FriSomEnFogel.blogg.se

2019-08-26
12:21:04

Tjugosjätte augusti
Vilken helg! Två dop och en födelsedag blev firat. Kul att få fixa till sig lite extra för en gångs skull, och extra kul när kläderna sitter lite bättre. Och sommar fick vi till och med några dagar till. Men herre min påve vad värmen tar på en. Eller ja det kanske inte bara går att skylla på värmen, bristen på sömn; lägger sig för sent och sover dåligt gör väl sitt med. Men nu är det inte många dagar kvar när klockan ringer 05.00. 
Höstterminen börjar ju bra för lillkillen. VAB idag efter att han vaknat med hosta men utan röst. Fullt ös medvetslös som vanligt när barnen är sjuka, men finns inte så mycket mer att göra än att försöka tvinga fram lite vila för honom. 






2019-08-23
14:41:26

Tjugotredje augusti
Så var det till slut bara en vecka kvar. Sommaren har gått förvånansvärt fort, speciellt med en tanke på att det kändes som en evighet i början. Men det har varit skönt att få vila hjärnan lite och träffa de små barnen igen. Även om man är helt slut kroppen så känner jag mig ändå rätt så laddad för liknande upplägg nästa sommar. 
Nu tar jag i alla fall helg, fullt ös medvetslös men det blir säkert trevligt ändå.





2019-08-18
20:02:00

Artonde augusti
Ja det känns som att denna sommaren fick ett abrupt slut. Jag har typ redan plockat undan mina shorts, medan barn och make ännu inte gett upp hoppet. Sen vet man ju aldrig, det kan ju vända och bli sommar en månad till, men jag känner mig rätt färdig med detta nu. Även om jag hade velat ha lite mer färg på kroppen, eller ja sol och värme, så var det riktigt mysigt igår kväll när vi åt kvällsmat och sedan lite familjelördagsmys i soffan med levande ljus när det började mörkna. Det är faktiskt också rätt skönt att slippa öppna upp alla fönster i förhoppning om att få en behaglig temperatur i huset, för det är redan det. 
Imorgon börjar han skolan. Lillkillen börjar skolan! Vart tog den tiden vägen liksom? Känner mig lugnare med detta än när det var dags för fritids, men det kan ju bero på att han fått vara där lite innan och lärt känna både personal och lokaler. Ska bli spännande att se hur han fixar allt folk och när jag ska gå, och sen se hur mycket vi får höra om dagen (gissar på typ ingenting som vanligt, haha).
Träningen får sig en liten paus nu. Har kommit fram till att bristen på sömn och förkylningskänningarna som inte vill ge sig blir nog inte bättre av den intensiva träningen. Så de två sista veckorna nu innan skolan börjar, när jag ändå har svårt att få till att komma till gymmet, blir det bara lugna promenader minst en gång om dagen. Eller i alla fall de dagar maken är hemma på kvällen. För nu vill jag må bra så jag kan fokusera på annat!









2019-08-02
19:19:24

Andra augusti
En månad kvar! Sommaren gick fortare än vad jag trodde, och på måndag är det bara 4 veckor kvar. Längtar till skolan och hitta de rutinerna igen. 
Börjar också bli sjukt pirrig och nervös över att lillkillen ska börja på fritids. Visst, med mina korta dagar och stängningsdagar så blir det en riktig mjukstart för både förskola och fritids med bara två dagar i veckan. Skönt för dom samtidigt som de längtat och sett fram emot att få träffa kompisar igen. 
Oh well, nu tar jag helg.