FriSomEnFogel.blogg.se

2013-12-23
19:10:00

Tjugotredje december
Dan före dan och inte en minusgrad eller snöflinga så långt ögat kan nå. Fast det är kanske lika bra att vänja sig... 
Har i alla fall varit några stressiga dagar nu med fullt upp. Igår blev alla julklappar klara och granen kom upp, några dagar senare och aningen större än vad jag hade tänkt. Men helt klart bättre än ingen alls! Nu är det bara några rim som ska färdigställas och lite familjemys som gäller. 
 
God Jul!
 
Rättelse av förra inlägget: Tycker självklart att man kan rasta sina hundar i en inhägnad trädgård, bara man inte gör det hela tiden. 


2013-12-20
16:45:00

Tjugonde december
Vi satt och blippade lite på tv:n igår och fastnade på "Teen mom 2" där en av tjejerna skulle rasta sina hundar. Hon släppte ut dom i trädgården, som inte var inhägnad, och sen när hon skulle ha in dom igen så sprang dom ju runt på hela området. Så där sprang hon efter dom med sin dotter på höften och så slutar hela situationen med att den ena av dom blir attackerad och dödad av en annan hund. Hur tänker folk egentligen?! Är man verkligen så lat så att man inte orkar rasta sina hundar, alternativt sätta staket runt trädgården? Suck, man blir ju bara arg och förstår inte hur folk tänker. 
Ska jag nu vara på sånt humör så är det bara att fortsätta. Vad lärde sig folk i skolan egentligen? Är det verkligen så svårt med de, dem och dom, han/honom, hon/henne? Läser flera bloggar och känner en del folk som helt omedvetet säger fel varenda gång. Eller jag hoppas i alla fall att det är omedvetet. 
Slut på "bitterfittan", nu tar jag helg med min lilla familj. 
 
Mamma har alldeles för låga förhoppningar om oss 
1. Sparar man hemmagjord pepparkaksdeg i frysen så får man hålla koll på vilken som är vanlig och vilken som är till huset 
2. Tro inte att dina döttrar inte känner skillnad när dom smakat på denna degen varje jul i över 20 år 
3. Frys inte in den. Släng den!  ;P
 
 

2013-12-18
15:15:00

Artonde december
Tänk vad fort tiden går, 6,5 år tillsammans med maken idag. Vem hade kunnat tro det när vi träffades på valborgsmässoafton 2007. 
Dagen kunde haft roligare inslag. Snart dags att dra sig till BVC för vanlig kontroll samt vaccination (haha,, var nära på att skriva veterinären). Sen, beroende på hur lillkillen mår, så ska vi fixa julgran. Jag har lite smått panik över julklapparna. Har kvar att köpa till två stycken, plus något till lillkillen, och jag har för det första ingen aning om vad jag ska köpa eller när jag ska hinna med det. Jaja, den som lever får se.
 
 Fluffy ville också kolla på "Nu är det jul igen"  ^^,
 

2013-12-17
14:20:00

Sjuttonde december
Ja har det inte framkommit innan så kan jag säga det rakt ut: Vågen och jag är inte kompisar.
Efter förlossningen var jag så orolig över att inte börja gå ner i vikt så bestämde mig för att inte väga mig en gång i veckan och sätta den pressen på mig utan att en gång i månaden skulle passa bättre. Innan jag kunde sätta igång med allt ordentligt det vill säga. Förra månaden visade faktiskt plus, och det kändes ju lagom kul. Visst, det är bara jag som kan påverka resultatet, och ibland är den faktiskt lite snäll, men denna månaden vill jag inte riskera att förstöra mitt välmående. Så till dig kära våg som visar allt svart på vitt; På återseende nästa år! Hoppas vi kan få lite fler trevlig stunder då. 
I eftermiddagl blir det åka upp till stora staden och träffa vänner och en kväll på Liseberg. Mys på hög nivå!
 
Knaskatter  ^^,
 

2013-12-16
14:30:00

Sextonde december
Jobbig natt och tråkigt väder resulterar i soffläge tills maken kommer hem och förhoppningar om att ingen tar tvättmaskinen bara för att jag inte har börjat tvätta än.
Jag vet inte riktigt vad som har hänt... Vet att lillkillen mår bra av frisk luft, och jag behöver motionen, men det finns inte en antydan till vilja eller ork för detta i min kropp. Känner att jag behöver komma tillbaka till den lilla rutin vi hade för några veckor sedan. Att hitta på något kräver planering och förberedelser, och har man något varje dag så blir ju ingen dag den andre lik. Visst det är den inte ändå, men något mer än när man inte ska iväg på något. Det är ju kul att träffa folk och inte sitta själv hela tiden men det känns lite som att när det är fler som tar hand om honom så tappar jag lite "stinget" och känner att jag inte kan läsa av honom lika bra. Det är säkert bara inbillning men känslan finns ändå där... Hade ju inte tackat nej till att vara "supermmma" och veta exakt vad varje skrik betyder och redan innan veta vad som hjälper vid varje tillfälle. Men nu är ju inte livet riktigt så lätt och utformat på det sättet och för det mesta känns det som att man får gissa sig fram.
Fast hur jobbigt det än må vara emellanåt så försvinner det så fort man får ett leende eller en liten "pratstund" tillsammans med denna underbara lilla kille!
 
 

2013-12-14
14:30:00

Fjortonde december
Ja det har ju i princip inte blivit någon träning alls, knappt varit ute och gått om det inte varit att man skulle någonstans. Skäms och mår lite smått dåligt över bristen på motion, speciellt när man inte tänker på vad man äter. Upptäckte dock att om jag äter lagad mat mitt på dagen så var sötsuget inte lika stort på eftermiddagen/kvällen. Frågan är om jag kommer kunna börja med detta när jag är ensam hemma, han vill ju inte så gärna ligga/sitta själv medan man gör annat. Samtidigt behöver jag ju hitta "knep" för att minska suget så det blir mer hanterbart och att man inte ger med sig för suget lika lätt. Har ju hälften kvar av det jag gick upp och sen lite till för att komma ner på min "bröllops-/bekvämlighets-vikt". 
 
Tårtorna på dopet förra lördagen, mums! 
 

2013-12-12
22:15:00

Tolfte december
Jag vill så gärna uppdatera oftare, man har ju en del som flänger runt i huvudet som man gärna vill ha ut, men glöms det inte bort så försvinner tiden så att man inte hinner med. Dagarna är kanske inte direkt fullbokade men är det något varje dag så kan det lätt bli lite för mycket. Skämdes lite när jag blev lättad och glad när BVC ringde och sa att träffen blivit inställd. Nu hoppas vi bara på att vi slipper "sjukstuga" fullt ut och istället kan njuta av den lediga tid vi har tillsammans. 
På återseende  ^^, 
 

2013-12-06
15:45:00

Sjätte december
Fullt upp med förberedelser inför morgondagen. Jag är redo med nyplockade ögonbryn och nyklippt hår så det enda som krävs för att jag ska bli klar imorgon är kläder och smink. Skönt när det ändå är en annan liten individ som ska ha mest fokus. Är dock inte till så mycket hjälp idag då jag mår småkasst och antagligen sitter här med feber. Värst av allt är att det känns som att det är samma visa för lillkillen, vilket hade varit lagom typiskt... 
 

 

2013-12-03
12:30:00

Tredje december
Att man hela tiden ska glömma bort att allt tar så mycket längre tid nu när man sällan är två som kan hjälpas åt. Vi hann bara med ommöbleringen så städningen får vänta en dag till för idag hinner vi inte. Jag ska träffa min gyminstruktör idag och kolla läget, sen blir det att skynda sig till kyrkan för att träffa prästen (bättre sent än aldrig) och efter det har vi lite fler ärenden. Är så jäkla trött idag av någon konstig anledning så blir nog bara att sitta i soffan och njuta av det mysiga sällskapet. 
Testade att lägga över honom i vaggan efter första matningen igår kväll. Det gick så där så slutade med att han sov mellan oss (som vanligt) hela natten, eller ja mellan 23-05 ungefär. Sen vaknade han när makens klocka ringde, försökte få honom att somna om i nästan en kvart sen gav jag upp och så fick maken lite sällskap på morgonkvisten medan jag slumrade vidare i 40min. Blev matning och sen vaknade vi av ett sms vid tjugo över nio, så en lagom sovmorgon blev det, hihi. 
Fick lite tips som föthoppningsvis kan hjälpa, 
även om det är mysigt så vill jag inte ha honom 
mellan oss i sängen "för alltid" 
 

2013-12-02
14:00:00

Andra december
Julskyltningen i stan blir ju bara sämre för varje år som går... Då är det i alla fall tur att julmarknaden på Wapnö bara blir bättre och bättre. 
Efter en helt okej natt så sitter jag i princip bara och väntar på att maken ska komma hem. I helgen hann vi inte städa och möblera om så hoppas på att vi hinner det idag. Hoppas också på att kemtvätten är klar så att man kan se ifall klänningen klarade sig. Jag har ju faktiskt hunnit med BVC idag också. Tyckte han verkade nöjd efter så tänkte ta promenaden då, i det härliga vintervädret, men det gick ju inte alls... Han bara skrek och grät i vagnen, men var knäpptyst så fort jag tog upp honom. Så det slutade med att en promenad hem som i vanliga fall hade tagit 20min tog det dubbla och mesta delen av vägen fick jag bära honom (med alldeles för lite kläder på..!). Självklart somnade han i min famn 5min hemifrån och vaknar inte när han läggs ner i vagnen när vi kommit hem och inte heller när jag plockade upp honom när vi skulle upp till lägenheten. Knas unge, han som i vanliga fall älskar att åka vagn. På tal om vagn; Så mycket bra respons vi fick på stan igår för belysningen på den, hihi. 
Nu blir det fullt upp med sånt här  ^^, 
 

2013-12-01
13:00:00

Första december
Så var december äntligen här. Vädret hjälper ju inte direkt för att få den där känslan, men den kommer nog infinna sig till slut. 

Träning
Eftersom det egentligen är dags att verkligen ta tag i det och röra på fläsket (för länge sedan!) så kommer tankar och planering upp. Detta behövs verkligen då mat och träning är det sista jag tänkt på. Bestämde mig för att sätta som mål att gå promenader minst 2mil (totalt såklart) varje vecka. Har tyvärr inte riktigt lyckats hålla det men jag gör mitt bästa. Sen har jag ju också fått ett nytt pass på gymmet som vi räknade med i alla fall 2 tillfällen i veckan. Förra veckan var ju fullbokad så lyckades inte med det, denna veckan hade jag förhoppningar om mer men en flytt satte stopp för det.
Denna veckan kom jag också fram till att ett gympass ger mig "rätt" att dra bort 5km från mina två mil ifall båda inte hinns med. För att minska det dåliga samvetet och pressen att hinna med båda.
Kan dock inte skaka bort känslan att gympassen är onödiga när jag bara är där en halvtimme. Hinner med 10min kondition och jag stressar absolut inte igenom passet. Sen så får jag ju självklart grymt dåligt samvete över att lämna lillkillen. Även om det är för min egna skull (och faktiskt hans också) för att jag ska orka med. 

Nu ska inte ens mörkret kunna hindra oss