FriSomEnFogel.blogg.se

2016-12-25
19:46:26

Tjugofemte december

Ja att här blev tomt några dagar kan man ju förstå. 

Jag var fortfarande sjuk i fredags så var svårt att få fixat det sista, men vi gjorde det vi kunde. Gårdagen kunde inte bli bättre! Och det som mot förmodan kunde bli det tar vi med oss till nästa gång. Dagen slutade sent på natten med att jag fick åka hem själv. Maken ville inte chansa med att packa in sovande barn i bilen så han stannade kvar och sov med dom hos mina föräldrar. Så jag fick glatt åka hem själv där mitt i natten. Men katterna blev glada och jag fick en god natts sömn. 
Denna dagen har varit seg med ihopmontering av möbler och möblera om lite i barnens rum. Så kul att se hur glada dom blev för i princip allt fint dom fick! 


2016-12-22
23:20:47

Tjugoandra december

När man hämtar på dagis och ser lappen med 4 nya fall magsjuka, varav i alla fall en skett på plats. Ja då tar man hem barnen en dag tidigare på "jullov" i hopp om att slippa skiten. Även om tanken var från början en dag själv hemma i soffan med lite Alvedon och nässpray. Har varit så trött och mått dåligt så hade verkligen behövt denna dagen själv för att vila upp mig och ha chansen att bli frisk. Men det gick ju bra ändå, även om det blev aningen mer tv än vad mitt samvete hade tyckt om. 


2016-12-21
08:20:26

Tjugoförsta december

Det var inte såhär jag hade planerat dagen... 

Var så inställd på att jag skulle jobba mig igenom denna förkylningen, speciellt med bara två dagar kvar till semestern. Men när man inte ens efter en timme känner sig yr och lite svimfärdig så var nog det kroppens sätt att säga att den inte klarade av ansträngningen av att jobba. Nu håller jag tummarna för att det räcker med att vila och att jag kan jobba imorgon.


2016-12-20
20:00:00

Tjugonde december
"Poff!" sa det och så var man förkyld igen. Började känna lite smått i bilen hem igår, men hoppades in i det sista att det skulle vara fel. Trots ont/tjock i halsen och i behov av nässpray i morse så tog jag ändå med mig träningskläderna till jobbet. Har grymt dåligt samvete för att jag åkte hem istället, men är det denna omfattningen av förkylning så ska man inte träna, spelar ingen roll hur gärna man vill eller hur mycket man egentligen behöver det: Kroppen behöver vilan mer!   
 
 

2016-12-19
21:54:20

Nittonde december

Lång dag. Missade att klockan ringde. Stressa. Jobba. Stressa. Åka bil utan att somna. Klippa sig och lillkillen. En rastlös liten tjej. Liseberg! Åka bil utan att somna.

Ska bli skönt att sova! 


2016-12-18
22:03:26

Artonde december

Härligt med lite sovmorgon! 

Blev sen frukost med både saffran- och pepparkaksscones. Mums! Sen har vi varit ute i skogen och huggit gran tillsammans med mina föräldrar, lillasyster och barnens kusin. Två hundar var också med så vi hördes nog långa vägar, hehe. Lillkillen fick välja en alldeles egen gran. Blev lite mindre än vad jag hade tänkt men det är ju självklart att han får den han vill ha när det inte är åt andra hållet (att den är för stor). 


2016-12-17
22:20:05

Sjuttonde december

Känslan när man sitter i bilen hem efter en 50min resa och man hör hur det ena barnet kräks... Alla kläder och hela bilstolen. Tur vi inte var långt ifrån svärisarna så vi kunde åka dit, tvätta av och byta både stol och kläder. Jag tror, hoppas och håller tummarna för att det beror på allt slem som hen börjat få problem med sen förkylningen kom. Precis som förra gången så är det hosta, hen klöks och man hör hur slemmet sätter sig i vägen för luften. Att det liksom inte vill försvinna. Stackarn! 

Hoppas maken snart kan göra mig sällskap i soffan och att vi får sova hyfsat inatt.


2016-12-16
20:25:02

Sextonde decembet

Fredag! 

Efter förra veckans missöde på vågen (+0.1kg), vad som blev en fyradagarshelg matmässigt och ett missat träningspass så hade jag inte höga förhoppningar om denna veckans invägning. Helt ärligt så trodde jag att jag hade gått upp i vikt. Trots en halv lussebulle och en pepparkaka under "julgransfikan" igår eftermiddag så visade vågen -0.8kg. Kan ju minst sagt säga att här är ganska bra fredagsfeeling idag, om man säger så. Nu hoppas jag bara att motivationen till att ta sig till gymmet kommer tillbaka. En vecka kvar till jul och jag ska allt lyckas gå ner lite till innan dess! 


2016-12-15
21:15:06

Femtonde december

Igår var vi iväg och köpte julgran. Lite väl tidigt för oss, men ibland får man försöka passa in det när man hinner istället för när man tycker det ska bli av. Vi gjorde dock ett misstag; struntade i att plocka ut vagnen ur bilen. Detta resulterade i att jag fick gå hem, haha. Tur vi bara var vid macken, så tog ungefär 30min att komma hem. Och jag fick en mysig stund med min lilla kille. En vacker solnedgång och sen fick vi se månen "gå upp".


2016-12-14
19:45:21

Fjortonde december

Helt otroligt! En starkt lysande fullmåne och såg två stjärnfall i bilen till/på jobbet. Isgata och tjock dimma (från och till) hade vi också så ett under att man kom fram helskinnad. 

En sak som jag tänkt på på sistone är det här med kärlek. Har alltid sagt att folk som säger att dom blir mer och mer kära för varje dag/mer kära efter flera år än i början snackar ren b-shit. Men har som sagt tänkt lite mer på detta, och jag vågar nog hålla med till viss del. Fast jag tar inte tillbaka det jag sagt innan! Jag tror inte man blir mer kär, jag tror däremot att kärleken ändrar karaktär och att den (precis som alla känslor) går i vågor. 
Hade gärna skrivit mer men jag orkar inte. Väntar bara på att mobilen ska ladda klart så jag kan sova, maken jobbar natt så jag får ta barnen själv...

Riktigt dålig bild blev det i alla fall, haha.

2016-12-13
21:05:00

Trettonde december

Det är ju lite konstigt hur man inser mer och mer hur alla dessa vågor och perioder går. 

Innan barnen så hade jag ingen som helst pms, eller ja inte märkbar med humöret utan mer ont, men nu alltså shit. Kombinerar man nu detta med brist på sömn i omgångar så är det ju ett under att man inte tar död på varandra när man är i den där lite mindre bra perioden på månaden, haha.
 

2016-12-12
21:23:23

Tolfte december

Och jag som var så duktig och höll varje dag, även om det blir en del meningslöst, så missar man en. 

Nu ska jag i alla fall sova. Upp tidigt och jobba imorgon (som vanligt) så man behöver all sömn man kan få.


2016-12-10
22:18:05

Tionde december

Alltså det är ju helt otroligt vilket tråkigt decemberväder vi har. Hjälper ju absolut inte med att få lite julkänsla i alla fall. 

Så tråkigt när man samma dag får reda på att de planer man trodde fanns är borta för att vissa inte "hinner"... Och ingen träning blev det idag heller så nu ska jag dra täcket även huvudet och hoppas på en bättre dag imorgon.  


2016-12-09
19:35:23

Nionde december

Alltså det är ju helt sjukt hur trött man kan vara! Hade lätt kunnat gå och lägga mig för natten när barnen somnat, men det tar emot att lägga sig redan kl 19 haha. 

Idag har det varit Lucia på dagis. Så himla mysigt att de håller på denna tradition och att man får lov att både ta foto och filma. Tråkigt dock att de nu är två gravida som inte kommer jobba nästa år. Självklart otroligt kul för dom! Men man kan ju inte låta bli att tänka egoistiskt med att våra barn ska få in en ny person i sin "trygghetszon" och som man själv gärna ska klicka lite med så man känner sig trygg med att lämna barnen. Maken tyckte också han hörde en annan prata om att kanske utbilda sig vidare och jag bara tänker "åh nej inte en till som försvinner". Men nu ska vi inte vara riktigt så egoistiska. De ska ju göra det de vill med sina liv och inte behöva tänka på oss. Men lite ledsen i ögat blev jag ändå. 
Barnen sover som sagt och här sitter jag själv i soffan. Maken är på julbord med sitt jobb och jag kan knappt hålla ögonen öppna. Ser inget nöje med att sitta själv en kväll. Har inget att titta på och sen tycker jag inte om att lägga mig själv. Men nu är det som det är så lika bra att göra det bästa av situationen.


2016-12-08
20:55:51

Åttonde december

Tre träningspass avklarade. Grymt trött. Nu sova, klockan ringer 04.20.


2016-12-07
17:15:07

Sjunde december

Nu är det snart dags att åka iväg på julbord med jobbet. Ska jag vara ärlig är jag inte jätte sugen, hade hellre legat i soffan och halvslumrat för är så satans trött. Tråkigt väder är det också, varmt och regn. Hade varit mysigt med i alla fall minusgrader (för någon snö lär vi väl inte få före jul). 

Men nu ska vi inte vara så negativa! Blir säkert en trevlig kväll, och det blir nog inte så sent så jag är säkert hemma i tid. 


2016-12-06
14:30:14

Sjätte december

Idag var en sån dag som man nästan längtat lite till, eller i alla fall sett fram emot trots att det blir lite bökigt och stressigt. Idag har jag äntligen fått min massage. Även om det gör ont så är det ändå skönt, och välbehövligt. Framförallt nu när jag börjat jobba igen. Så ska försöka ha pengar till detta kanske varannan månad i alla fall. 

En sak som jag bara måste säga är att det är galet skönt att vara klar med barnens julklappar. Tog en heldag i Ullared i oktober och vips så var det klart. Nu är det bara alla andra som man inte har en aning om kvar, haha. Tyvärr blev det bara leksaker till barnen från oss, men nu i efterhand var det kanske tur för det blir nog inte så mycket av den varan från andra. Shit, kom på att jag inte börjat slå in paketen än. Kanske dags att ta tag i det en kväll snart så man slipper sitta med allt kvällen före.


2016-12-05
15:43:10

Femte december

När jag laddade ner denna appen och loggade in fick jag se att här fanns lite bilder sparade. Bilder som jag nog aldrig lagt upp här, utan de hamnade bara på min gamla låsta. Det var i den vevan jag uppdaterade båda samtidigt men på denna krånglade det bara.
Hur som haver, jag har kollat igenom dessa bilder och inte direkt kommit fram till något, men hur i hela friden kunde man inte vara nöjd med hur man såg ut då? Jag tyckte att jag fortfarande var tjock, trots att jag hade gått ner i vikt och vägde ca. 20kg mindre då än nu. Herre gud, då var jag till och med mer nöjd med hur jag såg ut mellan barnen, och då vägde jag 10kg mer än innan!? Haha, nu blev det rörigt.


Har satt som mål att gå ner till det jag vägde mellan barnen. Trivdes med mig själv, även om jag hade 10kg övervikt. Men hallå liksom, jag hade fött ett barn och nu två, är några år äldre så det är inte rimligt att väga så "lite" som jag vägde vid både bal och bröllop. Sen vet jag hur mycket jobb det var med att bibehålla det och jag vill faktiskt leva också. Och lära mina barn att vara hälsosam utan att det går till överdrift.


2016-12-04
16:54:21

Fjärde december

Idag blev det en ordentlig sovmorgon. Tänk ändå vad annorlunda livet har blivit. Trodde aldrig att jag skulle se klockan 8 som sovmorgon.

Inatt har vi varit barnfria då vi var på julbord igår med svärisar och svägerska med sambo. Mycket trevligt och alldeles för god mat. Skönt också att få sova ut en hel natt utan något som stör, inte ofta man får det så det gäller att ta till vara på de tillfällen som ges.

Idag har det blivit pepprkaksbak med alla barnen hos mina föräldrar. En mysig tradition och det är så kul att se hur de två äldsta ändå är med och försöker och faktiskt får resultat. Nu blir det strax mat för att sedan ta oss hem. Det mesta är förberett för imorgon för jobb och träning, klockan ringer 04.20.

Varför sminkar man sig inte oftare?

2016-12-03
08:52:46

Tredje december

Lördag morgon. Fick sova lite längre och nu sitter man här helt själv vid matbordet och äter frukost med levande ljus och julkalendern i högtalaren. Maken har lämnat barnen hos svärmor för att hjälpa sin syster att flytta och jag ska strax bege mig till gymmet för en ordentlig omgång för första gången på två veckor. Och som vanligt har tiden runnit iväg så jag lär ju inte komma iväg i tid, haha. Ska hinna sätta igång en maskin tvätt innan jag sticker. Sen har man en del jobb som väntar när man kommer hem igen. Har typ inte tvättat på hela veckan och det är dags att byta lakan och handdukar så nu blir det mycket att ta tag i. Perfekt väder idag också för att hänga ut täcken och kuddar. Flera minus nu på morgonen och snart skiner solen.

Nä, om man skulle ta och börja stressa nu så man kommer iväg?


2016-12-02
13:36:09

Andra decemner

Tänk att kropp och sinne kan vara så konstiga ibland, på flera olika sätt. På en månad har jag nu lyckats gå ner 2.6kg, efter att ha kämpat i ett helt år och bara misslyckats så går det som en dans nu. Detta trots att jag var magsjuk så åt inte ordentligt (nyttigt) på fyra dagar, plus att man vabbat vilket blir mest sitta i soffan de dagarna och sen har jag bara fått till 2 pass på gymmet/vecka (har satt upp mål på 3st).

Men det är precis som att man vridit på en knapp i huvudet, för det är inte ens svårt att låta bli onyttigheter på vardagar. Det var som en handvändning, men det var också här mitt sista hopp låg. Att börja jobba. Jag är bara så fruktansvärt glad att det börjat så här bra. Hade det börjat sämre så hade man inte varit lika pepp! Så nu satsar jag på 2kg till innan jul. Känns som att det kan gå, så länge man kämpar och går in för det!


2016-12-01
21:21:31

Första december

Herregud vart tog tiden vägen?!
Här har det ekat tomt för jag har helt ärligt inte haft tid... Men nu kanske det blir ändring på det för jag har laddat ner appen (igen, var nog typ hundra år sedan jag hade den sist och då funkade den inte). Så nu kan jag skriva lite smått och lägga till i texter på rasten eller liknande.

Vi har hunnit vara en vecka på Kreta i september med hela min familj, och under den resan fyllde vår lilla kille hela 3 år(!?). Så otroligt underbart att vi fick möjligheten att komma iväg på det viset.

Nu har vardagen börjat på riktigt. Jag har jobbat i (faktiskt exakt) en månad idag, och (peppar peppar) detta är första veckan jag har jobbat hela veckan. Så på en månad har vi hunnit med magsjuka plus lite VAB p.g.a förkylningar med feber. Har varit några tuffa veckor med matintag för barnen och sömn för hela familjen. Och efter att typ inte sovit en hel natt själva på två veckor så upptäcker man att mitt i allt detta har lilltjejen fått en ny tand. Så man har ju förståelse för hennes beteende efter en sån upptäckt.