  
 
Haha,, han är ju bara för söt ibland  ^^,
 

2013-07-02
16:00:00

Andra juli
Det är så härligt att känna när du rör på dig! Helt klart bästa känslan ever, men snälla, låt bli mina revben och försök att inte pressa ut dig, det är aningen obehagligt. 
Hade en härlig dag i Göteborg med bästa Johanna i lördags, det är så synd att man inte träffas oftare. Blev en del shopping, vilket till och med var kul när det var snygga kläder som man inte bara såg tjock ut i. Det liksom bara passade! Är supernöjd med mina inköp och lite lyckligare blev jag när jag slapp ta tåget hem på kvällen med kassar, vagn, babyskydd och bilfäste. Jag har världens snällaste man! 
 
 

2013-07-01
16:00:00

Första juli
Så dåligt jag har mått idag. Ont i magen och mår illa (hungrig och mår illa) så jag kan knappt äta, ont i hjärtat gör det också. Må så dåligt bara för att man är orolig över en "liten" lögn. Värst av allt är att jag känner mig själv såpass så jag vet att jag hade reagerat såhär i vanliga fall också. Suck vad jag hatar mig själv och mina tankar ibland...