FriSomEnFogel.blogg.se

2013-06-28
15:00:00

Tjugoåttonde juni
Som man uppskattar ärliga bilmekaniker! Dom hade lika gärna kunnat säga att dom gjort något eller i alla fall tagit betalt för det lilla dom gjorde. Men inte det inte, det är ju sånt som gör att man kommer tillbaka. 
Jäklar vad populär man var igår kväll. Telefonen brukar vara ganska så tyst, i alla fall när det gäller samtal (nu när syster är borta så gäller det samma sak för sms) men det verkade som att det aldrig ville sluta, haha. Men det är ju aldrig helt fel. 
Sammandragningarna kommer och går, mer eller mindre smärtsamt, men jag får inget "system" på det. Det är inte så att det kommer när jag jobbar, vilket det borde, utan som igår kom det när jag gick hem. Sen kan det komma när man bara slappar i soffan, men så länge det inte håller i sig länge så ska jag inte behöva oroa mig. För att sen inte tala om den spända magen. Känns som att den är överfull och håller på att explodera, alternativt som att jag går och trycker ut den men försöker jag dra in den så känns det bara värre. 
 
 

2013-06-27
16:00:00

Tjugosjunde juni
Jag hatar att jag börjar komma tillbaka till mitt vanliga jag..! Att det ska vara så svårt att hålla sig till nyttigheter, eller i alla fall hålla sig ifrån onyttigheter. Jag tänker inte använda graviditeten som en ursäkt till att äta fika eller godis varje dag. För det första är det inte bra för någon av oss och för det andra så mår jag så dåligt på kvällen. Inte bara för att man "gjort något dumt" utan jag mår helt ärligt dåligt när jag ätit "en massa" onyttigt på dagen/kvällen. 
Sen så vet jag inte hur vi ska bära oss åt för att få sova på nätterna. Fluffy är hur jobbig som helst när han skriker och krafsar på dörrar, spegel och säng. Lillen har lugnat sig lite med möblerna, men han ska upp på den förbannade tv:n hela tiden och jag är så orolig över att den ska välta. Varje gång jag är uppe på toa så måste man ge dom något annars kan jag ju glömma att få somna om. Jag önskar att dom istället kunde berätta vad som är fel/vad dom vill så att man kunde göra något åt det. 
 
 
 

2013-06-26
16:00:00

Tjugosjätte juni
Idag är det riktigt film och mys-väder men jag är så fruktansvärt rastlös för det är typ det enda man gjort denna veckan. Men så är det ju det med ryggen som gör att jag känner att jag inte klarar av att sticka till gymmet. Det har blivit ett alldeles för långt uppehåll nu, skulle ju tränat i helgen men så kom det upp en massa, så satsar på denna söndagen som kommer. Hoppas att det blir lättare att ta sig dit om några veckor när man inte är helt slut i kroppen efter en arbetsdag.

2013-06-25
16:00:00

Tjugofemte juni
Det känns som att man planerat alldeles för dåligt, fast samtidigt känns det inte så. Vill börja fixa en massa men kan inte göra det utan hjälp, vilket betyder att man måste boka in med någon dag/helg som passar. 
Efter mycket om och men så har vi nog i alla fall kommit fram till hur vi ska möblera, så det blir lite möbler som ska byta rum och hyllor som legat i förrådet sen vi flyttade kommer äntligen få plats på väggarna. Sen vill jag hämta hem säng och skötbord men det känns alldeles för tidigt för det. För att inte tala om hur gärna jag vill ha hem vagnen..! Men för att vara på den säkra sidan, om något mot förmodan skulle hända (peppar, peppar...) så hämtar vi inte den innan den lille är ute. 
 
 

2013-06-24
16:00:00

Tjugofjärde juni
Jaha, och vad ska man göra nu då? Måndagar brukar ju betyda tvättdag och slapp i soffan, men nu hade en granne tagit "min" dag (hon hann före att fylla i listan) så all tvätt fixades igår. Fast jag är ju så trött i rygg och kroppen i allmänhet så känns som att det ändå kommer bli slappedag. 
Internet strular som vanligt och min datatrafik på mobilen är slut så det är riktigt segt. Funderar på om man ska kolla runt efter annat internet, men det är ju så bekvämt när det ingår i hyran. 
 
"Midsommarfin"
 

2013-06-21
14:00:00

Tjugoförsta juni
Igår kväll hände det! Mamma hade bestämt sig och gav sig inte, haha. Sen så är det ju faktiskt hon som kämpat mest, så det var väl inte mer än rätt egentligen. Tror till och med att jag blev mer rörd/gladare än vad hon blev för jag fick tårar i ögonen. Eller så kan det ju vara så att jag är lite känsligare, men bara lite. 

2013-06-20
16:00:00

Tjugonde juni
Återbesök hos barnmorskan igår och det gick bra, som vanligt. Känns som att det inte var så länge sedan man var där nu när besöken bara blir tätare. Vågen visade plus, och inte allt för mycket, så jag var helt klart nöjd. Sen så var det skönt att ställa lite frågor och prata med henne om det och lite annat. Många reagerar ju när jag berättar hur "lite" jag har gått upp men så länge hon inte är orolig så är inte jag det. Jag har ju som sagt haft problem med att äta och behålla det jag väl fått i mig. Men det börjar vända nu och går stadigt uppåt. 
 
 


2013-06-19
16:00:00

Nittonde juni
Jag har varit dålig på att spela musik för den lille men i söndags kväll tog jag äntligen tag i det och spelade en stund innan det var dags att sova. Istället för att bara blanda listan så bytte jag låtar så att det bara blev lugna och såna som jag ville lyssna på. "Han" brukar vara hur livlig som helst men det var inte mycket aktivitet under den tiden jag låg där med lurarna på magen. Eller i alla fall tills en av bröllopslåtarna började, helt plötsligt blev det värsta "kickbox"-passet där inne. Så bestämde mig för att spela den andra låten från bröllopet också och det fortsatte. Perfekt avslut på den veckan. 
 
Igår fick man sommarfina naglar igen  ^^,
 


2013-06-18
16:00:00

Artonde juni
Tiden går alldeles för fort. Idag är det 6 år sedan vi blev tillsammans, tänk vad mycket man hunnit med under denna tiden. Några resor har det blivit; Kroatien, Bulgarien, Amsterdam, Rom, plus några turer till Stockholm. Flyttat ihop och flyttat till nytt samtidigt som vi skaffat två små fluffiga bebisar. Vänner som håller sig kvar, några har man tappat och så har man funnit nya (några var till och med "nygamla"). Förlovning och bröllop med allt vad det hör till och nu är det inte långt kvar till nästa steg. Två blir tre. 
Så vad passade inte bättre än att maken igår fick se rörelser, inga sparkar men ändå. Tror inte han tyckte det var lika kul som jag tycker (typ varje gång) men nu slipper jag tjata på att han ska titta varje gång det händer något, för sen bli lugnt så fort ögon eller händer är på magen. 
 
 

2013-06-16
21:00:00

Sextonde juni
Det var hemskt vad helgen bara flyger iväg. Kändes som söndag igår och lördag idag så det lär ju bli en utmaning att komma upp imorgon. 
Idag har två födelsedagsbarn firats i förväg, så kan det bli när man fyller år mitt i veckan, och man är ju inte lite mätt just nu. Trotsade skoskav och gick hem, regnet kom när vi var ca. 100m från huset vilket är så jäkla typiskt. Jag får nog snart inse att högklackat inte är aktuellt längre. Hade ju ett par förra söndagen som gick bra fram till vi skulle åka hem, sen fick jag inte på mig dom. Idag däremot trodde jag att det skulle gå bättre eftersom dessa var lite större, men icke. Har aldrig fått skoskav av dom innan men idag gick det inte som jag ville, trots att vi i princip bara satt ner... Aja, mätta blev vi så ska bli spännande att se hur det går att somna ikväll. 
Just det, vi har ju faktiskt gjort lite nytta idag också. Rensade i en liten byrå som ska bort och sen tog vi tag i nattduksbord och min låda som jag har smycken och hårsaker i. Till vår stora förvåning hittar jag först två stycken 2 år gamla födelsedagskort med 300kr var i och sen hittar jag ett 2,5år gammalt julkort med 2000kr i. Direkt in på det växande sparkontot kan man väl lugnt säga. 
 
 

2013-06-13
16:00:00

Trettonde juni
Sånt här väder är det inte meningen att man ska ta sig ut i, om man inte vill. Sen så har det verkligen inte varit min dag idag... Fått dörrhandtag i sidan av ryggen (det var en tung dörr som slog igen), slagit i huvudet i en hyllkant och tappat det ena efter det andra. Suck på mig själv ibland.  
Den lille däremot har nog faktiskt blivit lite livligare den senaste veckan. Sista "kickbox"-passet på kvällen när man lagt sig är obligatoriskt, annars blir det ingen sömn, haha. Jag hoppas verkligen att det snart blir lite längre stunder med aktivitet så att maken hinner se hur det ser ut (han har ju redan känt och jag tycker att det ser riktigt häftigt ut, hihi) och så vill jag gärna fånga det på film, även om det blir med en sketen iPhone. Sen så vill jag ju självklart att familjen ska kunna börja känna, men det är svårt när det bara kommer några sparkar och sen är det lugnt så fort någon hand kommer på magen. 
 
 

2013-06-10
16:00:00

Tionde juni
Det känns i kroppen idag vill jag lova. Visst att man varit ledig i fyra dagar men det har inte blivit någon ordentlig sömn då ett av våra monster tydligen kommit in i en fas nu som gör att man inte får mer än två timmars sammanhängande sömn. Suck suck... Bara att hålla tummarna för att det blir bättre snart. Man kan ju se det positivt, vi får lite övning med att inte få sova ordentligt. Fast det har vi ju fått ganska länge, bara inte såhär illa. 
Tvättdag idag och slappe i soffan. Skulle väl egentligen ta mig till gymmet men den motivationen tänker jag inte ens leta efter. Förkylningen känns i alla fall betydligt bättre så förhoppningsvis blir det minst två pass denna veckan.  
Nä, jag får väl jäsa här och beklaga mig över hur ensamt det kommer bli nu i en månad framöver. 
 
 

2013-06-05
16:00:00

Femte juni
Vilken lång dag man hade igår. Sen gjorde det inte direkt saken bättre att man lagt sig på tok för sent de två senaste kvällarna. Fast jag får väl skylla mig själv, även om det inte är helt mitt fel när det tar en evighet för mig att somna när jag väl lagt mig. 
Ikväll blir det i alla fall (om inget ändras) en ta det lugnt kväll hemma och imorgon ska jag sola. Äntligen(!), hihi. Om ingen vill hålla mig sällskap så lägger jag mig i trädgården, fast egentligen hoppas jag på att syster vill hitta på något för det är inte långt kvar tills hon åker. 
 
 

2013-06-03
16:00:00

Tredje juni
Tredje omgången munsår sen nyår och båda visdomständerna tjivas, så typiskt så det finns bara inte... Men det finns inte så mycket att göra åt saken så bara att gilla läget. Det är ju i alla fall saker som kommer gå över. 

2013-06-02
21:00:00

Andra juni
Har haft en helt underbar helg med min lilla familj! 
1-årig bröllopsdag firades på samma hotell och samma rum som bröllopsnatten. Började med att lämna katterna på Fyllinge och sen åkte vi ut till Särdals kvarn där det blev en liten fika. Efter det hamnade vi helt plötsligt på stranden och bara njöt av det härliga vädret. Efter någon timme åkte vi tillbaka till hotellet där vi bytte om och lite så innan det var dags för mat på Punch. Fick en riktigt god dricka (must) där som jag helt klart kommer se om jag hittar någonstans.  Ingen kolsyra, inget socker och ingen alkohol med en smak av äpple, hallon och lite mynta, mmm..! Efter maten gick vi ner till stranden (Tylösand) och la oss i dynerna, där ute är man inte ofta kan jag ju säga. 
Det är inte ofta man har en dag och kväll med att bara vara och umgås, och det är synd att man inte gör det oftare.