FriSomEnFogel.blogg.se

2014-10-20
09:30:00

Tjugonde oktober
I fredags hände det grejer! Vi fick äntligen iväg ansökan om dagis, oj förlåt jag menar ju självklart förskola(!). Med tanke på vår otur så lär vi ju inte få plats här i samhället eller på det privata vi sökt till så vi fär väl se hur det blir. Hur som haver så är det ju trots allt fem månader tills det är dags för inskolning. Sen på kvällen fick jag ett väldigt roligt samtal från mamma. Det är nämligen så att jag har fått ännu en "titel"! Nu kan jag kalla mig stolt moster till en liten tös och vår lilla kille har fått sin första kusin. Jag var till och med uppe och träffade henne i lördags! Det var nämligen så att mamma fick åka köpa lite mindre kläder (strl. 44) då min syster vägrat lyssna på mig när jag sagt att om bebisen kommer tidigare (vilket i förra veckan i princip var bestämt) så kommer dom få köpa mindre kläder. Där talade jag av egen erfarenhet då vår lilla kille var 53cm och strl 50 kändes lite stort till och med till honom. Så vi var som sagt uppe och lämnade det till dom på sjukhuset så hon slapp drunkna i sina kläder. Mamma rensade både butiker och kontot (eller ja det kändes nästan så, haha). De har ju inte direkt så stort utbud i den storleken om man säger så.
Idag är en sådan dag då det känns som att man inte riktigt är sig själv... Så jag hoppas på en lugn och snäll kille, och självklart att det går över så att man kan göra det man hade tänkt.
Ja just det, förra lördagen var vi på konsert. Hade inga direkta förväntningar, speciellt inte när jag hade både feber och början till migrän när vi satt på restaurangen. Men som tur var så hittade jag migräntabletter i plånboken och vi fick till slut mat i oss (sämsta servicen någonsin!). Tillbaka till "huvudperonen": Alltså denna man sjunger precis lika bra live som han gör på radio/Spotify/skiva, you name it! 
 
James Blunt är grym..!
 

2014-10-07
11:00:00

Sjunde oktober
En vecka in i oktober redan, vart tog tiden vägen?
Som vanligt har det hänt lite saker, både framsteg med allt fixande men även lite mindre roliga saker. I torsdags kväll hade vi en mindre översvämning i källaren p.g.a stopp i rören. Hade turen att vvs:are hade tid för oss morgonen efter, så ja efter en del slit från deras sida så fixade dom det på några timmar.
Uppfarten börjar ta form, dom var här igår och lämnade singel och tog med sig allt vi grävt upp. Nu ska det bara "plattas till", lite staket m.m ska upp och sen kan vi nog släppa det kapitlet för denna gången. Vi har också äntligen fått information om hur vårt värmesystem funkar så nu kan vi äntligen få lite värme inne även när det blåser.
En annan sak som (i alla fall jag) har blandade känslor över är att maken fått nytt jobba. Detta innebär att han får lämna sin nuvarande arbetsgivare där han trivs hur bra som helst med både jobb och kollegor för att komma till ett helt nytt ställe där det finns risk för att han kommer jobba så att han får vara hemifrån någon vecka med jämna mellanrum(?) då och då?(?), jag har faktiskt ingen aning. Jag kommer inte kunna börja jobba efter nyår då det känns som en dum idé att han ska vara hemma under typ halva provanställningen. Att pengar ska spela så stor roll i beslut som fattas...
En liten filur som hälsade på i källaren i torsdags