FriSomEnFogel.blogg.se

2019-07-30
14:41:32

Trettionde juli
Idag är man inte mycket till människa... Den senaste veckans värme har varit härlig, men tyvärr gör den att man inte sover ordentligt och i princip har en obefintlig aptit (i alla fall när det kommer till riktig mat). Gårdagens beslut, i form av tiden i solen efter jobbet och träningen, resulterade i att man var helt död på kvällen. Som vanligt lägger man sig ändå alldeles för sent och värre blev det när man fick gå upp efter en stund för att ta in dynorna då det börjat regna. Några timmars sömn blev det i alla fall innan det brakade loss. Var vaken i över en timme på grund av åskan som kändes som den fastnat över/runt oss. Vilket också resulterade i att jag fick sjukt dåligt samvete över att barnen inte sov hemma... Så ja, lagom trött var man imorse. Vaknade inte ens när mannen gick upp, haha.  
Det är lite jobbigt denna veckan att få ihop livspusslet då förskolan är stängd och fritids inte öppnat än för nya barn. Så det är tur vi har familjen i närheten som ställer upp och hjälper till när vi båda måste jobba. 
Vet inte riktigt vart jag ville komma med detta, mer än att bara berätta att jag är tröttare än vanligt, hur det en var möjligt, haha.








2019-07-19
13:31:26

Nittonde juli
Sommaren har kommit tillbaka på besök och jag tror barnen har haft en bra vecka! Jag har så sjukt dåligt samvete över ekonomin denna sommar, och att jag jobbar varje dag, så det känns skönt att ändå lyckats få in lite dagsutflykter. 
Överraskade barnen med att åka till Borås djurpark i måndags efter jobbet. Dock inte det lättaste att få med dom i bilen då de hellre ville vara hemma hela dagen, men det ändrades fort när de insåg var vi var. Kallt var det, men helt klart uppskattat av barnen! I onsdags hade vi sällskap av grannarna och tog vi oss till Hallands väderö. Underbart väder och grymt duktiga barn som gick! Lillkillens bästa med dagen var dock att han fick beställa och betala korv själv på Maxi, haha. Han börjar bli stor nu så det är ju klart att han vill göra saker som får honom att känna sig så. Igår fick jag en härlig promenad till och från jobbet. Maken skulle ha bilen för att överraska barnen och köra ner till Malmö för att kolla på Sommarlov. Dock såg de inte så mycket då maken inte lyssnat på vad jag berättat att jag hört så de kom dit lite sent. Plus att det var inspelning med artist vilket genererar mer folk än vad det kanske gjort en "vanlig" dag. Oh well, kul hade dom i alla fall! 
Nu ska det bli skönt med helg 






2019-07-05
13:31:15

Femte juli
Nya träningskläder gav ny motivation till att hålla igång med träningen. Samtidigt som jag inte mår helt hundra och fortfarande har ont i huvudet sedan igår kväll, vilket med största sannolikhet blivit migrän, så känner jag att jag vill till gymmet. Men börjar vänja mig vid tanken att det inte kommer gå idag. Vilket betyder att jag missar mitt tredje pass denna veckan då helgen inte riktigt ger utrymme för det... Det får mig att känna mig så kass när målet vi satt skiter sig redan första veckan. Så det är väl lika bra att planera in fyra pass nästa vecka för att kompensera. 
Jag har i alla fall hållt maten och de andra målen denna veckan. Sjukt glad över att jag inte gett efter samtidigt som jag blev besviken när jag vägde mig. Ett mål var att hålla "minsta" vikten som jag hade för några veckor sedan. Så istället för att hålla vikten i sommar måste jag nu gå ner ett kilo och hålla det. Önska mig lycka till! För det enda jag tänker på på kvällarna är chips och godis, haha!






2019-07-01
20:02:17

Första juli
Tiden går så himla fort! Samtidigt känns det som en evighet kvar att jobba... Det är ju inte själva jobbet i sig som gör att jag känner så, det är mer grejen att jag vet att klockan ringer 05 varje vardag samtidigt som alla andra är lediga.
Blev så positivt överraskad när alla som inte hört av sig dök upp på lilltjejens kalas (stod i inbjudan att de skulle höra av sig om de inte kunde komma). Fyra år, alltså fyra år blir hon i helgen! Hur är det ens möjligt?! En annan är ju liksom inte en dag äldre, haha. 
Idag kör vi nya tag med kost och träning. Har haft en lång period då jag inte ansträngt mig så mycket på någon av de fronterna, men nu ska det bli ändring på det. Målet är att rutinerna ska sitta och vågen ska inte visa plus. Känns inte omöjligt, så länge jag inte ger efter suget på kvällarna.