FriSomEnFogel.blogg.se

2018-11-30
15:30:38

Trettionde november
Plötsligt händer det. Jag är faktiskt aningen förvånad över att det inte skett tidigare; jag kom för sent till dagens lektion. Bara 3 minuter, men ändå. Fullsatt i klassrummet var det också så det var bara att försöka ta sig längst ner i klassrummet och göra sig "hemmastadd" utan att störa. Självklart är det alltid då man väsnas som mest. Sedan sitter man där och efter någon timme in i lektion märks det helt plötsligt hur folk börjar tappa fokus och det syns på en del skärmar att de går in på en viss sida... Betygen har börjat matas in på de olika plattformerna! Tjejen bredvid mig visar vad läraren skrivit om det. Okej, ett betyg visas redan nu och det sista kommer under dagen. Det jag varit mest orolig över kom först, och var godkänt. Det för hemtentan var jag inte orolig över att det inte skulle vara godkänt, mer nyfiken på responsen. Vad var bra och vad var mindre bra? Kanske till och med VG? Innan lektionens slut var även det betyget uppe, godkänt, men fick inte fram responsen! Är irriterad på mig själv att jag tappade fokus under lektionen, men man blir ju så nyfiken. Hittade responsen till slut men den gav inte så mycket. Så just nu funderar jag på ifall man ska nöja sig med det eller ta kontakt med läraren som bedömde, hmm....





2018-11-25
20:02:47

Tjugofemte november
Så var årets julbord avklarat och lilltjejen har fått gå på sin första bio. En händelserik helg skulle jag nog faktiskt säga. Kan dock inte fatta att det är första advent om en vecka!? 
Jag är i alla fall redo, eller ja mina fötter, för de två första verksamhetsintegrerade-dagarna på övningsskolan. Som jag längtat tillbaka till att få vara ute på skolan igen!



2018-11-19
15:51:08

Nittonde november
Jag borde väl egentligen sitta och läsa något, meeen... Jag har huset för mig själv och ingen uppgift som motiverar till att öppna böckerna. Däremot snart en maskin tvätt att hänga upp och ett lekrum som är kaos. Hmm, återstår att se hur mycket som är gjort till resten av familjen kommer hem. Trött är jag i alla fall så lutar väl åt att stanna i soffan och dega. Jag har ju trots allt sällskap.  

Har fortfarande inte fått det andra delbetyget så börjar bli orolig över att jag missat något, men lärarna har säkert bara dragit ut på tiden. Hoppas jag. Senast 3/12 får vi i alla fall sista betyget, och det är ju på den största delen av kursen så den är väl egentligen viktigast. Såhär i efterhand är det synd att praktiken har minst poäng, men hade det andra också varit lätt hade ju vem som helst klarat av det. 
Hade väl egentligen inget vettigt att skriva så jag tar väl ett ryck i lekrummet innan tvätten är klar. 




2018-11-14
16:00:08

Fjortonde november
Jag gjorde det! Första kursen är avklarad och jag är inte direkt orolig över att inte bli godkänd. I VFU:n är betyget redan satt och det var inget snack om saken eftersom det bara gick att få U eller G, och det ska vara allvarligt fel om man inte får G. I veckan kommer betyget för allt muntligt och andra uppgifter, bör inte vara något med det i.o.m att jag varit med på och gjort allt. Däremot blev jag den personen jag trodde att jag inte skulle bli. Satt hela söndagskvällen med examinationsuppgiften och skickade in den med 11 minuter till godo. Var så grymt effektiv och fick så mycket gjort den kvällen, och jag känner mig nöjd med resultatet. Nu får man bara vänta 2.5 vecka till innan resultatet kommer på den... 
Nu är det svenska som gäller och jag tror att det kommer bli riktigt kul. Har sett fram emot ämneskurserna, även om det kommer bli en utmaning med det muntliga så tror jag det kommer bli roligt. 
Idag är barnen hemma, tredje veckan i rad de inte har full vecka på förskolan. Lillkillen fick feber dagen efter vaccinationen så då fick han vara hemma. Förra onsdagen vaknade lilltjejen med en temp på 39.2 och under dagen gick den inte under 38.5 trots febernedsättande. Morgonen efter var febern som bortblåst, väldigt konstigt. Igår ringde de och bad mig försöka hämta tidigare då lillkillen klagade på huvudvärk, var hängig och åt inget mellanmål. Vid kl 23 vaknade han med en temp på 39.6 och har pendlat under dagen ner till som minst 37.8. Imorgon är pappan hemma för då har jag lektion. Alla är obligatoriska fram till jul så vill verkligen inte missa någon. Kommer nog vara mycket att göra, så lär inte finnas tid till en massa kompletteringar också. 
Nä, snart dags att börja på maten innan svärmor kommer så jag kan åka till kören.