FriSomEnFogel.blogg.se

2013-10-30
12:50:00

Trettionde oktober
Har just nu en väldigt trött kille på magen, vilket inte är så konstigt efter denna natten och morgonen. Jag däremot sitter och funderar på hur jag ska lösa tvätten... William har på sig sitt sista rena ombyte (som är taget ur skötväska ) i strl 56 och jag vågar inte tvätta då det fortfarande är översvämning i tvättstugan sedan stormen. På tal om stormen, jäklar vad orolig jag var. Gammalt trähus, lägenhet uppe på vinden och (första) högsta huset sett från stranden. Det var så att soffa, blommor, lampor och högtalare gungade tillsammans med huset. Läskigt är helt rätt val av ord. Men vi överlevde och både bil och cykel klarade sig (haha), brevlådorna däremot fick stryk natten innan stormen. 
Igår var vi på visning av bilderna från gravid- och bebisfotograferingen. Ska bli spännande att se hur tavlan blir! 
 
Vi testade ju sushi i helgen som var 
Firat time ever för min del 
 

2013-10-28
05:00:00

Tjugoåttonde oktober
Sitter här (matmaskin som man är) och bara myser och njuter av vädret utanför. Kanske en del för att det är just utanför och man själv sitter i en varm säng med en kille i knät. Fast sen så har jag ju alltid tyckt om att lyssna på vinden i träden och regnet som öser ner. 
Det är några saker som slagit mig nu den senaste tiden. Saker som jag inte riktigt förstått innan. En av dom är talesättet (eller hur man ska säga) "Du är så söt så jag skulle kunna äta upp dig". Sen det här att bara kunna sitta/ligga och titta på denna lilla krabat utan att märka hur tiden bara flyger iväg. Nä, livet är ganska bra just nu. Trots sömnbristen och omöjligheten till att kunna planera dagarna. 
Nu ska jag se ifall det får att lägga honom ifrån mig så att jag kanske kan få sova någon timme till. 
 
Vagnen är nu "pimpad" och redo för höst/vinter 
 

2013-10-25
15:00:00

Tjugofemte oktober
 
Lyckan som infinner sig när du ler mot oss är obeskrivlig!

2013-10-24
19:30:00

Tjugofjärde oktober
Sitter i soffan och väntar på att klockan ska bli nio. Maken är och tränar och jag är ju inte alls avundjuk... Rättare sagt typ mega avundsjuk!
Något av det första jag fick höra i år var att hur mycket man än vill så ska man inte lägga sig i andra föräldrars beslut eller uppfostran. Det är lite synd att alla inte verkar ha hört detta. Sen tycker jag att diskussionen om napp eller inte har blivit för överdriven. Vissa barn tar napp direkt och behåller den medan andra vägrar och hittar tummen istället. Som förälder kan man inte göra så mycket åt saken... 
Det blev en promenad i måndags, och en ganska bra bit blev det också. Fast jag undrar hur Runkeeper fick ihop 1,8mil på 1h 48min när man går med barn på magen och vagn framför sig. 32km/h känns aningen omöjligt, haha. 
Vi har också varit uppe på sjukhuset en vända och våran lilla kille fick äntligen godkänt på hörseln. Tiden går så fort! Redan dags att plocka undan kläder i strl 50 och gå över till 56. Det är lite kul för storleken på hans sockar ligger lite fel, 13-15 som är typ 3-6mån. Vår lilla "big foot", hihi. 
 Blev ett lite "hackigt" inlägg men så blir det ibland  ^^,

2013-10-22
07:40:00

Tjugoandra oktober
Sitter just nu i sängen med en kille med hicka som vägrar somna om, medan mamma gärna hade sovit ett par timmar till. Funderar på om man ska gå upp och försöka äta frukost eller om det är lika bra att plocka fram bärselen direkt och gå ut och gå...
Märker mer och mer att tröttheten finns där, men förvånansvärt inte att jag är trött utan på mitt humör. Så väga för guds skull inte skämta med mig eller påpeka saker som jag gjort fel..! 
 
 

2013-10-21
21:50:00

Tjugoförsta oktober
Lillkillen blir en hel månad idag och det firade han med besök hos BVC. Nu har han passerat 4kg och är nästintill 56cm lång. Vill säga att han börjar bli stor, men detta är ju bara början, hehe. 
Vi börjar få leenden, han fäster blicken mer och mer och "vakentiden" känns som att den tar över mestadels av dagen. Fullt upp helt enkelt! 
 
 

2013-10-17
14:30:00

Sjuttonde oktober
 
Jag är helt klart sämst på att försöka vara nyttig och gå promenader. Suck suck... Hoppas på förbättring nästa vecka, för jag behöver verkligen skärpa mig. 
Har ett litet dilemma just nu. Lillkillen har äntligen somnat, på mig, och tvätten nere i källaren är precis klar, katterna ska ha mat och jag behöver gå på toa. Hur löser jag detta..?
 
 

2013-10-14
19:10:00

Fjortonde oktober
Måndag idag och jag kan inte vara annat än nöjd med dagen. Har invigt vår bärsele och fått en massa gjort. Eller ja kanske inte en massa direkt, haha. Soporna slängda, posten hämtad och en maskin tvätt tvättad. Hade tvättat mer om det inte hade varit för att grannarna bokat tvättid från klockan ett. Så får se om vi kan köra en maskin nu när maken ska iväg och träna eller om jag får ta det imorgon. Den lilles kläder i storlek 50 ligger alla i tvätten och han drunknar i 50/56. 
BVC-besöket idag gick bra. Han hade ökat 200g och vuxit nästan 3cm sen han föddes. Han växer så det knakar vår lilla bigfoot, hihi. Jag tror det gjort lite nytta att jag bytt till laktosfritt, allt för att både han och jag ska må bättre. 
 
 

2013-10-08
10:20:00

Åttonde oktober
Första dagen hemma själv igår spenderades inte så mycket hemma och inte särskilt ensam heller.
Hyffsat jobbig natt med lite sömn och en kille som inte heller ville sova på morgonen. Så jag skyndade mig iväg till syster som hade lovat mig frukost. Blev imponerad över hur duktig hennes lilla gremlin var. Han var nyfiken och var framme och luktade, men när vi sa ifrån så gick han bort. Duktig kille! Däremot får vi jobba på att han skäller när den lille skriker och att han blir grymt avundsjuk när hon eller mamma håller i honom. Efter frukosten blev det en "liten" promenad. Rekommenderar inte en 2 timmars promenad 2,5 vecka efter förlossning. Ont och helt slut i kroppen när jag väl kom hem. Hade turen att maken var hemma och kunde hjälpa mig upp. 
Vi hann även med ett BVC besök på eftermiddagen. Äntligen har han så gott som kommit upp på sin "startvikt" igen, med tanke på hur mycket han äter så är det kanske inte så konstigt. Fick lite råd om hans magknip och mina bröstvårtor, AJ! både på mamma och son.
 
Moster och faster hade med sig lite presenter från London  ^^, 
 

2013-10-02
16:30:00

Andra oktober
Måste säga att vi varit lite bortskämda. Den lille har sovit mycket, varit duktig på att äta och hur snäll som helst. Ändå har man haft svårt att hinna med saker. Man börjar med något och har man tur så hinner man avsluta, men det är ingen idé att planera flera saker i rad för det hinner man definitivt inte med. Så har fortfarande en del ärenden som måste avslutas. 
Nu däremot så kan han i princip bara somna vid bröstet (vilket han egentligen inte ska) och han kommer inte riktigt till ro någon annanstans. Försökte ta en första promenad själv med honom idag så att maken skulle få sova lite (han brukar somna typ direkt när man kommit en bit) men han bara tjöt den lilla rundan som det blev. Men det är väl så det ska vara, lite upp och ner med det där. Så det kommer väl både bli värre och bättre. 
Nu har i alla fall hela familjen träffat honom. Var så kul att se hur gammelmormor, gammelmorfar, gammelfarfar och gammelfarmor reagerade. Det är ju trots allt deras första barnbarns barn. 
 
Vrålåket  ^^,