FriSomEnFogel.blogg.se

2013-08-30
13:00:00

Trettionde augusti
Varför missbedömmer man alltid väder och temperatur? Det har ju regnat lite till och från imorse/förmiddags så bestämde mig för jeans och converse. Ångrade mig ganska så direkt när jag väl kom in till stan. Svettas som en gris? Ja men varför inte? 
Nu är jag i alla fall hemma igen och shortsen är på. Lagom konstigt med tanke på att man i vanliga fall är frusen av sig. Tvätten körs för fullt, äntligen fixat tavlan och snart är det väl dags för att hoppa in i duschen så att man är klar när det är dags att åka iväg ikväll. Men först; underhålla katterna en stund! 
 
 

2013-08-29
16:00:00

Tjugonionde augusti
Det har varit en lång dag, och än är den inte över. Sovit dåligt och vaknat i princip varannan timme för att gå på toa. Tycker att det är lite konstigt för jag vaknar inte p.g.a att jag är kissnödig utan för att det gör ont i magen. Inga sammandragningar eller förvärkar utan mer att jag är öm. Det är väl bara att stå ut, är ju inte långt kvar och det kan väl ändå inte bli värre, hoppas jag. 
Varit med syster och kollat på lägenhet idag och sen handlat lite med henne och mamma. Det är skönt när man fått gjort lite saker. Lite jobbigt dock med typ tre turer fram och tillbaka till stan och två turer på Maxi, så nu tänker jag inte lämna lägenheten mer idag. Väntar på att maken ska komma hem så att vi kan plocka iordning lite innan försäkringskillen kommer. Orkar inte fixa mer själv så har fastnat i soffan. 
 
Var ju tvungen att ta mig till Systemet också,, hihi
 
 

2013-08-28
15:45:00

Tjugåttonde augusti
Jag har kommit fram till något som jag trodde skulle ta betydligt längre tid än såhär; jag saknar att jobba... Tidiga morgnar kommer man väl aldrig direkt sakna men jag har redan blivit så grymt rastlös samtidigt som jag vet att min arbetsförmåga är i princip obefintlig. Sen förstår jag inte hur jag kan vara rastlös när det finns en massa att göra, det måste vara det där med motivationen även när det gäller det.
Nu är i alla fall min kära ägodel i sovrummet borta. På återseende i nästa boende när vi har mer plats och då får du även en vän så att vi kan sitta och titta på teknade Disney-filmer. På riktigt, hihi. Detta gör ju att jag har lite mer att göra då det äntligen finns lite mer plats att ställa saker på, även om det känns som att det inte gjorde någon direkt större skillnad.
Idag är det också 14 dagar kvar till bf. Fast det känns inte som att något skulle vara på gång än på ett bra tag så det är väl egentligen bara att ta dagen som den kommer. Trivs ju med magen, även om jag känner mer och mer att den börjar vara i vägen, så mig gör det inte så mycket om den lille inte vill titta ut än. För sova kommer man ju ändå inte få göra sen heller, hehe.
 
 

2013-08-25
12:15:00

Tjugofemte augusti
Så var helgen snart över ännu en gång... 
I fredags firade vi syster som fyllde år igår och igår var det äntligen dags för årets första kräftskiva. Yummy! Vi har även börjat få lite mer saker gjorda så snart är vi förhoppningsvis redo för den lille. 
(Är trött idag så får bli ett kortis-inlägg.) Det var lite kul igår för någon frågade om det var i oktober vi ska ha och en annan frågade om den kommer när som. Och som vanligt ser man pigg och fräsch ut, hihi. 
 
 

2013-08-22
12:30:00

Tjugoandra augusti
Så är man hemkommen från stan efter att ha haft lite fuffens för sig. Passade även på att köpa mig en kanelbulle och chailatte på vägen hem så nu är jag snart redo för at ta tag i saker.
Gårdagen känns det som att jag helst vill glömma, speciellt efter det sammanbrottet. Dagen började med ett tidigt besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut och hon tror på en "normalstor" septemberbebis så tummen upp för det. Lät dock som att hon verkligen tror att vi träffas den 9/9. Fast som det känns nu så trivs jag så bra med magen så gör kanske inte så mycket att gå över tiden, så länge det inte blir med två veckor. Sammanbrottet kom efter att jag hade varit hemma en stund. Kände att jag behövde vila så la mig i soffan men fick inte vara ifred då Fluffy höll på att kraffsa på tv:n (ett under att den inte välter), lägger jag mig i sovrummet så är han på spegeln där (och den är ojämn på baksidan så är rädd att skruvarna ska lossna i väggen när han håller på för den "guppar" så mycket). Han går runt och skriker men är inte intresserad av att bli kammad/borstad, kela eller leka. Reser man på sig så springer han direkt till diskbänken så verkar som att han bara vill ha mat. (Blev avmaskning igårkväll så om det var mask i magen så blir det förhoppningsvis bättre nu). Men självklart kommer tankarna om att man inte kommer kunna ha kvar honom... Funderar på att lämna honom på Fyllinge ett par dagar nästa vecka men jag stortjuter bara jag tänker på det. Vill ju inte lämna bort min lilla bebis, även om det bara är till mamma och pappa i några dagar. Sen kom beskedet om att soffan inte alls kommer denna veckan. När vi tittade runt på soffa och innan vi beställde den så frågade vi hur lång leveranstid det var "Upp till fem veckor" fick vi som svar. Igår hade det gått fem veckor så vi ringde och kollade läget. "Nej vi har den på vårt lager tidigast 12/9"?!! Wtf?! Ringer man inte och meddelar kunden då? Är ju inte direkt sugen på att få en soffa levererad när man har en nyfödd hemma eller går och väntar på att den ska komma när som helst. Suck! Sen kom räkningen på bilen vilket vi inte anser att vi ska behöva betala då det ljudet vi lämnade in den för inte var där före olyckan. Så antingen hör det till olyckan och skulle till försäkringsbolaget eller så är det dom som egentligen missat det innan dom lämnade tillbaka bilen. Och hur f*n kan man ta betalt för materialkostnad när dom säger att dom bara skruvat åt bultar på ett hjul?!
Så nu har jag fått beklagat mig lite. Blev lite drygt två timmar gråtande igår innan maken kom hem och vi åkte och rastade katterna på Fyllinge. Köpte även en ny laserpekare (då det är det enda Fluffy leker med) i hopp om att det kasnske hjälper. Ska nog även testa lite "hjärngjymnastik" på honom. Är villig att testa allt i hopp om att vi kan behålla honom. Lillen är jag inte så orolig över, han är så lugn och fin just nu så är svårt att inte hoppas att det håller i sig.
 
 

2013-08-20
16:00:00

Tjugonde augusti
Nu är ryggen inte glad på mig och själv är jag irriterad på grannarna då det återigen står en okänd bil på tomten... 
Varit uppe tidigt idag för dum som jag var så bokade jag klippning redan klockan nio imorse. Efter det tog jag en andra frukost på Espresso House i solen. Härligt! Sen kunde jag ju självklart inte låta bli att strosa runt i lite butiker. Hittar så mycket gulliga små kläder men plånbok och familj säger nej. Så just nu blir det bara att titta och kanske slänga iväg lite önskningar. Väl hemma blev det lite vila innan jag traskade iväg till jobbet för att lämna byxor, skicka iväg papper och självklart säga hej. Sen blev det en liten promenad med syster och hennes gremlin. Väl framme på hennes jobb så kom jag inte mycket längre än upp till mamma och hade turen att min andra kära syster slutade så fick skjuts hem. Det tackade ryggen för! 
 
 

2013-08-19
12:30:00

Nittonde augusti
Ojdå, nu blev det visst ett litet hopp igen. Jaja, det är ju lätt hänt när man är på "minisemester".
Hela familjen har spenderat helgen nere i Lyckeby, vilket alltid är lika kul! Trots att man nu är helt täckt av en massa myggbett så är det helt klart värt det. Nästa år är det deras tur att komma hit upp och vi hoppas ju självklart att alla kan komma eftersom det bara var föräldrarna som kom förra året. Måste säga att jag märkte inte direkt av att jag var den enda som var nykter, hade inget direkt val men ändå. Det bästa med helgen måste varit båtturen ute i skärgården och det sämsta alla bett och mina helt plötsligt übersvullna fötter.
Sen har jag fått höra ganska mycket att jag ser förvånansvärt(?) pigg och fräsch ut. Det känns ju jäkligt gott att höra då jag inte själv märker av magen mer än när det rör på sig och man råkar gå in i något (haha). Hade jag då istället fått höra att jag ser trött och sleten ut hade jag nog blivit lite ledsen då jag känner mig som vanligt.
Idag har jag redan hunnit vara produktiv! Blir inte lika lång sömn som jag vill då katterna är hungriga/vill in i sovrummet, men halv tio får jag väl vara nöjd med. Har redan hunnit med tvätten och börjat planera mina föräldradagar året ut, ska i alla fall ta tag i skafferiet också och sen får jag se hur länge orken finns där. Skulle ju tagit mig till gymmet idag också men tänkte att jag tar det imorgon när jag ändå är inne i stan för annars blir det lätt att jag tar bilen dit idag och det är slöseri på pengar då det är helt OK väder ute. Kanske blir en promenad istället, vem vet.
 
Mina grymt snygga nyinköpta stödstrumpor  xD
 

2013-08-15
11:45:00

Femtonde augusti
Sådär ja, nu var det dags för vecka 37 och igår var det hela 90% avklarat. Gött! Första datumet som någon gissat på passerade i och med det så nu blir det inte förrän tidigast i september om folk får bestämma. Borde nog ställa in mig mer på att gå över tiden med typ två veckor, men jag litar innerligt på mina gener, hoppas och håller alla tummar och tår för att det blir max några dagar över (helst tidigare såklart). Har även bestämt mig för att kolla lite med barnmorskan nästa vecka vad hon tror, utifrån sin erfarenhet (för inte ens hon kan ju veta då alla är olika). Och så är jag grymt sugen på att fråga ifall hon tror det är en mini-, "normal"- eller megabebis som gömmer sig därinne. För själv kan man ju inte vara mer nyfiken nu!
Tog mig faktiskt till gymmet igår och jag fattar inte varför jag skjutit fram på det så länge. Det var riktigt skönt! Även om det kändes i kroppen både igår och idag så ska jag ge mig på det imorgon igen. Det är ju faktisk något som verkligen behövs.
Maken har äntligen börjat jobba nu igen efter semester och liten sjukskrivning så det är väl bara för mig att börja ta tag i saker här hemma. Har så mycket att göra men vet inte var jag ska börja... Plocka in tvätten kan vara en idé, och plocka undan all annan "skit", som har en tendes till att bli liggandes, så man får bättre perspektiv på vad som ska prioriteras. Något som jag inte ser fram emot, som får göras på Fyllinge, är att duscha odjuren. Otroligt välbehövligt men med deras klor (trots nyklippta) så är det näst intill omöjligt då dom verkligen blir hala som ormar och slinker ur greppet hur lätt som helst (trots sele på) och alla klor ute. Badkar är då att föredra då de inte riktigt kan komma upp, fast med tanke på hur stora/långa dom är så hjälper det knappt heller nuförtiden.
 
 

2013-08-13
19:30:00

Trettonde augusti
Nu sitter jag här själv i soffan och lyssnar på åskan medan maken är snäll och kör syster med gremlin hem. 
Idag har vi fått gjort en massa och på grund av dålig planering blev det två turer till tippen. En massa tvätt har det också blivit, från klockan 9 och vi håller fortfarande på. Men det är så skönt att vi fått tömt och tvättat och fixat medan i alla fall jag fortfarande orkar. Nu återstår bara saker som jag kan göra själv när maken (äntligen..?!) börjar jobba igen. 
 
Har länge velat ha mer växter hemma så passade på idag när jag ändå hade lite ork 
För odjuren har liksom inte lagom mycket nytt att vänja sig vid  ^^, 
 

2013-08-12
19:00:00

Tolfte augusti
Är ganska stolt över min reaktion igår kväll när jag trampade i kattkräk, värre var det när man inser att man behöver hjälp för att komma ner på golvet i duschen så att man kan tvätta fötterna (även om jag mest skrattade åt mig själv). Saknar när det bara var att ställa sig vid handfatet och ta upp en fot i taget, haha.
En reaktion som jag däremot inte var beredd på var när jag höll på att plocka iordning i garderoben. Saknar mina vanliga kläder och av någon konstig anledning fick jag en boost till att sätta igång att träna så att jag kan använda dom igen. Fatta vad besviken man blev när man kommer på att det inte är därför man inte anväder det längre. Men några månader till, sen ska man nog komma i det mesta igen! 
Började denna dagen med att testa en kopp Hallonbladste. Tror inte det ska sätta igång något, men om det hjälper vid förlossningen och/eller efter så varför inte ge det ett försök? Känner dock att jag varit alldeles för dålig på att röra på mig sedan jag slutade jobba. Efter lite drygt en timmes promenad känns det ordentligt i magen. Men nästa vecka är jag ensam hemma hela veckan så då ska jag banne mig ta mig till gymmet, inga ursäkter längre! Det är nog för sent för att det ska hjälpa något vid förlossningen men med tanke på vilket uppehåll det kommer bli igen så skadar det nog inte att "bygga upp" lite muskler nu tills det är dags.
 
 
 

2013-08-11
12:30:00

Elfte augusti
Fredagens barnmorskebesök gjorde mig faktiskt lite besviken... Vi har haft tur att vi fått en barnmorska som typ inte är sjuk och som bokat in besöken väldigt bra så vi inte fått massa tider när hon är ledig. Men i fredags var det besöket som vi visste om att det inte skulle bli som vanligt. Hon frågade inte hur det var med mig, och jag som tänkte ta upp en massa, och så gjorde hon en sammanfattning som man redan kunnat läsa sig till i min journal så det kändes ganska meningslöst faktiskt. Som tur är så är det bara 1,5 vecka till nästa besök så håller tummar och tår för att det blir som vanligt. Alla värden såg i alla fall bra ut, för första gången visade hjärtslagen annorlunda och blodtrycket är äntligen på väg närmre det normala (för mig). Jag blev däremot chockad när jag ställde mig på vågen och ser att jag gått upp 2kg (på tre veckor?!). Så det är ju inte konstigt att folk tyckt att magen blivit större. Efter det besöket blev det ni alla fall ett besök till Ikea och Väla och sen var man väl ganska mör i kroppen på kvällen. Tur att man inte har allt för många såna dagar.
Igår blev det en heldag på stan med bästa Johanna med en del shopping och lunch. Hade oturen att bli klar i tid så var tvungen att åka med maken och handla, vilket resulterade i att jag fastnade ganska bra i soffan när jag väl satt mig där, haha. (Hoppas den nya kommer snart!) Dagen började inte dirket så optimalt då väckarklockan stängt av sig och jag vaknade en timme för sent (en timme innan jag skulle vara inne i stan) och var tvungen att duscha. Stressa stressa stressa! Men jag hann ganska bra ändå, är nästan lite stolt över mig själv.
Idag har vi hunnit fixa det i lilla rummet som jag inte hade klarat själv och snart ska vi ge oss på garderoben innan det är dags att åka vidare. Sen är det bara förrådet som återstår (helt sjukt hur vi kan behöva göra det typ en gång i månaden!). Allt det andra är sånt som jag kan göra själv när maken börjat jobba igen.
 
Olydiga katter som efter flera veckor börjar vara där dom inte ska/får
 

2013-08-08
21:00:00

Åttonde augusti
Det har varit en lång dag med lite oro.
Maken har haft ganska hög feber söndagkväll till igår morse, men som tur var så verkade det ha släppt igår kväll. Sen så var han och plockade bort en leverfläck igår som satt under foten så nu är han är lite hallt. Måste säga att det är kul med lite ombytta roller och jag får fråga ifall jag ska dra ner på tempot och gå före i trappen, haha. Imorse vaknade vi ganska tidigt och han upptäcker att han har eksem över i princip hela kroppen. Både stora och små och dom verkade klia som tusan, stackarn. Så det var ju bara att ringa till läkaren och sen köra honom dit. Han fick lite tabletter och en remiss skulle skickas till allergikliniken för en utredning på vad det kan ha varit som satte igång reaktionen. Jag fick även frågat om värken i min arm och fick konstaterat att det inte finns något direkt att göra åt det, men att det borde gå över när "kulan" är borta. Håller tummar och tår!
Upptäckte också igår att vi knappt hade behövt gå på förra Gyllene Tider konserten då vi bor rakt över Nissan från Marknadsplatsen. Så vi hörde precis allt, inte bara basen utan musik, sång och vad dom sa. Så när vi kollat klart på ett avsnitt gick vi ut och lyssnade tills jag inte klarade av att hålla mig mer och sen såg vi fyrverkerierna från fönstret. Jag bara älskar fyrverkerier! Kom på att det var jäkligt synd att jag inte visste att jag var gravid på nyår för då hade jag sparat en liten till dagen då den lille kommer, struntar i om det är olagligt.
Vecka 36 går vi in i idag så det börjar kännas lite mer panik över att allt inte är klart. Förhoppningsvis fixar vi det sista imorgon på Ikea och sen är det bara för mig att göra klart det här hemma och packa klart väskan efter nästa helg. Och så håller vi tummarna för att Ida har fel och att det inte bara är 6 dagar kvar, hehe.
 
 

2013-08-07
10:30:00

Sjunde augusti
Det är ju helt sjuk vad varmt det ska vara! Börjar bli lite trött på att ha 25 grader (ibland mer) när man vaknar. Som om det inte räcker med alla toalettbesök (2-5st/natt) och att man sover dåligt på grund av just värmen så hjälper det ju inte direkt att man typ vaknar när man behöver vända på sig. Visst det är bara att vänja sig för det är ju kroppen som förbereder sig på att vakna ofta, men man vill ju gärna ha sin sömn. Sen så måste jag bli bättre på att vila på dagen också, men det är svårt när man inte är det minsta trött varken på eftermiddagen eller på kvällen. Suck suck, vilket i-landsproblem.
För några veckor sedan hade jag två nätter i rad då jag i princip inte fick någon sömn alls. Var inte direkt på grund av värmen, katterna, eller toabesöken utan jag hade så fruktansvärt ont. Låg jag på rygg så fick jag hjärtklappning och kunde inte andas, låg jag på vänster sida var det samma sak och på höger sida hade jag problem med att andas och så gjorde det ont i magen av någon konstig anledning. Så jag fick ju göra något jag sagt till mig själv att jag inte skulle göra för det var onödigt, jag köpte en gravidkudde. Så jäkla skönt! Hittills bästa köpet som jag nog kommer använda även när jag inte är gravid, haha. Kruxet nu är bara att jag får inte ha den ifred. I den värmen som vi har nu så måste vi ha öppet till sovrummet, inte bara för katterna utan mest för vår skull. Har jag tur är det bara en katt som vill ligga på den, har jag otur så är dom två och då blir det trångt.
 
Men dom är ju så söta  ^^,
 

2013-08-05
17:30:00

Femte augusti
Ojdå, nu blev det ett litet hopp igen. Har märkt att det är svårt att ta sig tid till det när båda har semester, men det blir det ändring på nästa vecka. Maken har denna veckan också medan en annan egentligen avslutat semestern och börjar på annan typ av ledighet. Jag ser faktiskt fram lite emot att vara hemma själv lite. Kunna fixa och dona och göra sånt som inte blir av när båda är hemma och man känner att man måste hitta på något.
I helgen som var blev det en liten minisemester torsdag-lördag. Så jäkla härligt och tur med vädret hade vi! Började med att åka inom Gränna och traska runt lite (och självklart köptes det "lite" polkagrisar, hihi). Fastnade på E4 p.g.a en olycka så där försvann en timme, men vi hade ändå inte någon brådska. Fredagen blev det både en tur till Skansen och Gröna Lund, det är ju bara för härligt att gå runt och "vara" tillsammans. Lördagen blev det en tur till Fjärilshuset (rekommenderar inte detta när man är näst intill höggravid med i alla fall samma temperatur ute!) och sen blev det en promenad runt Haga innan vi åkte tillbaka till lägenheten för att fixa oss. Klockan åtta skulle vi nämligen vara i Norrköping för fotografering. Vilken härlig tjej! Kände mig avslappnad och bekväm direkt så vi körde igång med en liten fotosession inomhus innan vi åkte vidare (molnen hopade sig). Mot slutet så började det mullra och man såg blixtrar en bit bort, vilket var mysigt samtidigt som man oroade sig lite för att det skulle komma snabbt och då är det ju inte så smidigt att vara vid vattnet. Hur som haver, en grymt duktig tjej och nu väntar vi spänt på resultatet! Som sagt, tur med vädret hade vi för 10 minuter efter att vi kört kom världens skyfall som höll i sig en sträcka och det blev ju inte direkt mindre dunder. Hemma vid två på natten somnade vi ganska gott båda två.
 
Blev ju helt överlycklig när jag såg drinkmenyn på TGIF
och hittade mina två favoriter i virgin!