FriSomEnFogel.blogg.se

2019-01-22
22:22:15

Tjugoandra januari
Här går man mellan hopp och förtvivlan, och ska så göra i tre veckor innan betyg på tentan kommer. Jag är förberedd, säger jag, hoppas jag... För jag säger det hela tiden, eller framförallt i söndags när jag satt och försökte få ihop något vettigt. "Det kommer bli minst komplettering på detta". Men så kommer de där små ljusglimtarna om hopp; "Det kanske inte var så farligt ändå? Kan nog bli godkänt". Gah! Det plus att man är nervös inför den nya basgruppen (som knappt är ny) och en oro för att denna delen av kursen kommer bli tusen gånger intensivare. Sen lägger vi till ny klass och handledare inför VI-dagar och VFU. Kan ju säga att mitt humör går lagom upp och ner, haha. 
Men se, det kommer ändå lösa sig till slut. 




2019-01-13
16:00:34

Trettonde januari
Haha, höll på att skriva december! 
Nu börjar det verkligen kännas sådär påtagligt att "Skit! Fixar jag verkligen detta?!". Debatten är på torsdag och det jag behöver ha klart till dess är sammanfattning och inblick i framtiden, tog även på mig att hitta möjliga motargument. Låter inte så svårt men när man väl sätter sig framför datorn så står det liksom still. Man har ju pressen på sig att prestera, inte bara för sig själv utan framförallt för lagkamraterna. Arbetet ska in senast om en vecka, hade velat bli klar på fredag så man har helgen ledig, men det är samma sak med det. Jag vet inte hur jag ska börja. Sitter med "hjälpdokumentet" uppe men det flyter inte alls på som förra gången... Nu har jag nog i alla fall läst det mesta jag tänkt för att få med mig argument, men det är så svårt att veta vad man ska fokusera på.
Jag ska inte klaga på familjen, trots att jag svor rätt så bra igår när maken gick över till grannen för att ta en öl. Även om det är svårt att koncentrera sig med allt ljud runtomkring och när man är ensam med barnen så ska de ju självklart leka där man själv är istället för på rummen. Denna helgen har han verkligen försökt "hålla sig borta" med barnen så jag ska kunna plugga, på eget initiativ utan påtryckningar från mig. Det är guld värt! 






2019-01-03
12:00:30

Tredje januari
Gött! Med över 10 timmars sömn i ryggen tar jag mig an denna dagen som en helt annan människa! Tänk vad "lite" vila kan göra. Vaknade upp till en sol som sken och fåglar som kvittrade. Kändes nästan som vår när jag bara låg och lyssnade och tittade. Förkylningen känns nästan som bortblåst, eller ja jag mår mycket bättre, så jag kommer nog till och med försöka ta mig ut på en promenad. Gymmet kan vänta, känns dumt att göra någon ansträngning som det kanske är lite för tidigt för. 



2019-01-02
20:02:35

Andra januari
Vi både avslutar 2018 och påbörjar 2019 på topp! Eller inte... 
I lördags fick det bli en tripp till akuten för lilltjejen som hade feber och ont i magen. När man själv inte riktigt vet hur man ska tolka det och ungen varken äter glass eller fika så följer man rådet från 1177. Blev något förvånad över hur fort det gick trots flera barn före oss och en snabb diagnos efter läkarens första titt i halsen. Halsfluss. Hur i hela friden kan ungen ha halsfluss utan att säga att hon har ont i halsen?! Inte ens efter har hon sagt att det gör ont i halsen när man frågat och det enda hon velat äta är typ knäckebröd, knasunge haha. 
Så ett nästan helt inställt nyår blev det. En familj hade blivit kräksjuka och en annan vågade inte chansa. Men trevligt blev det ändå med grannarna. Kanske lite lugnare än vad vi tänkt men det ska man ju egentligen inte klaga på. Jag var ändå inte mentalt förberedd för 18 pers så 8 blev lite mer behagligare om man säger så, hehe. 
Julen går inte att klaga på den heller. Träffa hela familjen på julafton, bara vara hemma juldagen och annandagen hos min faster med kusiner. Precis som det ska vara.
Idag har barnen varit på bio med sin kusin, min syster och mina föräldrar. Välbehövligt för mig med lite egentid då jag inte är helt hundra. Dunderförkyld och på gränsen till feber, och jag som både skulle börjat träna och äta ordentligt från och med idag... Inatt sover barnen även hos sin farmor, då det blev inställt sist, så jag ser fram emot att kanske sova en hel natt ostört och kanske till och med lite sovmorgon. Maken ska upp och jobba men jag har bara lite läsning och annat som jag behöver börja med så ingen stress eller press för min del. Så som jag mår finns det ändå inte på kartan att få till en tur till gymmet...