FriSomEnFogel.blogg.se

2017-05-31
21:40:43

Trettioförsta maj

Woho! En arbetsdag kvar denna veckan och sen är det långledigt igen. Gött. Sen 12 arbetsdagar kvar till 5 veckors ledighet. Så himla härligt det ska bli! Haha, man kan nästan tro att jag inte tycker om mitt jobb, men det är ju något speciellt med att vara ledig. Ingen klocka som börjar ringa 04.20. Istället låter man sig bli väckt av barnen och sen bara ta dagen som den kommer eller åka på någon typ av utflykt. Sen undrar jag hur det blir att komma tillbaka till jobbet när man varit ledig så länge, men det gick ju efter föräldraledigheten så det ska väl gå efter sommarsemestern också. 

Idag var en sån morgon som man bara var tvungen att tända lite ljus, dricka sin kopp te och bara lyssna och titta på vädret utanför. Är det något jag älskar så är det såna här dagar (bortsett att städa efter det). Det får mig faktiskt att längta efter/sakna vissa saker. Som när man gick till bussen och satt/stod i busskuren och väntade, man frös inte men ljuden och känslan fick en att rysa. Eller när man campar, sitter i tältet och spelar något kortspel eller vara lyssnar och njuter av att bara vara. Åh vad jag vill iväg och kunna göra det! 
Ingen invägning har det blivit heller på fredagarna. Detta är ju p.g.a att det varit mycket ledigt, och faktiskt så att jag inte alltid varit hemma. Men förra veckan visade den i alla fall -0,1kg. Ett minus är ju ett minus, även om detta betyder att jag totalt kan glömma mitt mål. Och jag som tycker jag varit så duktig och tränat i snitt 3ggr/veckan. Men men, vad hjälper det så länge helgerna är som de är... Jag kan ju i alla fall ha mina nya arbetsbyxor så något har i alla fall hänt, även om vågen inte visar det. Och ja, på gymmet visade vågen på mer minus. Men det beror nog mest på att jag vägt mig måndag eftermiddag innan och idag är det ju onsdag, så där förväntade jag mig inte något annat. 


2017-05-24
19:45:12

Tjugofjärde maj

När man gör den största/dyraste handlingen på månader, ja kanske till och med år, så blir man ju måttligt förbannad på sig själv när man nästan är klar och kommer på att man glömt 10%-kupongen i bilen. Och sen när man väl ska betala så får man hel avstämning. Full avstämning?!? Seriöst liksom?! Kan ju säga att gråten var inte långt ifrån när jag väl kunde ta mig där ifrån. Lite småstressad och smått förtvivlad, hungrig och helt slut i kroppen efter jobbet och ett svettigt pass på gymmet. Blä! 


2017-05-23
19:19:15

Tjugotredje maj

Gött! En arbetsdag kvar denna veckan och sommaren verkar ha kommit. Kan det bli bättre? Ja jo barnen hade ju kunnat vara helt friska, men vi kämpar på.

Hade det helt awesome i Köpenhamn med mina systrar och svägerska! Vi skulle strosa runt lite när vi kom dit, men vi hamnade istället på en uteservering och satt där några timmar i solen och njöt av några drinkar (medan den gravida åt, hehe). Shoppade lite och sen fixade vi oss innan det var dags att äta, blev ett glas vin efter maten och sen tog vi taxi till arenan. Magiskt! Att en människa kan sjunga så bra och samtidigt underhålla typ en sisådär 16000pers är ju helt otroligt. Sen hade vi kanske lite otur med platserna, eller så hade de lite fel på tekninken. Men när det hördes bra, då var det riktigt jäkla bra! Perfekt 25-årspresent, så nu ser jag verkligen fram emot 30 nästa år! Helt förståeligt så har jag för tillfället en ny favorit att lyssna på i bilen. 


2017-05-18
11:55:05

Artonde maj

Sitter på tåget till Köpenhamn med syster och svägerska, min andra syster kommer senare. Med över 8h sömn i ryggen ska detta nog bli en bra dag! Underbart väder får vi när vi strosar runt och ikväll blir det Bruno Mars. Härligt att fylla 25 såhär fyra år senare, haha. 


2017-05-15
17:15:43

Femtonde maj

Fredag måndag, fredag måndag, fredag måndag. Helgerna flyger iväg och veckorna försvinner nästan lika fort, och ännu värre kommer det bli nu när det knappt är några fulla veckor kvar att jobba. Denna veckan är nog den som kommer kännas kortast. Endast två dagar med vanligt arbete, sen en "specialdag" och sen har jag lite semester. Ska bli så jäkla kul! Och skönt att kunna slappna av lite utan barn, även om man kommer sakna sönder dom. 

Än en gång har vi haft en fullspäckad helg. I lördags cyklade vi till stadsbondgården, var där en stund och kollade på djuren, åt korv och håvade lite i bäcken. Naturskyddsföreningen (har jag för mig det var) hade en specialdag där med lite aktiviteter. Sen cyklade vi vidare till mina föräldrar då mamma hade lovat barnen glass redan dagen innan. Efter det cyklade vi hem, blev väl 1.8 mil totalt tror jag. Sen på eftermiddagen tog vi oss upp till grannarna där barnen lekte och hoppade av sig i flera timmar, medan föräldrarna fick möjlighet att umgås. Det är alltid så himla trevligt när vi träffas! Skyndade hem strax efter halv nio för att natta barnen före Eurovision. Trodde verkligen inte det skulle gå, men 20.58 kunde jag lämna rummet och 5-7 min senare kom maken ut från det andra barnet. Sen hände det som inte hänt på typ 2.5 år. Lillkillen vaknade inte kl.06 (eller tidigare)!?! Han vaknade 40 min senare, haha, men somnade om i vår säng. Sen vaknade jag 08.17 av att lilltjejen stod och knackade på sin dörr, för då var hon vaken och ville komma ut. Så även om man själv lagt sig sent så kände man sig utvilad på något konstigt vänster. 


2017-05-12
18:30:03

Tolfte maj

Vad är detta? Känns som att jag bara klagar och söker sympati men det kan ju omöjligt vara att en vuxen människa ska ha besvär som byter av varandra om vartannat. När halsen äntligen släppte så kom tandvärken. Seriöst liksom?! Eller är väl egentligen inte riktigt tandvärk, mer grymt ont i tandköttet så känns som att tanden verkligen är på väg upp. Brukar känna av det lite då och då, men aldrig en hel dag, och nu har det hållt i sig i 3 dagar. Blä! Och så lägger vi till lite mensvärk på det... Livet är underbart! 

Hur som haver. Idag är det friyay(!), solen skiner och jag har jobbat färdigt min näst sista femdagarsvecka före semestern. Woho! 


2017-05-09
20:20:00

Nionde maj

Alltså får detta någonsin ett slut? Halsontet är tillbaka och jag fattar inte varför. Känner mig pigg (så pigg man kan vara, haha) och frisk i övrigt, vilket gör att det känns som att man kan träna ändå. Samtidigt som man hört överallt att man inte ska träna vid feber och/eller halsont. Jag tog ju det lugnt (lugnare) förra veckan så tycker att det verkligen inte borde komma något nu igen. Speciellt när man verkligen inte är inställd på att inte få träna, för då vet jag ju hur denna veckan kommer sluta... 

Har haft en bra helg där vi fick ganska mycket gjort i trädgården. Sen skulle lillkillen gå på bio och sova hos min syster, så vi passade på att få barnvakt åt lilltjejen med. Vilket resulterade i en liten dejt ute på stan och sen träffade vi en vän och satte oss på ett ställe och bara drack lite och pratade. Det var himla trevligt! Så synd bara att man inte har samvete för att göra sånt oftare...
 

2017-05-03
21:20:02

Tredje maj

Nu blir man ju väldigt bortskämd med detta underbara väder. Egentligen vill man bara lägga sig ute i gräset efter jobbet, inte åka till gymmet. Även om man går ut med barnen är det ju inte samma sak som att vara ute själv, blir ju något mer springande om man säger så. Och man vill ju faktiskt leka lite med barnen också, även om man är trött och helt slut på energi och bara längtar till man kan lägga sig ner och vila/sova.


2017-05-02
19:40:19

Andra maj

Min hand har inte varit att leka med idag... Haft så ont i omgångar så jag har verkligen ångrat gårdagen. Det har liksom gjort ont i senorna(?) på insidan av underarmen och jag har haft svårt att ta i när jag greppar saker. Såhär i efterhand är det ju bara att konstatera att jag var helt fel person att ta tag i träden med sekatören, haha.  

Vi har haft en fullspäckad ledighet där det började med att vi åkte upp till Stockholm nästan direkt när jag kom hem från jobbet. Så stolt över hur duktiga barnen var alla dessa timmar i bilen (då de bara sov typ ca. 45 min). Bodde hos våra vänner som vi var där för att besöka, och trots barn som inte ville sova så var det hur trevligt/mysigt som helst. Spenderade några timmar av lördagen på naturhistoriska, vilket uppskattades av alla barnen som nästan sprang runt som galningar. Kan ju säga att de fyra småbarnsföräldrarna verkade tröttare än barnen på kvällen. Så när de små vägrade sova så blev det att alla gick och la sig istället, haha. På söndagen bar det av hemåt, men vi hade ett planerat stopp i Norrköping för fotografering. Denna tjej alltså! Så himla duktig på det hon gör, med allt från att få en att känna sig bekväm till slutresultatet. Fick ett litet smakprov på mig och vårt minsta busfrö redan i bilen hem, och jag tror inte vi blir besvikna denna gången heller. 
Gårdagen spenderade vi, som resten av stan (Sverige), ute och satte äntligen igång med röjningen i trädgården. Som har skjutits på alldeles för länge.