FriSomEnFogel.blogg.se

2013-11-20
22:00:00

Tjugonde november
Jag är helt förundrad över denna energi som har infunnit sig. Tänk vad 6,5h sammanhängande sömn kan göra. Jag har nog inte sovit så länge sammanhängande sedan i våras. Jag har i princip varit vaken sedan klockan 6 imorse och känner mig inte trött än..! Fast jag är nog ganska trött ändå för när lillkillen och maken sov i soffan passade jag på att fixa med tvätten, plockade iordning bland mina kläder i garderoberna, sorterade papper, vattnade blommor, tvättade av dom sista leksakerna och plockade iordning där det behövdes. Så det stämmer nog det dom säger om hormonet som det utsöndras mer av när man ammar gör att man inte "behöver" lika mycket sammanhängande sömn för att kroppen tar typ vara på det den får. Eller nåt sånt. 
Hur som helst, denna veckan var det nog lite för mycket inplanerat. I måndags var det ju både besök hos BM och BVC, tisdags gyminstruktion (så jäkla skönt!), idag var det möte/samtal med chefen och sen föräldragruppsträff på BVC, imorgon träff med tjejer och bebisar (råkade boka in "blodtryckskoll" också men lyckades boka om) och på fredag är det dags för "Jul på Wapnö". Ser fram emot nästa vecka där det endast är saker inbokade måndag och fredag, plus att jag ska "hitta" tid till två gympass. 
 
Härligt med minusgrader imorse! 
Nu får vintern gärna komma
 

2013-11-18
15:00:00

Artonde november
Så otroligt skönt det är när man ser resultat på förändringarna som man gör. Istället för en viktuppgång på 90-100g som det varit de senaste två veckorna så visade vågen +240g idag. Han hade också vuxit 1cm så en vecka till sen passar nog inte strl 56 längre. Vågen var däremot inte min vän idag så det är en jäkla tur att jag ska börja gå på gymmet igen. 
Igår låg jag på golvet bredvid lillkillen som låg i gymmet medan maken var nere och fixade tvätten. Tyckte att han var på såpass bra humör så passade på att köra lite nackträning. Testade att ha armen under hans bröstkorg en stund (såg det på en "tips-film"), inte för att han behöver den hjälpen men tänkte att han kanske inte tröttnar lika snabbt då. När maken kom upp igen så började vi ju prata när vi plötsligt hör en liten duns. Tittar ner på lillkillen och tänker "Låg han på rygg innan? Visst lämnade jag honom på magen?" och sen slår det oss; han har vänt på sig(!) och den lilla dunsen som hördes var hans huvud mot mattan (som ligger under fårskinnet). Då detta kändes alldeles för tidigt och vi inte riktigt trodde på det så la vi honom på mage igen för att efter bara någon minut se hur han vänder på sig. Fick med tredje gången på film men sen blev det för mycket för honom, och det är kanske inte så konstigt när han bara är 8 veckor och en dag. Kan man bli mer stolt? Nä, jag tror inte det!

2013-11-13
14:50:00

Trettonde november
Bättre väder idag så har avverkat en promenad i det soliga/blåsiga vädret. 
Natten var bättre, men det var ju helt och hållet tack vare att jag har världens bästa, mest omtänksamma make. Så det så! 
Ikväll blir det såkallad "after work" med gänget från boxen. Själv har jag ju inte gått på ett sånt pass sedan januari men jag var välkommen ändå. Fast det var nog mest för att dom vill träffa den lille. Så vi får ta med honom dit så dom får träffa honom innan moster tar över. Det tar emot lite samtidigt som man måste kunna hitta på saker och lära honom att vara hos andra också.
Ja dom ska tydligen lära sig i god tid, hehe 
 

2013-11-12
13:30:00

Tolfte november
Två jobbiga nätter i rad nu så hoppas innerligt att kommande natt blir bättre. Inte för att det finns något som helst sätt att styra över det... än! Slutade med att jag vid fyra-tiden fick sätta mig i soffan och mata honom. Det är ju trots allt lite lättare att slumra till där än när man sitter i sängen. 
Tvättdag idag och jag hoppas att grannen som skrivit upp sig efter mig förstår att när man inte skrivit någon sluttid så är det inte omöjligt att man behöver hela dagen. Funderar också starkt på att lägga namnlapp på vår "påse" (med tvättmedel m.m) som vi har nere i tvättstugan för det känns som att andra använder det. Speciellt när saker inte ligger kvar i den utan helt plötsligt har hamnat utanför. 

2013-11-11
20:00:00

Elfte november
Maken fick ju en väldans bra första farsdagspresent, nämligen korten från fotograferingen. Nu är bara frågan hur vi i hela friden ska kunna välja ut fyra stycken att få framkallade. 
 
 

2013-11-08
12:00:00

Åttonde november
Norah Jones och en kille sovandes på mig.
Helt underbar "förmiddag"!

2013-11-06
15:15:00

Sjätte november
Just nu känns det som att det är mycket snack och liten verkstad. Detta kan passa in på en massa just nu, men jag syftar på en specifik sak. Mitt prat och planering för att komma igång igen. Vi sa först att dom första två veckorna skulle vi inte tänka så mycket på mat m.m utan ta det som det kommer och vad vi känner för/vill. När dom två veckorna var över insåg jag snabbt att det gick inte riktigt som jag tänkt. Så bestämde mig för att oktober ut får jag "njuta" av allt vad det gäller onyttigheter. Blev lite väl mycket av det goda (tvekar inte ens på att säga det) så hade lagt upp en bra planering för november. En promenad om dagen (minst 1h) och inget godis, chips eller fika. Läsken tänkte jag att den skulle få hänga kvar i början men också plockas bort inom kort. Visst vi har inte köpt något nytt men det är ju näst intill omöjligt att gå en hel dag utan att ta av det som finns. Och den där promenaden är svår att hinna med när man försöker sova/ligga kvar i sängen så länge som möjligt på morgonen och samtidigt ha en liten kille som kommit in i en period då man i princip inte kan lägga ner honom utan att han skriker. Så nu blir det nya krafter på måndag, fast det betyder inte att jag kommer ge upp denna veckan helt och hållet än!  
Imorgon ska jag träffa tjejerna från föräldragruppen och deras små underverk. Ska bli så kul! 
 
Fick lite extra tvätt igår tillsammans med 
ett litet oplanerat bad 
Det var ju tur att jag redan hade tvättdag 
och att han tycker om att bada  ^^,
 

2013-11-03
11:20:00

Tredje november
En helt underbar natt har vi haft! Lillkillen sov mellan 22.30 och 04.00, längsta passet hittills och det var minst sagt välkommet. Visst sen blev det blöja, mat, sova 30min, blöja, mat och sova 1,5h. Lyx på hög nivå! Så idag passar vi på att få lite gjort, nu när vi är utvilade, vilket betyder sommarskor och jackor ska bytas ut mot lite mer passande skor och jackor för denna årstiden. 
Igår var "tant" Johanna på besök och hälsade på sitt blivande fadderbarn. Alltid lika mysigt! Sen på kvällen passade jag och min lilla familj på att besöka kyrkogården och tända lite ljus. Så stämningsfullt och vackert det är!