FriSomEnFogel.blogg.se

2014-01-31
10:20:00

Trettioförsta januari
Det är ju helt sjukt att man kan bli så stolt över sig själv för en sån liten sak. Hade över några tjejer och bebisar från föräldragruppen igår (vi blev inte så många, är ju förkylningstider) och bjöd på morotsmuffins som jag bakade på förmiddagen. Jag smakade inte på smeten en enda gång och sen tog jag bara en! Haha, tanken slog mig sen att jag skulle kanske gjort det nu när det var ett recept jag aldrig gjort innan, men dom var helt klart godkända, enligt mig i alla fall. Sen har jag ju faktiskt inte rört varken läsken eller ostbågarna som blev kvar sen helgen. Samma sak förra veckan med godiset som hade blivit över. Vad har hänt?! Dom som känner mig vet att detta har nog aldrig hänt tidigare. Framsteg! Är det att man börjar bli vuxen "på riktigt" eller var det betydligt lättare när man (omedvetet) tänker att det inte bara är för min skull? Man ska ju trots allt kunna lära honom att sånt äter/dricker man bara en gång i veckan. 
Det blev ju som vanligt att man kom in på ämnet sömn. De är ju små individer och man jämför, även om man inte borde. Jag skulle inte säga att jag skryter när jag säger att han sover hela nätter. Vi har haft våra jobbiga nätter, speciellt i början, och dom kommer fortfarande. Jag fick i alla fall äta upp mina ord när jag inatt inte sovit en enda hel timme från halv två till klockan åtta då det tydligen var dags att gå upp... Hoppas på en nummer 2 idag så att jag får sova någorlunda inatt. Annars vet jag inte hur jag ska orka upp imorgon. 

2014-01-29
21:15:00

Tjugonionde januari
"Alla sätt är bra utom de dåliga" sägs det, så nu testar vi något nytt innan vi köper bok eller det är dags för "sömn-information" hos BVC. Den lille har inga större problem med att sova på natten, grejen är att han i princip bara somnar vid bröstet (misstag från början men det är ju svårt att veta bättre med den första). Detta har resulterat i att han lägger sig samtidigt som oss. Något sent för en bebis kanske men man är ju inte så sugen på att mata honom i sängen för att sen sätta sig i soffan igen. Så vi tänkte börja med att vänja honom vid tidigare kvällar (i sängen senast kl 21), ingen tv igång och släcka ner en del en stund innan det är dags för sänggång. Kanske läsa en saga och/eller sjunga någon god natt-visa. Får man detta på rutin tror i alla fall vi att möjligheten blir större att det går bättre att vänja honom vid att somna själv när vi hade tänkt börja försöka mer med det. 
På tal om något annat; mat går helt klart hem hos denna killen! Är sjukt svårt att bara hålla sig till "Smak sensationer(?!)" när man gärna vill börja med smakportioner. Men det kommer ju, tiden går fortare än vad man tror..!

2014-01-28
12:00:00

Tjugoåttonde januari
Så fick man äntligen tummen ur och frågade på gymmet om deras "Lifestyle"-program och så får man reda på att det kanske inte finns några lediga coacher... Suck. 
Har funderat fram och tillbaka om vad jag ska göra, Lifestyle eller Viktväktarna. Har ju använt mig av VV innan och vet att det funkar, men vill ju gärna ha hjälp med träningen också. Skiljer inte så mycket i pris heller så det har varit riktigt svårt att bestämma sig för vilket. Tänker/kan inte hålla på med det i mer än 4 månader, i just den utsträckningen att man betalar för det, så det gäller ju verkligen att välja rätt. Känner nämligen att det börjar bli dags att verkligen ta tag i det, inte bara för att det känns som att man måste utan mest för att jag vill. Så hoppas jag får samtal från dom idag så jag vet om jag kan börja nu eller inte.
 
Efter att maken har tjatat och så gott som slängt telefonen efter mig i två veckor så har jag nu bytt ut min trogna följeslagare efter 2,5år tillsammans 
 

2014-01-27
14:25:00

Tjugosjunde januari
Så skönt det känns när det verkar som att man haft rätt och den lille känns nöjdare. Två nätter i rad har han sovit dåligt så det slutat med att maken fått ha honom i selen i soffan för att jag ska få sova för att orka upp, stackarn. Men så igår sa det äntligen brak i blöjan och inatt sov han hela natten. Så nu blir det banne mig magmassage minst en gång om dagen och så håller vi tummarna för att det var det som var fel. 
Idag är maken ledig och vi har hunnit med föräldragruppsträff, boka in rytmik, hämtat bok på biblioteket, varit och handlat. Så nu är lunchen nere och strax ska jag ta mig till gymmet. Ännu en fördel när maken är hemma. Då mitt knä varken blev bättre eller sämre förra veckan så tänker jag nog hoppa över promenaderna denna veckan också då det gör riktigt ont när jag går. Konstigt nog känns det inget alls när jag kör crosstrainer och mina övningar på gymmet...

2014-01-23
13:55:00

Tjugotredje januari
Glee för hela slanten! 
Jag som längtat efter vintern och så har jag i princip bara suttit inne på dagarna hela veckan... Men det är ju så bökigt upp och ner tre våningar och sen upp och ner med vagnen i källaren. För att inte tala om alla kläder som ska på och av. Vi trivs samtidigt som vi vill flytta. Dilemma dilemma. Hitta större billigare lägenhet eller köpa eget? Båda två tar tid och vi är lite smått lata och får inte tummen ur att ta tag i det ordentligt.
Någon träning har det inte heller blivit, förutom babysimmet. Bokat av mig varje dag på passen och inte tagit mig till gymmet istället. Hoppas innerligt att jag inte gör samma sak nästa vecka. Lördag vet jag i alla fall att det blir träning, perfekt när man ändå är uppe och gymmet öppnar nio så man behöver inte hem emellan. 
Det är tur att man har en otroligt pratglad kille här hemma som förgyller dagarna! 
 
Knaskatt! 
Vet inte hur jag skulle klara mig utan mina fyra killar  <3  ^^, 
 

2014-01-21
11:00:00

Tjugoförsta januari
Tänk när man satt på Facebook och scrollade och det kom upp bebisar lite här och var som "firade" månadsdagar. Där satt man och tänkte "Det var hemsk vad märkvärdigt detta var, det är väl ändå inget speciellt" och ja, man förstod inte riktigt varför. Nu sitter man här och gör nästan samma sak själv, haha. Lilla plutten blir idag fyra månader och jag blir lika fundersam varje gång och förstår verkligen vad folk menat när dom sagt att man kommer inte ihåg vad man gjorde innan man hade en liten bebis. Efter att ha kräkt lite i soffan får han nu ligga iu babygymmet en stund och aktivera sig medan jag försöker äta upp min frukost. Blev bara en halv portion gröt idag då den "sprängdes" i micron, suck... Andra gången detta händer (av 11ggr) och jag förstår inte varför. Blir väl till att göra en typ tonfiskröra att ha till mackan lite tidigare än vad jag hade tänkt idag. Det blir nog ingen promenad heller nu när jag tänker efter då mitt knä fortfarande inte är helt ok. Kanske blir gymmet och/eller ett core-pass i eftermiddag istället? 
Den som lever får se. 
 
Lite smakprov från fotograferingen i Norrköping i augusti 
Grymt duktig tjej och vi kunde inte blivit mer nöjda med resultatet 
Rekommenerar henne stark, helt klart värt att åka en bit:
http://eilaformochfotografi.se/
(finns också på Facebook under samma namn)
 
 
 
 

2014-01-20
13:45:00

Tjugonde januari
Nej! Nej nej nej nej nej nej! 
Jag visste om att jag inte skulle ställt mig på vågen idag... Fy fan! Men vad gör man? Det är så det ser ut för tillfället så det är ju bara att "face the facts" och verkligen ta tag i det. Vilket i princip är lättare sagt än gjort, som alltid. Förra helgen gick hur bra som helst medan denna som var kom vi helt plötsligt tillbaka på våra gamla vanor. Under vardagarna har jag varit duktig och hållt mig till det jag ska, har knappt haft en tanke på att stoppa i mig något onyttigt och nu sitter man här och funderar starkt på att äta upp godiset som blev över. Men hur hjälper det mig på vägen till mitt mål? Nä, en tonfiskmacka får det mig bli när lillkillen vaknar och sen är det väl bara att inse att maken kanske får offra sin träning ett tag så att jag kommer iväg och jag får nog börja räkna kalorier varesig jag vill eller inte...

2014-01-16
17:25:00

Sextonde januari
Vad har jag gjort för att förtjäna detta? En liten kille som sover 23-11 med bara ett mål vid kl 5, härligt så länge det varar. Vet att det är ett misstag att skriva om hans sömn när det är bra, men det ändras ändå från dag till dag så jag vågar. 
Blev lite smått chockad när jag var ute och gick i eftermiddags. Undrade vad det var som sprang i "skogen" när jag ser två rådjur som stirrar på mig. Snabbt fram med mobilen för att ta kort och precis innan dom springer iväg ser jag att där stod två till. Här bor man i stan och promenerar nästan nere på stranden och så stöter man på såna stora djur. Häftigt.
 
Långt där borta någonstans står fyra vita rumpor  ^^, 
 

2014-01-15
18:15:00

Femtonde januari
Paniken som uppstår när man vaknar tio i elva och ska vara på badhuset kvart i tolv.
Tänk vilken skillnad det kan vara från gång till gång. Fast min teori är att förra veckan var dom i chock så dom visste inte hur dom skulle reagera i vattnet, medan dom idag visste lite mer vad det handlade om. Ska bli spännande nästa vecka då dom ska få "dyka" under vattnet för första gången. Fast lillkillen råkade göra det redan idag när han låg på magen och nös. Sötis, han fattade inte riktigt vad som hände. 
 
Hittade dessa i brevlådan idag 
Helt klart värt att åka ända till Norrköpung för detta 
 

2014-01-14
17:50:00

Fjortonde januari
Vår lilla kille börjar bli stor! I söndags kväll gav vi oss på något som många gör från början/gjort länge; lät honom somna av själv. Vi var aningen förvånade när han efter 15min, och bara ett "besök" för att ge honom nappen, så sov han. Visst sen vaknade han lite tidigare än vanligt på natten men det var ju väntat. Igår eftermiddag/kväll sov han inte så mycket vilket resulterade i att han sov 8h inatt, härligt! Synd bara att katterna inte följer honom...  
Maken har blivit dålig så han har hållt oss sällskap idag. Som tur var så är han inte jätte dålig så jag lyckades ta mig till gymmet en vända. Är så glad över att maken var hemma och att jag inte skyndade iväg för idag bestämde lillkillen sig för att vända sig från rygg till mage, och vi såg det båda två. Nu ligger han här i soffan med mig och pratar och bubblar en massa. Mys! Kanske dags att väcka maken snart? 
 
Det snöade ju lite igår kväll, 
men som väntat var den borta när man gick upp idag 
 

2014-01-12
20:30:00

Tolfte januari
Nästa vecka ska jag banne mig ta vara på vädret! Ja om prognoserna stämmer, då blir det minst en timmes promenad varje dag. Hade varit kul om man fick lite vinter i alla fall. 
Helgen är snart över och det var länge sen jag var såhär trött, fast det är ju bara att vänja sig. I eftermiddag var vi på lite kalas hos farfar. Förstörde min planering lite med att ha en hel månad utan att åka bort eller ha hem folk, men kalas kan man ju inte hoppa över bara på grund av det. Just det; tog mig till gymmet igår bl.a, så skönt om man kan komma igång och vågen kan börja visa minus så man kommer i sina kläder igen. 
Nä men om jag skulle försöka koncentrera mig på filmen igen? 
Vågade mig på att prova 
Lycka över att kunna ha dom igen! 
(eller ja, behålla en av dom på än så länge) 
 

2014-01-10
09:00:00

Tionde januari
Eftersom jag är ganska så duktig på att ta kort på den lille (enligt mig själv i alla fall) när maken har honom/leker med honom så blev jag faktiskt näst intill överlycklig när jag kom på att vi faktiskt har en kamera till. Denna lilla digitalkamera har ju nämligen en skärm på båda sidor, vilket gör att man kan se sig själv när man tar bilder. Det är ju betydligt behändigare än att plocka fram systemkameran med det nya stora objektivet och blixt när man är ensam hemma och vill ha kort på mig och honom tillsammans.  
Nä nu får jag nog se om jag kan lägga ifrån mig honom så att man hinner bli klar i tid. Imorgon blir det lite smått tillbaka till verkligheten.
 

2014-01-08
14:15:00

Åttonde januari
Om jag inte minns helt fel så är det idag ett år sedan stickan visade plus. Efter fyra dagar med "symtom" så ville vi kolla om jag hade/kände rätt. Tänk vad ens liv kan ändras fort! 
Idag vaknade lillkillen vid åtta och fick ligga och prata i lite drygt en halvtimme innan jag matade honom, fast han var lika glad ändå. Vid elva åkte vi iväg till babysimmet där han var hur duktig som helst. Han somnade äntligen på väg ut från omklädningsrummet för att sedan bli väckt 30min senare av en katt som hoppade ner på golvet framför honom. Så det var ju bara att strunta i sin egna hunger och sätta sig och mata honom. Nu har jag en liten trött kille sovandes i famnen och jag undrar när jag ska våga försöka lägga ner honom i sin säng. Jag som till och med körde en extra lång runda till badhuset för att han skulle kunna sova lite innan, men inte det inte.

2014-01-07
15:00:00

Sjunde januari
Passade på att titta in på öppna mottagningen på BVC idag. Ville kolla hur det ser ut med vikten och prata lite om hur det går med amningen och maten nu när jag delammar. Jäklar vilken skillnad! Från en viktökning på ca 100g i veckan till 830g på tre veckor! Lilla killen är inte så liten längre. 
Fick handlat lite smått också, bl.a dyna till Stokke stolen som han fick i julklapp (skulle köpt sele också men den var tillfälligt slut). Det är ju snart dags för lite smakportioner om jag inte minns helt fel och han är så pass stadig så en liten stund kan han nog snart sitta i den. Det var även dags att fylla på te-förrådet. Är ju helt frälst i Violte, så fick bli en stor förpackning, och sen köpte jag ett Strawberry Cream som luktade himmelskt gott! Och för första gången på typ 15 år så har jag nu införskaffat mig en baddräkt. Känns inte riktigt okej att "visa sig" i bikini redan... Testade även Bumbo-stolen en liten stund idag. Så skönt med vardag igen så att man kan komma igång med hans "träning" igen. 
 

2014-01-06
21:00:00

Sjätte januari
Ojdå, redan en vecka in på det nya året. Fort går det allt! Jag kommer nog inte göra som dom flesta gör; skriva en sammanfattning om vad det gångna året hade att erbjuda. Vi vet ju ändå vad det inlägget mest skulle handla om i så fall. Jag har i alla fall aldrig mått så dåligt och haft så ont för att sedan bli lyckligare än vad man någonsin kunde ana. 
Sen senaste inlägget har det hänt en del och känslorna har gått lite fram och tillbaka. Mysig jul tillsammans med familjen, dock en massa fläng fram och tillbaka mellan alla man vill träffa och umgås med. Har börjat ge ersättning 1-3ggr om dagen då den lille killen antagligen kommit in i en "växtperiod" och det inte längre räcker att amma. (Men jag kämpar vidare ändå, så länge det går.) Hade en mysig nyår med vänner som slutade betydligt senare än vad man trodde. Trodde Fluffy blivit dålig då han inte åt upp sin mat, men det visade sig att han bara inte tyckte om att ha matskålen på ett visst ställe. 
Denna veckan händer det mycket och fullt upp blir det nog. Framför allt har vi satsat på ett "mat- och träningsschena" som startar imorgon. Vi ska bli betydligt bättre med vad vi äter och planera in träningspassen så att båda känner att dom kan ta sig till gymmet, och att det finns tid så ingen av oss behöver känna att det blir orättvist. 
 
Avslutade året med denna promenad och 
första/sista box-passet. 
Som jag saknat det!