FriSomEnFogel.blogg.se

2014-05-28
09:10:00

Tjugoåttonde maj
En sak som jag faktiskt blir imponerad över är chefer som tar sig till till att lära känna sina anställda. Har dom inte så många under sig så är det ju en självklarhet (enligt mig), men när det gäller över hundratalet anställda så tycker jag verkligen att det är imponerande. Dom kanske inte lär känna alla, men ändå veta vad dom heter och ha en liten aning om vilka de är. Sen finns det ju dom som verkligen går in för det och andra som kanske bara gör det för att dom tycker det är ett måste. Hur som haver så blir jag imponerad då man träffat många som knappt kommer ihåg en (då syftar jag på vanligt folk, vänner till vänner o.s.v).
Man märker mer och mer nu hur mycket koll man måste ha på den lille. Vände ryggen till igår för att diska lite efter hans mat, vilket gick snabbt. Hör att han är vid några sladdar men tänker inte så mycket mer på det då jag vet vilken typ av sladdar det är. När jag sen vänder mig om så ser jag inte honom där jag trodde att han satt utan då har han tagit en liten avstickare och ålat sig in bakom soffan. Dum som man är så åker ju mobilen fram för att ta kort (efter att jag sett att han inte satt fast i något). Lyckan i de ögonen och leendet man får av honom när han hittar på såna saker är ju helt obeskrivlig.
Räven bakom örat, den har han definitivt fått av sin mamma!
Sitter här med träningsvärk sedan box-passet i måndags kväll. Härligt med träningsvärk, men ser fram emot mina två gympass som SKA bli av denna veckan. Det måste sett roligt ut igår när jag skulle ge lillkillen frukost och min hand skakade så att jag knappt kunde pricka munnen på honom, haha. Är fortfarande helt slut i händer/underarmar så kan inte riktigt greppa ordentligt. Märks att man inte tränat på det sättet på över 1,5 år.
 
Icke att förglömma; Denna plutt blev tre år i söndags
 

2014-05-27
09:30:00

Tjugosjunde maj
Hur kan man bli så trött på sina grannar i omgångar? Dom smäller i dörrarna och låser inte enrédörren, det hör ju till vardagen, en av dom stör vi oss framförallt på. Grannen under vårt sovrum. Hon är sällan hemma (i snitt en gång i veckan) vilket ibland då blir 2 timmar på fyra veckor eller som nu när hon varit hemma 3-4 dagar i veckan de senaste veckorna. Hon kan inte parkera så ibland har vi tur ifall vi kommer in i vår bil. Sen har hon elefantsteg som gör att ifall jag vill sova före kl 23 så får jag glatt använda öronproppar. Vet inte hur många morgnar jag har suttit här och lillkillen sover och jag chockas över hur man kan smälla så i en dörr och klampa ner för trappen (och framförallt att han kan sova vidare). Sen är det en ny granne i källaren som nog aldrig har tvättat själv, eller så skiter han bara i vilket. Tvättmedel i sköljmedelsfacket, plus då att sköljmedel är kvar för att tvättmedelet gör att det inte sköljs ur som det ska. Vet inte vad dom andra använder för medel men det luktar så fruktansvärt mycket och det är ju inget som vi vill ha till lillkillens kläder. Sen lämnar han torktumlaren igång och tömmer den varken på vatten eller ludd. Och så tror vi att han använt av vårt tvättmedel m.m så nu får vi bära allt upp och ner när vi ska tvätta...
Nä nu ska jag väl sluta klaga, det är ju trots allt fint väder, även om det blåser lite, och jag har fått gjort en del nu medan han sover. Får se ifall vi tar oss in till stan och öppna för att träffa tjejerna med deras små sötisar. Känner mig trött och seg idag så det känns som att det inte kommer bli mycket gjort... Samtidigt tycker han ju att det är så kul att träffa andra barn så varför hålla honom från det? 
 
Fick denna fina länk till mitt armband i söndags  ^^,
 
 

2014-05-22
08:05:00

Tjugoandra maj
Då är frukosten snart nere och sen är det bara att sätta igång. Om två timmar kommer en tjej från BVC-gruppen med sin lille kille och jag har en del att plocka med och städa innan dess. Så det är ju bara att skynda. Hoppas bara denna lille kille, som just nu sover, sover minst en timme så att man hinner lite.
Så jäkla härligt med sommar! Det blev hela 4 timmars promenad igår totalt. (Måste nämna att det redan är 20 grader ute). Får se vart det bär av i eftermiddag, syster hade en idé som jag nog kommer se till att det blir av. Lillkillen var ju på 8 månaderskontroll igår, så där passande på sin 8 månadersdag, och han växer så det knakar. Om ca. 0,5kg kan vi byta bilstol. Det ska bli så skönt då man hört från andra att dom gillar det mer då dom kommer lite högre upp och kan se bättre ut. Plus att det kan ju inte vara så värst bekvämt att halvsitta/ligga när dom sitter själva i vanliga fall. Jag hade ju också invägning igår och till min stora förvåning "slog" jag målet med 0,3kg. Vilket betyder att jag gått ner 10,3kg sen jag började med detta och 16,6 sen jag åkte upp till förlossningen. 4,2kg kvar till bröllopsvikten och kanske det slutgiltliga målet! Var faktiskt lite smått chockad över att jag hade gått ner 3,3kg denna månaden. Tycker inte jag varit så duktig, men tydligen gick det ändå. Det var också skönt att prata med henne om hur sommaren kommer bli och att man inte ska ha för höga förhoppningar på stora resultat. Fast jag är glad att nästa gång vi träffas är före midsommar, annars hade jag varit grymt orolig över resultatet, haha.

2014-05-21
08:25:00

Tjugoförsta maj
Klockan är snart halv nio och det är redan 17 grader ute. Härligt! Idag ska jag försöka få till två promenader för att verkligen ta tillvara på vädret, ingen idé att försöka "pressa" i trädgården med denna kille. Jag har ändå en del saker som ska hinnas med idag så ingen mening med att slappa heller, haha.
Har egentligen ingen vettigt att skriva, eller att göra för den delen, så det är väl bara för mig att göra mig iordning och vänta på att lillkillen ska vakna. 
 
Idag luktar denna mamman sommar!
 

2014-05-19
20:30:00

Nittonde maj
 
Jag måste säga att jag är så grymt stolt över mig själv! Det blev totalt fyra cider i lördags, varav en tydligen innehöll stevia så där var inte mycket kalorier i den, men för att komma till det jag är stolt över; rörde inte en enda godisbit, choklad, chips eller cheeseballs. Och för dom som känner mig är detta en grym prestation. Fast samtidigt är jag lite smått chockad över hur lätt det var att låta bli. Egentligen hade ju det bästa varit att inte dricka alkohol heller, men förstör det min invägning så kan jag nog säga att det var värt det. Har inte så många tjejkompisar så för det mesta är det grabbar när vi ska umgås (eller dricka som det brukar bli för de andra), så denna kväll var riktigt trevlig. Inte för att jag inte har trevligt med grabbarna, haha, men det är ju inte riktigt samma sak. Saknade lillkillen ungefär lika mycket som jag gör en vanlig kväll i soffan. Han märkte nog faktiskt inte ens att jag var borta för jag tog nattningen och var hemma igen när han vaknade.
Sen att vakna upp bakfull vid kl 6 på morgonen är väl inget att föredra, men nykter var jag ju i alla fall och upp skulle jag, hehe.
Denna dagen har bara susat förbi. Innan lunch hade vi både hunnit med att storhandla och jag hade hunnit med ett grymt pass på gymmet. Svetten droppade från typ hela ansiktet, det måste nog sett lite kul ut, haha. Men det är ju så skönt! Tillbaka till storhandlingen, varför har vi inte tänkt på det tidigare? Vi är ju hemma båda två på måndagar och vi är ändå uppe tidigt, så vi hade ju till och med kunnat vara där när dom öppnar. Knappt något folk så man kunde gå där i lugn och ro. Sen att jag blir irriterad på alla dessa idioter som av ren lathet ställer sig på familjeparkeringarna det är en annan femma. Vi har inget emot att parkera en bit bort, det som stör oss (eller i alla fall mig) grymt mycket är att när man kommer ut och ska ha in lillkillen i bilen igen så är det inte säkert att man kommer åt utan att smälla upp dörren i en annan bil. Jag blir faktiskt riktigt förbannad på detta! Av alla handlingar vi gjort tillsammans i denna butik sedan lillkillen kom så har vi fått familjeparkering två gånger. När vi går förbi bilarna som står där så brukar jag gå och kolla in i dom och för det mesta är det knappt hälften som tillhör barnfamiljer. Hur tänker folk egentligen? Det är ju inte dirket så att dom skulle ställa sig på en handikapparkering, eller..? Den exrta platsen finns där av en anledning.
 
Det är ju så jäkla kul att sminka sig och göra sig fin,
och sen helt plötsligt inse att man kommer i kläder som man inte kunnat ha på snart två år
 
 

2014-05-17
09:35:00

Sjuttonde maj
Det är ju tur att man har lite att skylla på ikväll ifall man blir trött (eller kanske bara vill hem och sova, haha):
- Varit uppe tidigt
- Ska upp tidigt imorgon
- Har en liten kille som kräver mycket energi
- Plånboken är väldigt tunn, så om det blir stan så tar jag mig hem
 
Nu ska jag ta mig till gymmet för veckans fjärde träningspass. Klapp på axeln!

2014-05-16
08:50:00

Sextonde maj
Okej, nu har jag ett sånt där dilemma igen som jag önskar att det bara hade ett självklart svar.
Imorgon kommer bästa Johanna ner med några kompisar för att spendera dagen/natten i en stuga och festa. Jag vill (och ska) ju självklart komma dit. Lillasyster erbjöd sig direkt att köra när jag berättade om det, eftersom maken måste vara hemma och passa den lille som sover. Den stora frågan är; ska jag dricka eller inte? Har ju invägning på onsdag och hade nästan 1,5 vecka då jag inte var så jätte noga med mat och träning (framförallt maten på helgerna). Har ju ett mål som jag jätte gärna vill nå men jag vet inte ifall denna kväll skulle kunna förstöra det, om det nu inte redan är kört..? Jag vet ju med mig att jag blir mer social med lite alkohol i kroppen, tyvärr, så jag borde kanske ändå. Som min coach sa sist "Du har ju levt.", man måste ju kunna hitta på saker också som inte ingår i programmet. För så kommer det alltid att vara, det kommer kalas och andra tillställningar och man måste lära sig att hantera det och ta rätt beslut. Tycker bara det är lite synd att det kommer några saker varje månad vilket gjort att jag känner att jag inte har kunnat satsa till 100%...
Det är ju tur att jag har till imorgon kväll på mig att bestämma mig.
 
Varför har jag inte tänkt på detta tidigare?
Bästa verktygen för att kunna få lite egentid när lillkillen sover  ^^,
 

2014-05-15
08:20:00

Femtonde maj
Tycker att det är lite kul att jag blir avundsjuk på alla som får små söta bebisar nu. Trots vår gosiga, eller förresten stryk det, vår busiga lilla kille. Haha. Men i allt detta kommer ju tankarna som går fram och tillbaka... När är det dags för syskon? När är man själv redo för en till liten? Denna lilla kille kräver ju trots allt väldigt mycket uppmärksamhet och tid och kommer nog göra ett bra tag till. Samtidigt vill man ju inte ha för stort mellanrum mellan dom. Jag tycker att två år är lagom.
Det är det mellan mig och mina systrar och vi kan umgås och har kunnat leka med varandra under i princip hela uppväxten. Ja om man bortser från tonåren då storasyster var för tuff för oss, hehe. Tre år mellan, ja då kommer mycket samtidigt. Avslut sexan, nian och gymnasiet t.ex. Fast visst, med två år mellan kommer 18 och 20 samtidigt. Fyra år tycker jag börjar närma sig gränsen för vad jag/vi vill. Sen är ju detta ett beslut man ska vara två om och så vet man ju aldrig hur lång tid det kan ta. Så egentligen är det kanske dumt att planera och bättre att ta det som det kommer när man känner sig redo?
 

2014-05-14
08:40:00

Fjortonde maj
 
Just nu känner man sig lite mer död än levande... Fluffy har hållt igång från 00.30 och tills lillkillen avlöste honom vid kl 04. Ny blöja och lite ersättningn fick honom att sova lite mer än en timme till och då var frågan; vem tar honom? Jag som varit vaken halva natten och hade en jobbig dag igår vilket gjorde att jag typ somnade i soffan, eller maken som varit vaken sen kl 04 och bara vaknat till lite smått när katten hållt på? Har jag nämnt att jag har världens bästa make?! Nu sover han igen och jag hoppas på en lite bättre dag idag än vad vi hade igår. Rutiner is tha shit!
I någon vecka nu har vi försökt introducera snuttfilt till lillkillen. Skulle inte säga att jag började bli trött på att han har haft våra tröjor i sängen, men ibland vill man ju kanske ha just den har har som snutte. Så jag var och köpte två snuttefiltar från Gegamojja som vi har delat upp; en hos oss och en hos honom. Känns ju som att det var just dofterna från oss och inte själva tröjorna som han ville ha. Så nu har vi två som vi hade tänkt byta typ en gång i veckan så att han accepterar båda och så att man i framtiden kan få möjlighet att t.ex. tvätta dom. Funderar faktiskt till och med på att köpa en till så att man har ifall han tappar bort en.
Jag vet att det råder lite delade meningar om både snutte och napp, men varken jag eller min syster har tagit skada av att ha snuttefiltar. Eller? Haha! Och snuttefilt är ju faktiskt lite behändigare att ta med sig än vad kanske t.ex. ett gosedjur är. Napp hade jag gärna sluppit, men den vill han ju ha nu och man är ju lite för lat av sig för att vara lite mer strikt med det. Tanken var ju att han bara skulle ha den när han är ledsen och när han ska sova, men nu är den i munnen lite titt som tätt.
 

2014-05-13
18:15:00

Trettonde maj
Det finns en sak som jag har hört och som jag tycker låter väldigt vettigt; "9 månader upp och 9 månader ner". Tycker verkligen att det känns som en bra måttstock för att bli av med gravidkilona. Visst sen beror det ju på hur mycket/lite man gått upp under graviditeten. Tänker också på den studien man hörde om för någon vecka sedan; att de som inte tappat sina gravidkilon efter ett år löper större risk för fetma och att de har svårare för att gå ner resterande. Man vet ju inte i vilken utsträckning det gäller, men det är kanske ändå något man ska ha i åtanke? Jag tror att kroppen behöver en viss tid på sig för att kunna återhämta sig och samma sak gällande viktnedgång, även om det inte är efter en graviditet så tror jag att för kroppens bästa ska det inte gå för fort.
Har skrivit innan att jag blir så trött på alla som skryter och visar bilder på hur snabbt dom kommer i sina gamla kläder/gått ner allt de gick upp. Och ja om jag inte sagt det innan så är man ju avundsjuk. Men det ska ju också tilläggas att de flesta som går ner så fort antingen inte gått upp så mycket eller så har dom bara otroligt bra kroppar/gener. För jag tror nämligen att det har lite med sånt att göra också. Tills någon visar motsatsen så kommer jag fortsätta att tro det. Fast sen kan man inte skylla på gener m.m bara för att det tar lång tid eller för att det står stilla. Man får ju faktiskt också se över hur man lever och vad man stoppar i sig och sen ta beslutet att ändra på det man kan. Är man inte villig att göra den ändringen så ska man inte heller klaga.
Här kommer mitt lilla skryt; Det tog mig ca. 7-7,5 månad att gå ner allt jag hade gått upp under dessa nio fantastiska månader. Nästa vecka när både jag och lillkillen har invägning (exakt 8 månader efter förlossningen) så hoppas jag och min coach på -10kg från det att jag börade med LifeStyle. Vilket betyder -16kg totalt. Sen är det bara 4kg kvar till min bröllopsvikt som är nästa mål, som vi ännu inte satt datum på. Om jag når det målet? Det återstår att se. Jag är lite kluven över hur man ska fortsätta efter det. LifeStyle är ju ett program som gäller just det: Livsstil. Det är ingen diet eller liknande där du måste utesluta saker, utan det går ut på att hitta en livsstil som får dig att må bra och ge dig verktygen för att kunna äta och träna för att nå dina mål. Jag skulle väldigt gärna vilja gå ner till den vikten jag hade när jag tog studenten (har aldrig vägt så "lite" som vuxen). Samtidigt kommer jag ihåg vilket jobb det var med att stanna där och inte gå upp. Vill man leva så? Vill man känna att varje dag är en kamp? Hoppa över tillställningar eller en fika på stan bara för att vågen inte visar det man vill? Jag hoppas innerligt (och som det känns just nu) att detta har ändrat mitt sätt att tänka och gör att mitt mål att hålla vikten inte blir en kamp utan just det dom säger; en livsstil!
 
Jag är inte nöjd med min kropp och vikt just nu...
Men när man tänker på hur fantastisk människokroppen är och hur stolt man var över sin mage
och nu den lilla människa som gömde sig där inne så kan man inte göra annat än att vara stolt över
resan man gjort det senaste året och låta det ta den tiden som behövs för att komma tillbaka till där man vill vara
Bild tagen hos: http://www.studiostrandh.se/
 

2014-05-12
19:50:00

Tolfte maj
Vilken härlig dag!
Visst att det gärna hade fått sluta regna snart, då det varit kanske lite för många grå dagar den sista tiden, men när man har en heldag med familjen och inget dirket inplanerat så kan det inte vara annat än härligt/mysigt att lyssna på regnet. Fast jag tycker för det mesta om att lyssna på regnet. Var ute på lite ärenden som slutade i en biltur på ca. 6 mil för att lillkillen skulle få sova vidare. Svart himmel, solen som lyser, en tom landsväg mellan två rapsfält i full blomster. Nä, ibland är livet helt enkelt lite extra bra!
Firade storasyster i helgen med ett stort kalas i deras hus med hela tjocka släkten. Kul att träffa kusiner m.m som man inte ser så ofta. Systers svägerska med familj var också där (de har en son född 11 dagar före vår) och eftersom det var ett bra tag sedan jag träffade tjejerna från någon av föräldragrupperna så var det kul att han fick en lekkkompis. Även om hundarna är minst lika intressanta. Tyckte det var lite kul när man ser hur vår kille vill ha andras leksaker men om någon tar hans så får dom inte det. Inte för att han själv ska leka med dom utan bara det att dom inte får. Det är kanske något vi får ändra på, hehe.
Maken är och tränar och lillkillen sover så jag ska passa på att bara slappa framför tv:n någon timme. För det är jag värd...!
 
Denna lilla filur fyllde hela fem år i fredags.
Min älskade stora lilla bebis börjar bli gammal.
Fluffy, gosigare storebror får man nog leta efter.
 

2014-05-07
10:20:00

Sjunde maj
Det hade inte suttit helt fel att vinna lite pengar just nu. Det ska sparas samtidigt som man hittar en massa fint som man vill ha. Först och främst är det saker till lillkillen. Varför lägga pengar på sig själv när man kan köpa fina saker till honom? Kläder har han nog så att han klarar sig sommaren ut (inte för att det kommer hindra en från att köpa mer) men leksaker däremot känner man att det behövs lite mer snart. Man märker hur han behöver lite mer stimulans, och det är ju inte så konstigt då han snart är hela åtta månader. Så här sitter jag och kollar runt lite på nätet medan han sover. Tycker faktiskt att det är lite svårt... Vad behöver dom egentligen? Ska man köra på ekologiskt eller räcker det med större kända märken för att det inte ska innehålla en massa skit? Vågar man lita på det..? Allt "ska" ju in i munnen så man vill ju inte köpa vad som helst heller. Sen gäller det ju även att övertala maken om att det är saker som behövs, vilket ibland kan vara lättare sagt än gjort...
 
Insåg igår att det inte fanns tid till gymmet
(eller det blev för sent = antagligen för mycket folk där för min del)
Vad gör man då i detta tråkiga duggregn?
Jo, testar hur det går med en löprunda.
Med tanke på att jag inte sprungit ute på över 1,5 år så är jag helt klart nöjd.
 

2014-05-05
17:45:09

Femte maj
Nu smids det planer... Och tvätten hänger i vardagsrummet/köket, haha. Så får det bli när lillkillen har sitt rum i det som brukar/brukade vara "torkrummet".
Tredagarsfebern är nu över och kroppen pryds av utslag, men vi har en betydligt gladare och piggare kille här hemma som förhoppningsvis snart är kvitt sin förkylning också.
Dags att fixa kvällsmat.
 
Kanske dags att hålla i plånboken lite extra
 

2014-05-04
11:50:00

Fjärde maj
"Happy Star Wars day"
 
Det är så mycket som ska fixas, samtidigt som man är lite nervös och på det lägger vi till en febrig lillkille.
Ser fram emot nästa vecka då vi vet ifall vi kan slappna av lite och planera mer ingående. Eller så blir det raka motsatsen, och isåfall kommer känslorna nog övergå lite mer i panik. Men som sagt, det löser sig alltid på något sätt. Vi har i alla fall fått gjort det mesta av det vi skulle göra och snart bär det av på lite ärenden. Känns som att man behöver komma utanför dessa fyra väggar lite, även om det betyder att man i princip bara kommer sitta i bilen.
 
Plösligt händer det!
Av alla dagar så fick vi en familjeparkering på en fredags eftermiddag!