FriSomEnFogel.blogg.se

2017-07-31
19:20:20

Trettioförsta juli

Okej. Första dagen efter semestern gick förvånansvärt lätt. Men det är väl just det, de första dagarna/veckorna är det lättare att ta sig upp på morgonen. För man har ju ändå samlat på sig lite extra sömn under sommaren, även om det inte känts så när man väl vaknat på morgnarna. Har lyckats sova hela natten också, och det trodde jag verkligen inte för i vanliga fall brukar jag vakna typ 1ggr/h för att jag är rädd att missa att klockan ringer nu i början. 

Men trots det stod jag i valet och kvalet om jag skulle träna eller sova efter jag kollat blodtrycket. Var sååå himla trött! Men. Jag tog tag i mig själv och valde inte den lata vägen, men kände att jag nog fick testa något för att hjälpa mig piggna till. (För första gången i mitt 29-åriga liv, haha.) Och ja jag har ju inte somnat än så kanske gjorde det lite nytta. 
Imorgon är jag och barnen lediga och det ska bli fint väder, så jag funderar faktiskt på ifall jag vågar ta mig till stranden själv med dom. Sen är deras sommarlov slut och de har nog faktiskt längtat lite till sina kompisar och allt annat de hittar på där som inte händer hemma. Jag kan dock inte låta bli att ha dåligt samvete över allt vi skulle gjort under sommaren som inte har blivit av... Lillkillen skulle ju lära sig cykla och lilltjejen skulle öva på att bli av med blöjan. Och för att inte tala om "läxan" vi som föräldrar fick i våras. Nä nu blir det skärpning! På så många olika fronter. Och när semestrarna är över blir det att ta tag i min hälsa och ringa massa samtal. Kanske kan vi hitta en orsak och en lösning denna gång.


2017-07-16
16:30:01

Sextonde juli

Mer än halva ledigheten har nu gått. Ungarna börjar ta till vara på ledigheten, och idag kunde föräldrarna ligga kvar i sängen fram till klockan 9. Vågar inte ens gissa på sist det hände och barnen var hemma, om det nu någonsin hänt. Kan dock inte låta bli att tänka att det snart är dags för vardagsrutiner igen. Vi har haft lite väl mycket "semester" dessa tre veckor med både mat och dricka, så imorgon är det dags att försöka få lite bättre koll igen så inte hela vårens jobb blir som bortblåst. 

Något direkt semesterväder har vi inte heller haft, har bara blivit två dagar på stranden, och inte så många fler dagar i trädgården.