FriSomEnFogel.blogg.se

2017-08-31
14:45:30

Trettioförsta augusti

Jo men visst var det så att det var min tur. Halsen känns som den gjort de senaste dagarna, något på g men inte ont eller direkt ret eller hosta. Men febern hittade till mig och jag mår allmänt dåligt, tjock i huvudet som jag brukar kalla det. Lite kli i öronen också, men inte så mycket som det brukar vara när jag blir förkyld, haha. Var inte kul att jobba idag, noll energi och ingen "andra växel". Tur att jag inte hade en hel dag så jag kunde ta mig igenom den. Så hoppas jag på att er känns bättre till imorgon. Blir ju ingen träning förstår jag men har andra ärenden så kan inte vara sjuk. Plus att jag hade bestämt med mig själv: inte sjuk före oktober. Så det är det vi kör på! 


2017-08-30
16:30:27

Trettionde augusti

Okej. Det blir inte så mycket träning (som jag hade velat) denna veckan, och så blir det ju ibland. Så då är det ju ännu viktigare att jag håller maten. Än så länge går det lika bra som det gjort de andra veckorna. 2.5 vecka kvar och sen ska det väl räknas som en vana. Det värsta är att det känns som att jag håller på att bli dålig, och det hade inte förvånat mig det minsta... I så fall sätts jag verkligen på prov. 

Har egentligen inget att skriva, men ville "titta in" ändå. Är nervös, orolig, arg, ledsen, ja allt på en och samma gång och vet inte riktigt hur jag ska hantera dagens ("med största sannolikhet") information...


2017-08-24
19:25:03

Tjugofjärde augusti

Nu är sensommaren här! Vill inte säga höst än, för det är fortfarande sommartemperaturer på dagen/eftermiddagen, men den friska luften är här. Och kallt var det också imorse, 5 grader stod det på bilen när jag körde till jobbet imorse. Har funderat ett tag på om det bara är inbillning från min sida det där med att det känns i luften när hösten kommit, typ från en dag till en annan, men jag måste säga att det är nog faktiskt så. Eller ja kanske inte från en dag till nästa, men nästan. Och sen de vackra soluppgångarna! Tar kort på himmlen nästan vaje dag nu för det är så vackert, haha. Jag längtar något så fruktansvärt till höst och vinter nu, kan inte riktigt sätta fingret på varför men jag blir liksom lycklig och förväntansfull när jag tänker på det. 

Imorgon är det fredag och ingen vägning. Har bestämt mig för att ska jag nu hålla fredagen nyttig också så kan man lika gärna byta dag. Plus att idag var det kalas och då tycker jag att det är okej att äta (med måtta)! Annars har veckan gått riktigt bra. Är beredd på ett plus på vågen trots detta, men har ändå förhoppningar om minus. 


2017-08-19
15:35:16

Nittonde augusti

Om jag var glad igår när jag ställde mig på vågen så var det inget mot hur glad jag var idag. -2kg sen förra fredagen! 2kg?! Detta beror ju dock helt och hållet på att jag börjat jobba hel vecka och fått till 4 träningstillfällen. Men så himla skönt att mer än hälften av "sommarkilona" försvann så fort. Det ger mig definitivt förhoppningar om att dom är borta innan denna månaden är slut. 

Men idag är det lördag och idag tillåts både fika och kvällsgott. Och det kan man ju kanske vara värd när man lät bli allt sånt igår (och resten av veckan för den delen). 


2017-08-17
19:55:01

Sjuttonde augusti

Jag är så jäkla pepp på detta nu! Det ska banne mig gå! 

Första hela arbetsveckan efter semestern är snart avklarad och rutinerna sitter i precis som det gjorde före sommaren. Både mat och träning har funkat utan några konstigheter. Så himla skönt att det var allt som behövdes, de tjatiga rutinerna. Upptäckte till och med att jag ska betala mindre på gymmet, synd att man inte fått reda på det tidigare men gött att dra ner lite på kostnaderna. Nu gäller det bara att styra upp helgerna också och sen ska det nog kunna hända saker. 
Blev en löptur idag där jag sprang hela rundan och sen gick en stund efter för att få ihop 45min. Motvind, sol, molnigt, 22 grader, insekter som fastnade i svetten lite här och var, tur att vädret skiftade lite annars hade jag nog dött, haha.


2017-08-12
12:25:39

Tolfte augusti

Att få ligga kvar i sängen och dra sig och inte behöva gå upp när barnen vaknar. Det är guld värt! Även om båda kommit in till oss under natten/"morgonen" och man la sig lite för sent så känns det ändå som att man fått sova inatt. Skönt! 

Nu ska jag dock ta en Alvedon och vila mellan maskinerna med tvätt och hoppas på att febern ger med sig snabbt. Genomtråkigt väder så jag satte resten av familjen på att baka lite muffins. Lugn och ro trodde jag, bara att tänka om på den fronten, haha. 


2017-08-11
19:50:06

Elfte augusti

Nu sitter jag här själv framför tv:n och bara väntar på att något av barnen ska vakna. Sist jag hade en sådan här kväll så blev det katastrof så jag har inte så höga förhoppningar på att det ska gå bra... På tal om katastrof; gårdagen vill jag helst glömma. Ville ju inte att sista "extradagen" hemma med barnen skulle bli på det viset. Men vad gör man när bristen på sömn gör att man inte riktigt kan hantera det ena barnets humör? Det var skrik och gråt och inget dög och ingen mat gick ner och mamman duger inte trots att pappan är och jobbar. Så det blev mer tv än vad mitt samvete hade velat och en mamma som bröt ihop i sovrummet. Sen blir det ju inte bättre med samvetet när båda försöker trösta en... 

Idag var det ny dag och nya tag. Vågen visade sanningen över hur "bra" vi levt i sommar. Jag vet inte om det gav mig en extra push, men med strax över 5h sömn i ryggen och en svettig dag på jobbet så tog jag mig ut på en löprunda när jag kommit hem. Hade kunnat ta mig till gymmet men nu i efterhand ser jag att jag gjorde rätt val för annars hade jag aldrig hunnit duscha innan barnen skulle hämtas. Jag är nöjd med sträcka och tid, men lite besviken på mig själv för att jag gick 1min ungefär i mitten av "passet". Oh well, övning ger färdighet. 
Sitter nu i valet och kvalet om jag ska sätta igång en film eller läsa bok, och ifall jag ska plocka fram något att tugga på. Hmm... Den som lever får se. 


2017-08-09
20:20:20

Nionde augusti

De sista veckorna har jag börjat få sån ångest. Och nej, inte över träning och mat. Där fattar jag aktiva beslut och får stå för konsekvenserna. Ångesten nu är helt och hållet över barnen, framförallt lillkillen. När blev han så stor? Flyttat upp till de stora barnen på dagis, bytt ut alla kläder i garderoben för de blivit för korta, bytt till stor säng (utan att mamman var mentalt förberedd på det). Och nu när jag är på fritids och jobbar så tänker jag ännu mer på att det bara är två år tills han ska sluta dagis och börja fritids och förskoleklass. Om de senaste fyra åren gått fort, ja hur fort kommer inte kommande två gå då?! 

Igår efter frukosten ville han kramas och gosa istället för att tvätta av sig och sen kommer ett "Förlåt mamma". Eftersom minnet är som det är så frågade jag varför då? "För att jag inte låt bli lampan när du sa det". Hade helt glömt bort/släppt detta så tackar honom för att han bad om ursäkt, för att sedan få ett "Nu vill jag att du säger förlåt". Undrar ju varför där med och får till svar "För att du skrämde mig när du sa till mig". Och då kom det dåliga samvetet för att man "skriker" på barnen kanske lite för tidigt/mycket. Men det är ju så svårt att vara pedagogisk och lugn när tålamodet är på noll när man är trött och redan sagt till dom femtioelva gånger. Och självklart bad jag om ursäkt jag med. Vår kloka lilla kille! Sen när vi var och klippte oss på kvällen kom en såndär spontan sak som man inte kan göra annat än att le över. "Men mamma, snart ser jag ut som jag igen". 


2017-08-02
16:50:01

Andra augusti

Okej. Denna natten var värre. Vaknat med 1-1.5h intervaller, både p.g.a att jag tror jag missat att klockan ringt men också för att maken snarkat som jag vet inte vad (och i samma veva vid några tillfällen har något av barnen låtit som att de håller på att vakna). Så idag är man ju mer död än levande. Hade det inte varit för att jag hade ärenden att göra i stan, och att jag verkligen måste komma igång med träningen, så hade jag lätt åkt hem och sovit en stund. Tänker inte ens ljuga och säga vila, haha. 

Det var i alla fall trevligt att träffa personalen på barnens dagis igen. Märktes nog att jag inte pratat med någon på hela dagen, haha, men man får ju passa på att prata lite när det inte är så många barn så dom kanske till och med har lite tid till det. Fick lite tråkiga nyheter men det är ju så det är ibland. Det var kul att höra att de inte märker på barnen att de varit hemma en hel månad. Så det säger ju något om att de trivs.