FriSomEnFogel.blogg.se

2017-02-24
16:00:37

Tjugofjärde februari

Jag trodde ju inte igår kväll när man såg hur det snöade att det skulle ligga kvar när man vaknade. Har ju varit så varmt de senaste nätterna så jag trodde inte på prognoserna som sa att det skulle vara minus inatt och på morgonen. Men tji fick jag. Jag är ju en av de få som tycker om snön, trots mitt jobb och vad det innebär. Tror att det är för att man tänker mer nu att det är kul för barnen. Men! Och det är ett ordentligt men. Då tycker jag ju att det kan få ligga kvar i mer än en förmiddag. För idag har det varit sol och plusgrader, som det alltid blir, vilket med största sannolikhet betyder att det är borta lika fort som det kom och många inte hinner ta sig ut och leka i den. Herre gud liksom,  jag har inte ens fått åka pulka med mina barn denna vintern..! 

Sen fick jag en smärre chock när jag ställde mig på vågen imorse. Har ju varit sjuk och inte tränat på 3 veckor eller ätit ordentligt (och med det menar jag ätit onyttigheter varje dag) på i alla fall 2 veckor. Men vågen stod ändå på -1,3kg sedan jag vägde mig sist hemma! Det betyder att jag är 0,6kg från vad jag vägde före jul. Detta fick faktiskt upp mina förhoppningar lite om att detta kommer gå.


2017-02-23
20:40:07

Tjugotredje februari

Alltså jag tror jag dör! Träningsvärken jag har i benen för andra dagen i rad är inte att leka med. Ser nästan ut som att jag är gravid när jag går (haha), och det var inte lätt att göra alla övningar på dagens pass. Men härligt för det kändes som att jag hade mer energi idag än vad jag hade i tisdags. Så det är nog ett gott tecken på att förkylningen går åt rätt håll. 

Inget onyttigt idag heller så jag skulle nog säga att jag klarat denna veckan. Har ändå ingen möjlighet att stoppa i mig något sånt före imorgon eftermiddag, och det är ju skönt. Hoppas också att jag kommer upp i så pass bra tid imorgon så jag hinner väga mig. För det är ju något jag ska göra och måste komma igång så det blir rutin på det. Kan ju glömma vissa mål redan nu, och datumet för slutmålet kräver nog mer än vad jag har. Men på måndag träffar jag min coach igen och då blir det nog att gå igenom hur vi ska lägga upp våren för att få resultaten jag vill ha. 
Nä nu ska jag förbereda mig för att sova.


2017-02-22
20:45:14

Tjugoandra februari

Alltså seriöst, finns det något mysigare än att ligga i sängen och lyssna på hur regnet smattrar mot fönsterbläcket? 

Förvånade mig själv idag med hur lätt det var att ta sig upp ur sängen. Kan ju haft att göra med att jag somnade före kl 21, vem vet. Snart tre dagar avklarade utan något onyttigt, och det har inte ens varit svårt. Typiskt nog så har man de första två dagarna blivit erbjuden "fika", fast jag ljuger om jag inte säger att igår var det svårt när de kom med nybakade bullar från Feldts. Har lovat mig själv en sådan om jag håller mig till fredag. Så det är väl min motivation denna veckan, haha.


2017-02-20
20:10:02

Tjugonde februari

Funderade på att skriva raka motsatsen till vad jag skrev sist, men låter bli för det kan ju vem som helst se att vädret vände. Känns som rena höstvädret, och det är ju mysigt, så länge man kan sitta inne och lyssna och njuta. Jag ser inte fram emot att jobba imorgon, men det kommer ju bättre väder och då är det inte lika tungt att jobba. Så det är ju alltid något. 

Helgen gick lika fort som vanligt, fullt upp men inget att nämna här. Så vi får hoppas att veckan har mer att erbjuda. Känns som att min andra förkylning är såpass att jag vågar mig till gymmet imorgon, och det hade verkligen varit välbehövligt efter detta uppehållet. Nä, nu ska jag börja förbereda för att sova, det har varit en lång dag idag.


2017-02-15
21:00:04

Femtonde februari

Så härligt väder! Vilken otrolig skillnad det är när det inte blåser, även om det varit minst -6 på morgonen så känns det inte så kallt. Solen skiner så man får riktiga vårkänslor, och ja nu har till och med jag gett upp om att få en uns av vinter så nu är våren mer än välkommen. Det märks på jobbet också att det varit fint väder ett tag nu. Blir sååå mycket lättare för mig, så jag ser fram emot att verkligen ha tid för allt som ska göras nu när det inte är så skitigt (sånt som jag kanske missat eller förbisett för att jag behövt koncentrera mig på att få rent samma saker varje dag). 


2017-02-14
16:10:13

Fjortonde februari

Fördel med att vara arga på varandra på kvällen - Man är för upptagen med att vara sur så man hinner inte bli sugen på något/ingen vill göra den andre en tjänst och köpa något 

Nackdel med att vara arga på varandra på kvällen - Det tar en evighet att somna för man är på så dåligt humör  

Och som om inte det vore nog har jag vaknat för minsta lilla ljud hela natten och sen inte kunnat somna om, suck. 
Det märks i kroppen att man inte är helt frisk än. Blev jätte varm och nästan genomsvett efter bara en stund på jobbet, och pulsen har legat högre än vad den gör i vanliga fall. Men jag mår ju ändå bättre än vad jag gjort de senaste dagarna så det är ju skönt. Håller tummarna för att hinna bli frisk så att man i alla fall kan åka och träna torsdag och fredag.

Gulliga barn och personal på jobbet

2017-02-13
19:45:04

Trettonde februari

Nu hoppas jag ju att förkylningen äntligen börjar ge med sig. Jag är inte van vid att vara sjuk/ha feber i såhär många dagar, men idag har det känts betydligt bättre så imorgon ska jag banne mig tillbaka till jobbet. Lillkillen hade oturen att antagligen blivit smittad av mig då han hade 40 graders feber natten till lördag, med feberfrossa och allt. Panodilen hjälpte inte, och då han i princip var helt borta fick han lite Ipren när febern inte ville gå ner. Så den natten fick man inte mycket sömn för att själv kunna återhämta sig. Så vi två sjuklingar fick glatt sitta hemma igår med popcorn och film medan resten av familjen var på kalas. 

Idag har vi bara degat hemma och vilat upp oss för att klara av resten av veckan.


2017-02-10
11:50:01

Tionde februari

Idag är man inte mycket till människa... En näsa som är täppt, kliar och rinner om vartannat, huvudet känns som att det ska sprängas när som (gör ont och tabletter hjälper inte). Ja och så slänger vi på febern på det. Blä! Jag hade egentligen bestämt mig för att jobba idag, det gick ju igår trots att man inte mådde så bra. Och fram tills feberfrossan jag hade inatt var jag fortfarande inställd på det. Blev inte så mycket sömn och sen kom lillkillen in efter en liten olycka så efter det blev det inte en blund för min del. Ja fram till maken åkte iväg med barnen. Men man känner ju hur extra trött man är med allt i kroppen så det blir nog snart en liten tupplur för min del om jag ska orka med hela dagen. 

Ja, rörigt och osammanhängande blir det också en dag som denna.


2017-02-09
21:30:46

Nionde februari

Det är ju helt otroligt. Här har man varit hemma i tre dagar för att man haft ont, och när man skickat och sagt att man kommer nästa dag, ja då börjar ju självklart förkylningen smyga sig på. Det är så himla typiskt! Men det var ju bara att kämpa mig igenom jobbet trots att allt man ville var att åka hem, ta en Alvedon, lite nässpray och lägga sig och sova. Någon träning blir det ju inte heller när man mår såhär. Vaknade inatt av att jag hade ont i halsen, bara sådär. Och så extremt ont i halsen har jag ju inte men ändå såpass att jag vaknade av det. Visst det kan ju funnits någon annan faktor som gjorde att jag vaknade, men för tillfället kan jag inte komma på någon. Tog av mina skenor då också av någon anledning, eller om det var när maken hämtade lilltjejen. Jag kommer faktiskt inte ihåg, haha. 


(Dagens ord; sånhär, såhär, sådär. Haha!)


2017-02-06
20:03:00

Sjätte februari

Ja det blev ju ingen invägning i fredags som jag hade tänkt. Glömde helt och hållet bort det när jag gick upp, kom sedan på det när jag körde från jobbet och då var det ju för sent. Denna månaden går ändå inte som jag vill och om en vecka ska jag träffa min nya coach så vi får se hur hårt jag går in för det fram till dess. Blir ju lättare att hålla sig från onyttigheter när man jobbar OCH får till träningen. Ja för idag är jag hemma. Gick upp som vanligt och började dagen precis som jag brukar. Upptäcker ganska snart att "shit, jag har ingen kraft i min högerhand", och det gjorde ju faktiskt ont. Stod och funderade och velade fram och tillbaka länge, tillls jag till slut bestämde mig för att inte chansa/riskera att ta mig till jobbet. Känns som att det kan vara en nerv eller något i kläm så jag har kört stora skenan hela dagen och lite övningar så nu hoppas jag att det släpper helt till imorgon.


2017-02-02
19:35:08

Andra februari

Irritationen man får i hela kroppen när man "bokat" in tre pass på gymmet denna veckan, och när det är dags för andra passet så är man så grymt trött efter jobbet så man åker hem istället och däckar i soffan på två röda. Sen så idag när man ska ta revansch och köra ett rejält pass för det som missades igår, ja då har man ont i knät istället så man får ställa in det. I.o.m att mitt träningspass innehåller övningar där jag till ca 70% använder benen på ett eller annat sätt (om jag tänker efter hur övningarna görs) så får jag hoppa över det idag också. Inte ens lönt att köra bara kondition då det gör ont när jag går. Och det känns så jäkla surt när man har en pissvecka på alla sätt och vis! 

Imorgon blir det en kort dag på jobbet, skönt samtidigt som man ändå ska upp vanlig tid och då lika gärna hade kunnat jobba hela dagen. Men nu är det annat inbokat och sen efter lunch blir det begravning... Helgen hade ju kunnat börja bättre men det är ju bara att ta det för vad det är.