FriSomEnFogel.blogg.se

2017-03-29
19:50:03

Tjugonionde mars

Alltså varför kan jag inte hålla mig till det jag ska när jag vabbar? Fattar inte varför det alltid blir såhär. Spelar ingen roll hur fel jag vet att det är samtidigt som jag gör valen, det blir ändå så. 

Och hur i hela friden kan nu båda barnen ha över 39 graders feber?! Jag fattar inte det heller. De har bara varit hemma eller i bilen, och den enda de träffat förutom oss är min mamma. Oh well. Jag får vara hemma en dag till och om det mot förmodan fortsätter hela veckan så får maken glatt vara hemma på fredag. För en dag till känner jag att jag behöver på jobbet innan jag ska vara ledig en vecka.

Pajen är inte från idag, vi unnade oss i helgen (hehe).


2017-03-28
20:05:52

Tjugoåttonde mars

Ja men då kör vi vidare med sjuka barn. Nästa barns tur att ha feber på nästan 40 grader. Fast här verkar alvedonen ha en lite bättre verkan, som tur är. Satt i soffan efter jobbet igår och bara tog det lugnt innan jag skulle träffa min coach på gymmet. Sa till maken att vi får nog ta tempen för här är en som är varm och ligger och skakar. Och visst var det feberfrossa, trots fullt påklädd och inneskor på sig under filten. Så lägger vi på lite växtvärk i benen sådär mitt i natten när man redan varit vaken alldeles för mycket och för länge. Känner mig som en zombie idag. För att inte tala om igår! Haha, det var inte mycket kraft man hade i kroppen till det träningspasset. Inget direkt positivt resultat på vågen. Men minskat cm, fettmassa och fettprocent, och ökat i muskelmassa så det var ju i alla fall något. 


2017-03-27
18:15:00

Tjugosjunde mars

Blä för denna helgen som varit. Började med kräksjuka hos ett barn torsdag kväll, kände mig riktigt dålig på natten där så jag var hemma på fredagen. Sen på lördagen hade det andra barnet en temp som knappt gick under 39 grader trots febernedsättande. Där har vi hållt tummarna för vattkoppor (då det går på dagis) men det ser inte ut som att så var fallet. Mycket gnäll och griniga barn, och så lägger vi till en timme mindre sömn på det. Maken hade inte de bästa förutsättningarna för en bra dag idag med tanke på barnens humör som de hade imorse innan jag åkte till jobbet. Mycket gnäll och de visste inte riktigt vad de ville, mest p.g.a trötta. 

Vacker himmel i förra veckan. Inte idag, för idag är det gråmulet och disigt. Så fruktansvärt tråkigt
 

2017-03-22
16:10:58

Tjugoandra mars

De sista två dagarna har varit så bra. Inte med ögonen, men med mycket annat. Bestämde mig i måndags för att nu ska detta banne mig gå! Många andra har ju inga som helst problem med detta. Och ja det var inte så svårt som jag trodde det skulle vara. Även om man är grymt trött, både i kroppen och huvudet, så har det inte varit några större problem. Vi har ätit mellanmål när vi kommit hem och sen läst bok eller så har dom fått leka för sig själva medan jag fixat annat. Jag har inte skällt/bråkat med dom (förutom när lilltjejen satt och rev sönder storebrors böcker) och jag har även hållt mig lugn vid matbordet. Kvällsmaten är ett kapitel för sig, varje dag, och det är inget jag går in på nu. Det är så jäkla skönt att inte brusa upp sig i onödan. Det vi gjort: inte fastnat i soffan. Då är det kört! Känner sån skillnad idag också när jag slumrat i soffan innan jag hämtade barnen (vilodag från gymmet idag). Sen kanske det har att göra med just det, att jag inte varit på gymmet. Fast tycker att det borde göra mig tröttare än att vila. 

Ikväll är det föräldramöte så man kommer ju vara lagom trött när klockan ringer imorgon.
(Kan ju säga att jag borde lagt mig tidigare än vad jag gjorde igår, haha) 


2017-03-20
20:25:12

Tjugonde mars

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Allt känns bara blaha, vilket egentligen inte är ett ord eller en känsla. Helgen har varit fruktansvärd med ögonen, och därefter följer humöret och orken... Jag vill ha en vardag och ett mående som gör att jag orkar lägga all energi på barnen, och sen ändå ha över till allt annat som ska göras. Inte behöva prioritera vad jag ska orka. 

I helgen har vi i alla fall fått lite saker gjorda. Jag var själv med barnen i lördags så åkte till mina föräldrar och spenderade dagen där med dom. Blev en vända till bondgården (som jag lovat sen en vecka tillbaka) och sen gjorde jag mitt livs största misstag. Jag klippte barnen! Har ingen aning om ifall det kommer rätta till sig till fotograferingen om 5 veckor, men jag håller alla tummar och tår. Jag blev helt förtvivlad och har gråtit en skvätt. Alla andra säger att det ser bra ut men jag tycker verkligen inte det. Sen igår fick vi äntligen byggt en grind till källartrappen (ute) och det största av allt; vi fick äntligen möjlighet att får bort vår hemska stenhög nu såhär efter nästan 2 år.


2017-03-17
18:05:08

Sjuttonde mars

Fredag och strålande fint vårväder! Synd bara att det inte är så varmt som det ser ut... 

Vågen visade +0,3kg så man känner sig aningen misslyckad nu... Det hade varit en sak om man känt någon skillnad i kroppen eller på hur kläderna sitter. Men en klapp på axeln för att jag tog en macka istället för fikan som bjöds på i tisdags, och för att det blev tre träningspass även om jag kände att jag började bli förkyld, och för att jag lyckats komma upp i mina kalorier bättre än förra veckan. Nya tag på måndag och så hoppas jag på att ta mig till gymmet imorgon. 


2017-03-15
19:45:17

Femtonde mars

Just nu känns det verkligen som att man lever i en "måndag-fredagbubbla". Tänk vad mycket ens mående gör för vardagen... Så ja, just nu blir det inte många knop för mig här hemma. Egentligen är jag ju bara sjukt trött och jobbiga ögon, och för många kan det vara svårt att förstå varför det skulle påverka så mycket. Men så är det och det är inte något jag behöver försvara för någon. Dock behöver jag få läkaren att förstå denna gången att jag inte mår bra av detta. Istället för att vara till så lite besvär som möjligt, vilket det alltid blir att jag känner att jag är och inte sätter några krav på mitt välmående och hur viktigt det faktiskt är. Oh well, en månad till tänkte jag vänta för att ha de bästa förutsättningarna som möjligt. Jag har förhoppningar om att testa slippa mina tabletter (peppar peppar), för sist jag kollade trycket låg det nästan lite för bra.


2017-03-14
17:00:08

Fjortonde mars

När man kör till jobbet på morgonen och kör förbi ett 50-60 tal hus och det inte är en enda människa uppe, då vet man att man börjar tidigt. 

På tal om uppe tidigt: Jag. Är. Så. Jäkla. Trött. Var på väg att lägga mig före kl. 20 igår, men då vaknar ju självklart lilltjejen så man fick sitta där en bra stund. Och betydligt längre än vad man hade behövt då maken tyckte det passade sig att socialisera sig efter träningen, eller ja vad han nu gjorde istället för att skynda hem. Han visste hur trött jag var och han visste hur hon varit de senaste nätterna. Så jag kom till slut i säng för att sova för natten nästan 2h senare än tänkt. Ja och inte kunde vi hjälpas åt heller med att en gjorde iordning barnen efter maten så att den andre kunde få bort lite disk. Så det var ju kul att komma upp på morgonen och där står disk och annat som inte blivit bortplockat. Så är det aldrig hos oss, och det av en anledning...


2017-03-10
20:00:08

Tionde mars

Friyay! Solen skiner och det är fredag, kan ju nästan inte bli bättre. Vågen visade -0,3kg. Ska vara glad över minus överhuvudtaget med tanke på vad den visade förra veckan. Men jag kan inte låta bli att vara lite besviken med tanke på träningen och inget onyttig...


2017-03-09
20:15:19

Nionde mars

Nu är jag trött på att det ska vara kallt och/eller blåsa. Detta är döden för mina händer. Snustorra och en massa sprickor som gör ont. Inget hjälper heller, det går att lindra för stunden men inget långvarigt. Blä! Träning avklarad idag med, men jag hade liksom ingen ork i benen. Vet inte om det var p.g.a konditionspasset i tisdags eller för att jag äter för lite. Har haft riktigt svårt för att få i mig mina kalorier denna veckan och det är ju inte bra. Antagligen därför jag är så trött, ja om jag inte håller på att bli dålig igen...


2017-03-08
20:10:10

Åttonde mars

Alltså vad hände där? Snö?! Igen?! Nä nu får det vara nog. Imorgon ska det ju bli varmt igen så detta var ju inte lönt. 

Idag är det vilodag från gymmet. Jag hade några alternativ efter jobbet; hem och vila/sova lite, handla eller åka till bl.a eurostop. Det går ju att gissa vilket som lockade mest och vilket det sedan blev, haha. Nu är jag trött som jag vet inte vad så blir inte en särskilt lång stund i soffan kan jag säga. 


2017-03-03
19:11:00

Tredje mars

Fredag! Och det var en lättnad att ställa sig på vågen denna veckan. Känner en skillnad i kroppen, samtidigt som jag inte ser någon skillnad. Men målet har jag nått, och det med råge för vågen stod på -1,1kg mindre än förra veckan. Så jäkla skönt när hårt arbete lönar sig. Ska bli spännande att se ifall det blir bakslag nästa vecka även om jag är duktig då med. Risken finns ju. 

En annan sak. När ska barnen sluta växa så fort?!? Alltså man hinner ju inte med! Snart blir det en ny storlek till lillkillen (som uppenbarligen inte är så liten längre), eller ja de där förbannade kläderna med dubbelstorlek är ju egentligen bara att plocka undan redan nu, och många av byxorna egentligen. Mycket av det har han haft i över ett år, haha. Men när även kläder som han knappt haft ett halvår i enkelstorlek (den större av de "dubbla") börjar bli för små då vill man verkligen pausa. Snart får han ha kläder som enligt etiketten är för barn 1-2 år äldre än honom. Det är så himla konstigt att han är så lång då ingen av oss är det. Men det rättar väl till sig i tonåren, haha. På tal om tonåren och tiden som går fort; stod och tittade på mig själv och mina rynkor i spegeln imorse och bara sådär insåg att "Shit vad gammal jag börjar bli. Snart 30 och det syns, men jag känner mig fortfarande som 19 trots allt som hänt i livet och hur långt man kommit som person". Tillbaka till det jag pratade om innan: Lilltjejen däremot får njuta av sina kläder lite längre än vad andra barn kanske gör, även i de mindre storlekarna. Men jag klagar inte på det. Har lite smått ångest varje gång jag ska plocka undan för små kläder. Det roliga är att när lillkillen var liten var det tvärtom, då såg jag fram emot att få plocka bort och ta fram det nya. 


2017-03-02
20:00:02

Andra mars

När man är där i tanken med att strunta i det, det är ju då som man egentligen bara ska ignorera känslan. För när jag inte känner för att ta mig dit, då börjar jag leta annat jag kan göra istället. Och sen ha det som ursäkt för att jag inte hann. För det är ju så svårt när planeringen inte blir som man vill och man känner att tiden gör att man kommer stressa eller inte hinna med allt. Och sen det där ganska väsentliga att handla så man har mat hemma. Vad ska gå före det andra? Inget går ju före barnens "hämtatider", så vilken ordning ska man sätta allt annat i? Ska träningen prioriteras och handlingen får bli när det passar att klämma in det? Såna där onödigt ointressanta tankar i vardagen. Idag löste det sig av en slump på så sätt att jag hann båda och maken hämtade barnen. Men så är det ju inte varje vecka, och vi har ju båda träning som måste bli av för att nå våra mål. Kanske lika bra att ha veckohandling på helgen. Det borde ju faktiskt funka bra nu när vi inte handlar en massa skit mitt i veckan. 

Hur som haver... Dagen, och veckan, ska jag vara nöjd med. Klapp på axeln till mig. 2-4 veckor kvar för att detta ska bli en vana.


2017-03-01
20:35:23

Första mars

Funderade på vad jag satt för mål för mig själv för februari månad. Så var tvungen att titta tillbaka för att se vad jag skrivit. Upptäckte att jag har ju inte riktigt nått det... Målet var att vara nere på det jag vägde före jul, missade det med 0,6kg (så vem vet, jag har kanske nått det till på fredag). Målet för mars har jag typ redan nått. Får på mig mina gamla arbetsbyxor och jag kan knäppa dom. Men. De sitter alldeles för hårt i magen för att vara bekväma att jobba i så det får väl bli målet för kommande månad. 

Så var man duktig igår och åt ingen semla (=supermums!), trots att hela mitt sällskap gjorde det och jag satt och tittade på (och matade). Så ja, då återstår det ju självklart bara att man idag blir bjuden på något på jobbet.