FriSomEnFogel.blogg.se

2014-02-27
08:45:00

Tjugosjunde februari
Så jäkla kul det var på babysimmet igår! Efter en veckas uppehåll för sportlov så trodde jag faktiskt att han skulle tycka att det inte var så kul eller i alla fall reagera på samma sätt som innan. Men ack så fel man kan ha! Man märker ju inte själv utvecklingen i helhet utan mer det dagliga, eller hur man ska säga. Igår var han bl.a. med mycket mer, sparkade i vattnet och jag fick mycket bättre ögonkontakt innan dyken än vad jag fått innan. Nästa vecka är det dags för undervattensfoto, spännande!
Igår var jag och fick mitt träningsschema och gick igenom det tillsammans med min coach. En del nya maskiner och ett nytt upplägg, och jag kände verkligen skillnad i kroppen efteråt. Har inte någon direkt träningsvärk idag men kör jag minst 3ggr i veckan plus mina promenader varje dag (och håller igen på helgerna!) så ska detta nog gå hur bra som helst. "Invägning" om en månad och jag ska nog låta bli att ställa mig på vågen här hemma innan dess. Vet hur besviken jag blir om jag inte får det resultatet jag tänkt mig, även om jag vet att det kan vara aningen orimligt...

2014-02-26
07:50:00

Tjugosjätte februari
Så var det det där med att bestämma sig. Ska man hitta ny hyresrätt eller köpa?
Vi har varit runt och kollat lite på båda alternativen. Men det är svårt att hitta en hyresrätt på markplan, större än vad vi har nu och någorlunda centralt för en billigare peng än vad vi betalar nu. Sen vill man ju inte skuldsätta sig upp över öronen om man köper, man vill ju gärna leva lite också. När man väl hittar det där huset som känns rätt, är det inte typiskt att det skulle vara orimligt pris och att dom inte accepterar mindre än det dom begär? Eller att någon annan är minst lika intresserad så budgivningen går lite för långt för vår smak (läs plånbok)?
Visst, vi klarar oss där vi bor nu. Lite trångt och lite jobbigt med upp och ner för trapporna, men vi bor bra och trivs (minst sagt!). Drömmen om att kunna ha katterna ute (i lina eller "bur", aldrig lösa..!) och kunna leka med barn och hundar utan att trängas med andra som också har tillgång till trädgården. Ja den drömmen finns och får väl leva vidare ett tag till...

2014-02-25
08:10:00

Tjugofemte februari
Igår överträffade jag faktiskt mig själv. Plockade upp systers gremlin och sen blev det en riktigt lång promenad. Det tar ju lite längre tid när man har med en hund som ska kissa överallt (typ), så det blev ju att det tog lite längre tid att gå än vad det hade gjort annars. Men 2 timmar och 40 minuter var jag ute och det är jag helt klart nöjd med. Lillkillen sov nästan hela tiden också, vilket bara var skönt så man slapp stressa hem. Även om han för det mesta bara sover i vagnen så får vi nog snart byta till sittdelen, liggdelen börjar bli alldeles för liten nu (han har max 5 cm till godo). Enligt "instruktionerna" ska det ju ändå göras vid 6 månader, och där är han ju snart.
Det dröjer nog inte länge tills vi har en kille som kan ta sig runt själv här hemma. Han ligger och sparkar och försöker åla sig framåt. Några "skutt" han det blivit än så länge, men som sagt; det går fort! Han vill ju gärna stå i ens knä nuförtiden, och efter att ha suttit i sin hoppgunga några gånger nu så hoppar han som bara den när han står i knät. Så vi ska se ifall vi kan långa en gåstol av några vänner, han verkar ju tycka det är kul men samtidigt vill vi i alla fall se ifall det är något som är värt att införskaffa.
 
 

2014-02-24
10:00:00

Tjugofjärde februari
Ja vad händer nu? OS är slut så då kan man ju inte sitta bänkad framför tv:n längre. Tur är väl det, egentligen, men jag är ju inte så värst påhittig så det blir en liten utmaning nu känner jag.
Såhär mycket till fruksot vet jag inte när jag åt sist. En portion gröt och ett kokt ägg(!) och så ska jag hinna med mellanmål före en lagad lunch. Känns som att jag kommer äta hela dagarna nu, men det är ju tydligen så det ska vara. För att hinna med alla måltider, som alla behöver lite förberedelser, så blir det till att tillsammans fixa det dagen innan. Så att ifall jag har ont om tid så går det snabbt och lätta att fixa ihop.
Ut ska jag/vi också ta oss. Funderar på en riktigt lång runda då det ska vara fint väder (och varmt!), fast samtidigt ska jag ta mig till mamma och hämta lillkillens rena kläder som vi tvättade där igår. Han har redan kräkt sig igenom ett ombyte så har inte så mycket kvar att byta till...
Till en helt annan sak, som gör mig grymt glad, stolt och känner mig duktig; fick honom att somna i min famn så som vi gör på kvällen! För dom flesta är det säkert vardag, eller kanske ännu bättre; får dom att somna själva i egen säng. Men för mig är detta framsteg!
Tji fick jag. Han sov i exakt 9 minuter så blir nog promenad tidigare än vad jag hade tänkt mig...
 
 
 
 
(Detta inlägget tog nog nytt rekord, började skriva vid åtta, halv nio)

2014-02-23
12:40:00

Tjugotredje februari
Snart dags att bege sig ut i det härliga vårvädret! Eller det är nog kallare än vad det ser ut, men solen skiner i vilket fall som helst. Blir att ta min dagliga promenad som denna söndag till ära inte är en runda utan jag har en slutdestination: mamma och pappa. Hoppas att syster vill följa med, för det är ju bara att "plocka upp" henne och hennes lilla gremlin på vägen.
Vi tänkte passa på när vi ändå är där och se vad lillkillen tycker om badkar. Badbaljan börjar bli lite liten att "ligga" i så vi tänkte se hur han reagerar när han får ligga och plaska. Därför tänkte jag försöka hinna inom någon affär och se ifall jag hittar några badleksaker som kanske kan göra det hela lite mer intressant.
Varför kan man inte ta till vara på nätter då han sover? Har bara varit uppe en gång inatt och gett honom nappen. Förutom det sov han mellan halv tio och halv åtta. Typiskt att bara maken får sovmorgon... Han har ju inte sovit mer än en hel natt på en vecka nu så man är lite som en zombie känns det som. Aja, jag passade på att vila lite efter frukosten när lillkillen också sov.
 
 
 
 
 
(Haha, jag är nog inte ensam om att tycka att mina inlägg är en aning "hackiga", men det får bli som det blir. Man får ju passa på att skriva det man kommer på är man kommer på det)

2014-02-21
09:20:00

Tjugoförsta februari
Ja idag är man nog mer död en levande.
Hoppas att det bara är en fas han är inne i nu för man hade ju hoppas på att snart kunna gå framåt i nattningen.
Han somnade vid nio, halv ett ungefär fick jag gå upp och ge honom nappen. Sen vid fem över halv två gör jag samma sak, men det hjälpte inte... Så maken går upp och försöker få honom att somna, det hjälpte inte heller så vi byter blöja, försöker få honom att somna igen och till slut la jag till honom. Tog ungefär en halvtimme innan han hade ätit upp så vi bestämmer oss för att lägga ner honom i sängen, men då sover han inte riktigt så det säger ju "pling" och så är han klarvaken. Maken testar igen att få honom att somna, går inte. Så jag bestämmer mig för att sätta mig med honom i soffan och mata honom (igen) för att se om han somnar igen så att maken får sova lite till. Nä men varför ska man äta eller sova när man kan ligga på mamma och dra henne i håret och riva henne i ansiktet? Så jag lugnar ner honom och går in och lägger honom i hans säng igen. Han ska ju trots allt lära sig att på natten håller vi oss i sovrummet, helst av allt i sängen. Så maken gör ännu ett försök till att få honom att somna men även denna gång förgäves. Slutar med att jag fixar en flaska, ingen stor portion, och sen tar det ca. fem minuter efter att han ätit upp och så sover han. Kvart över fyra fick vi båda gå och lägga oss igen. Har ingen aning om när maken gick upp idag men jag vaknade halv åtta av lillkillen och hörde då att maken var på väg ner till bilen.
Hur spenderas denna dagen då? Framför OS med en massa te och en hel del gos, och förhoppningsvis en liten promenad.

2014-02-20
09:30:00

Tjugonde februari
Så satt man här igen... Ja det gäller ju att passa på när han är nöjd, både för frukost och lite egentid (vilket jag tycker att detta är). Inte för att man slipper eller ignorerar honom, utan för att man får göra något vuxet samtidigt som man pratar och kanske till och med sjunger för honom, så detta inlägget tar ju ändå sin lilla tid att skriva.
Blir till att försöka fixa ihop en handlalista också. Fick ju lite nya recept igår, till alla mina måltider, som vi ska införskaffa. Kom igår fram till varför jag behöver detta, någon man inte känner som kan hålla motivationen uppe. Jag har så lätt för att komma med ursäkter och kanske inte ljuga (men i brist på bättre ord) ifall man skulle fuska och det visar sig i resultatet. Har alltid brytt mig om vad andra tycker om mig och därför mår jag sämre om jag inte når mitt mål som man bestämt med en "okänd" än om man sätter det tillsammans med t.ex. någon i familjen. Så bara det blir en extra motivation! Satte som mål att gå ner hälften (ner till "startvikten" på MVC i januari förra året) till sommaren. Inget som blir omöjligt men jag kommer nog få kämpa för det. Sen andra hälften satte vi inget mål för, men jag vill ju självklart ner till min bröllopsvikt, minst.
Vi ska ju också handla hem så att vi kan göra lite fler puréer. Har ju bara morot i frysen och sen så ger vi honom gröt och banan. Testade att köpa hem äpple- och katrinplommonpuré, vill ju ha lite burkar som man kan förvara den hemlagade maten i sen. Men först ska vi göra puréerna som ska frysas in som kuber och sen tar vi tag i det lite "större". Ska nog testa kiwi idag, har ju en hemma som jag köpte till honom sist men det har inte blivit av än. Alltid lika spännande att testa nya smaker!

2014-02-19
08:30:00

Nittonde februari
Jag känner mig faktiskt aningen mer utvilad idag än vad jag gjort de senaste dagarna. Lillkillen var så duktig och bestämde sig för att nappen räckte för att somna om vid halv två och sen sov han till tio över sju. Härligt!
Idag är det fullt upp för min del och det är tur att jag har mina kära systrar som hjälper mig och delar på passningen. Ska kolla blodtrycket vid elva (det låg ju lite högt på efterkontrollen men när jag kollade det hos distriktssköterskan så låg det helt okej men han ville att jag i alla fall skulle kolla det en gång till). Sen blir det APT mellan 12 och 14.30, och ikväll ska jag på min hälsoanalys. Jag har nog för höga förhoppningar över vad jag kommer få för resultat, men samtidigt ska jag inte stirra mig blind på just resultatet utan en hälsosammare livsstil är ju det viktigaste. Så att jag kan vara den förebilden jag vill vara och självklart den bästa mamman jag kan vara.
Har (äntligen) fått igång min dator och jag måste säga att jag saknat att sitta vid den istället för att ha mobilen i handen hela tiden. Det går ju t.ex. betydligt snabbare att skriva, haha. Jag ska i alla fall inte stänga av den för det tar en evighet för den att starta och den vill aldrig bli klar med sina uppdateringar. Så här sitter jag med min frukost, katterna ligger och slappar och lillkillen ligger i gymmet och pratar som bara den, som vanligt, hehe. Eller ja, han ligger snart utanför gymmet då det är omöjligt att ligga still och hålla sig på en specifik yta, sötnöt.
 
 

2014-02-18
10:30:00

Artonde februari
Med risk för att låta bitter. Eller vänta lite, vem försöker jag lura; jag är bitter..!
Det är ju jätte bra och ni är jätte duktiga som gått ner allt (kanske till och med mer) av det som ni gick upp när ni var gravida. Och att ni sticker till gymmet varje dag och ut på promenader i ur och skur. Jag förstår att ni vill dela med er av era framgångar och vad ni har åstadkommit. Jag förstår verkligen detta till 100%, men: Jag vill inte se det! Mådde man inte dåligt över hur man ser ut och känner sig misslyckad innan man plockar fram telefonen och går in och kollar läget på det man brukar så gör man ju helt klart det efteråt... Jag får väl kanske skylla mig själv som går in på det, men då kanske man missar något annat som man inte vill missa.
Här har jag en kille som nu tydligen tycker att det är morgon klockan fyra och vill gå upp, sover bara korta stunder på dagen och vaknar så fort man försöker lägga honom ifrån sig. Bor på tredje våningen utan hiss och har vangnen i källaren. Äter ingen "skit" och på hyffsat fasta tider (så fasta tider som man kan ha med en bebis) och jag ser inget positivt resultat på detta. Vilket jag gjort förr när jag gått ner i vikt. Har inte turen så att jag kan ha med honom till gymmet, eller har faktiskt inte vågat fråga. Känns som att dom skulle döma en och tycka att man är en dålig mamma som vill ha med honom dit. Är jag bara lat som inte tar mig iväg och tränar när maken kommer hem eller går en massa promenader på dagarna? Ska jag acceptera att det är såhär jag kommer se ut och köpa en garderob därefter, eller ska jag fortsätta försöka och hoppas..?
 
Ångrar inte en sekund vårt lilla mirakel!
http://eilaformochfotografi.se/
 Har varit lite dåligt med uppdateringar då blogg.se inte velat funka på mobilen...

2014-02-12
07:50:00

Tolfte februari
Vad hade jag gjort utan OS på tv:n? Jag är ingen morgonmänniska för fem öre, så hur det funkar med mitt jobb förstår jag egentligen inte riktigt. Det är ju inte så att man har vant sig de senaste sex åren heller, tyvärr. Så nu när denna lilla kille har bestämt sig för att vakna mellan 5.30-7.00 så är här en mamma som är mindre glad. Det är en jäkla tur att maken ändå är uppe/går upp vid den tiden så att jag kan ligga kvar i sängen en stund till, och om jag har tur; somna om. På helgerna är man ju uppe tidigare än så, och då ger han ju självklart maken sovmorgon till halv åtta, haha. Sådan far sådan son. 
Idag står babysim på schemat, som vanligt, och sen får jag se ifall storasyster behöver någon hjälp. Dom får ju nycklarna till huset idag! 
Nä nu har han nog ätit klart för på något konstigt vänster har han hamnat på magen i mitt knä och biter på min hand. Satan vad han tar i och biter hårt!

2014-02-10
14:50:00

Tionde februari
Idag har vi varit på rytmik och lillkillen verkade uppskatta det lite mer än sist. Jag vågar nog till och med säga att han tyckte det var kul, hehe. Jag tycker i alla fall att det är kul så ska se om man kan fixa biljetter till några fler tillfällen, när de släpps.
Efteråt blev det en liten promenad ner till stranden i det härliga vädret. Man kan ju inte annat än njuta och få lite vårkänslor! 
 
En av anledningarna till att jag aldrig 
kommer flytta ifrån "bästkusten", hihi! 
 

2014-02-09
16:30:00

Nionde februari
Idag hade vi en massa planerat, och som egentligen måste göras, men här "sitter" vi i soffan framför OS och har bara lyckats bocka av en sak på listan. Fast dagar som denna måste man också få lov att ha, någon gång i alla fall.
Jag var så trött när jag kom hem imorse så efter frukost och lite mys så somnade jag i soffan. Finns inte mycket som slår en tupplur i soffan när det behövs, haha.  

2014-02-08
09:30:00

Åttonde februari
Det är lite kul att se hur olika nätterna är, inte bara för honom utan för en själv också. Även om han sover så vaknar jag ju av någon konstig anledning, precis som att kroppen säger att nu är det dags att kolla till honom. Så från att vakna 10-15ggr på en natt till 5-7ggr och så inatt bara 2ggr. Trodde knappt mina ögon när jag vaknade sista gången och såg vad klockan var. Vilket egentligen var ganska skönt och faktiskt välbehövligt, speciellt med tanke på hur sent man la sig och hur tidigt man skulle upp idag. 
Som vanligt gick jag och tänkte nu imorse och helt plötsligt börjar jag nästan gråta, lyckotårar men ändå. Saknar mina killar hemma och det går ju inte att undvika att tänka på hur mycket man älskar sin lilla familj. Och det leder ju till att man tänker vidare på framtid och planer o.s.v. Vilket i sin tur bygger upp förhoppningar som man inte ska ha. 
 
Mina gosiga knaskatter  ^^, 
 

2014-02-06
15:30:00

Sjätte februari
Nä jag är verkligen ingen morgonmänniska. Man kan väl knappt kalla mig för människa då egentligen, haha. Men det är väl resultatet man får när lillekillen sover sina 10h (ca. 21-07), sen att en annan inte får så lång sammanhängande sömn är ju en annan femma. 
Om några veckor är det tydligen dags för undervattensbilder på babysimmet. Så jäkla spännande! Och igår gick det bättre med ögonkontakten före dyken än vad det gjort innan, framsteg. 
 
Idag fick jag lite sällskap i stan av min syster, något fattigare och några presentkort färre men supernöjd med det som behövdes inhandlas 
 

2014-02-04
12:10:00

Fjärde februari
Frustrationen som uppstår när lillkillen varit uppe sen klockan sju, sovit max en halvtimme vid nio och nu är övertrött men vägrar att somna, funkar inte ens att lägga till honom... Så nu gör jag ett försök på att få honom att somna själv i sängen med lite vaggvisor. Verkar inte funka så bra, men skam den som ger sig! Fast hungrig börjar man också bli så det lutar nog ändå åt att jag ger upp först, haha. Han är ju i alla fall glad så egentligen borde jag inte klaga. Längtar till bodyn passar med texten "Världens bästa skitunge!". För just nu tycker jag den hade passat alldeles utmärkt, hehe.

2014-02-03
15:40:00

Tredje februari
Ajajaj, så jäkla ont jag har just nu. Har träffat ett par tjejer från "nya" föräldragruppen idag och när det var dags att gå hem så blev det att jag och en till tog en promenad. Det blev till slut en promenad på ca. en timme och sen kom jag knappt ner i källaren eller upp till lägenheten p.g.a mitt knä. Trevligt att träffa och prata med mammor till jämngamla bebisar (precis som med gänget från föräldragruppen på MVC) plus att man kommer hemifrån lite vilket är ganska så skönt. Fast nu ser jag lite fram emot morgondagen vilket blir den enda dagen denna veckan som jag inte har något inbokat. 
Var hos mamma och pappa igår, för att maken skulle fixa med bilen. Trodde ju att jag skulle behöva lite hjälp men lillkillen är ju inte lika kinkig längre så det slutade med att min syster (som för tillfället bor hemma med sambo och hund tills dom flyttar in i sitt hus) sitter och kollar på Bumbibjörnarna och Skogsfamiljerna på hennes iPad. A walk down memory lane, haha. 
 
Trots att jag hur gärna som helst vaknar till en glad kille i vaggan så tyckte jag att klockan sju var aningen för tidigt 
 

2014-02-02
14:20:00

Andra februari
Vågar man hoppas? Ja nä vi får helt enkelt se hur den kommande natten blir. Det finns helt klart dom som har det värre. Vi har i alla fall en betydligt gladare kille idag än vad vi haft de senaste dagarna, och det tackar vi inte nej till! Saknar min myskille. 
Tänker och planerar och hoppas, vilket jag borde låta bli, samtidigt som man har fullt upp med annat. Planer varannan dag denna veckan så lär nog inte bli så mycket träning, om man inte lyckas få lite hjälp så att man kan rymma iväg någon förmiddag. Lördagar står fast i alla fall, och tur är väl det!
Nä nu ska jag umgås lite med familjen.  

2014-02-01
09:25:00

Första februari
Här fick jag förhoppningar om att mitt knä blivit bättre och så känner jag av det igen... Har ju vilat det denna veckan också, och igår kände jag bara lite en liten stund när vi var ute och gick. Får kanske börja smörja in det eller linda det och se ifall det hjälper..? 
Hur som haver, igår ringde i alla fall Actic tillbaka och på fredag ska jag dit och prata med dom om det. Den lille får hänga med om ingen av mina systrar kan passa honom, vi ska ju trots allt bara prata och det skulle inte ta så mycket mer än 20min sa hon. På tal om gymmet, funderar på att fråga om man skulle kunna få ta med den lille när man tränar, så länge man håller sig till rehab-delen och att han är snäll (läs tyst). Då hade jag ju kunnat ta mig dit på förmiddagar när där ändå är lite lugnare. Det är ju inte så att det spelas någon musik eller nåt sånt som kan skada honom. Eller nu när jag tänker efter kanske dom har det? Hmm... Får kolla upp detta. Shit, får dåligt samvete när jag tänker på att "utsätta" honom för något sånt men samtidigt måste jag ju träna. Aja, fortsättning följer. 
Idag ska jag och maken börja på plankan- och squatchallange. Ska bli spännande att se ifall 30 dagar kan göra någon skillnad!