FriSomEnFogel.blogg.se

2014-03-31
16:00:00

Trettioförsta mars
Det är ju helt sjuk att något så hemskt ska behöva hända. Förstår inte hur man kan vara så trångsynt och ta till våld bara för att någon hejar på ett annat lag. Eller ja det är kanske inte hela historien, har bara hört det som sagts på nyheterna, men det verkar ju inte vara någon som helst provokation som ligger bakom. Fast sen så kan jag inte heller förstå alla dessa maktgalna (män) som startar krig bara för att dom vill ha något. Inte heller folk som stjäl, både pengar och saker, och som skickar diverse bluffmail eller dom här konstiga samtalen eller bara hackar in sig på andras konton av olika slag. Nä, jag är inte världens ärligaste eller bästa människa men man har väl ändå en känsla för medmänsklighet och sunt förnuft..!
 
Kom typ precis hem från gymmet och maken är nu iväg och byter däck. Snäll som han var så tog han med sig lillkillen så att jag kunde få duscha ifred och vad gör jag med min egentid? Sitter framför datorn, haha! Längtar tills jag har tid och kan se ikapp på "min" serie, där snackar vi egentid!
 
Lördagens avslutning på träningspasset.
Helt klart nöjd med tanke på att det är typ 1,5 år sedan jag var ute och sprang
 
 

2014-03-28
08:00:00

Tjugoåttonde mars
Det blev visst en bättre dag igår än vad jag hade väntat mig, trots att jag knappt var hemma och hade en grymt trött kille som inte sovit mer än två timmar totalt när han somnade vid fem. På tal om sömn, ska se om jag snart kan få honom att sova lite (han har ju trots allt varit vaken sen halv sex) så att han hinner vara vaken en stund innan det är dags att ta sig ut i det fina vädret.
 
Blev faktiskt lite chockad, och självklart glad, över resultaten igår. På nästan exakt fyra veckor:
- 4,4kg
- 13cm runt midjan (fast tror inte att hon mätte på samma ställe som sist)
- 4cm runt bröstkorgen (om jag inte minns helt fel, för jag kommer inte riktigt ihåg...)
 
Så det är ju inte konstigt att man får på sig byxor som man inte kunde knäppa i december/januari och att man fått dra in BH:n 2-3 snäpp.
Nä som sagt, har en trött kille här och frukosten är nere så får se om han går med på att sova lite.

2014-03-27
12:30:00

Tjugosjunde mars
Här trodde jag att jag skulle få lite tid till att vila, men icke. Han har ätit, är nybytt, varit vaken en stund och man verkligen ser hur trött han är men han vägrar somna. Inser nu när han ligger på golvet att det kan ha varit magen, låter som en liten gasattack, hehe. Så det blir kanske tidigare än planerat att byta blöja och testa "Up & Go" som vi köpte igår. 
Nä men jag får väl i alla fall försöka få i mig något sen en stund innan det är dags att ge sig av igen, känns som att man knappt hinner vara hemma idag...
Haha, höll på att ta mig till gymmet igår. När jag var på väg börjar jag fundera och till slut kollar jag upp det och då har jag fått för mig fel dag. Så idag är det äntligen(?) invägning för min del. Sen ser jag i alla fall fram emot helgen som enligt prognoserna ska bli hur fin som helst. Vem vet, det kanske till och med blir att vi går på bio för. Vi har i alla fall en del andra saker inplanerade som vi måste/verkligen vill få gjort. Fast en sak kan nog inte vänta till helgen, ska be maken plocka fram mina vårjackor för skinnjackan blir nog lite för varm imorgon.
 
Hade tid till att läsa ett helt kapitel(!) i förgår.
Tycker att jag hängde med helt ok med tanke på att jag inte läst något i den sen i somras  ^^,
 

2014-03-25
08:30:00

Tjugofemte mars
Trodde inte att det skulle gå så fort som det gjorde. 13 minuter..!? Det tar för det mesta minst 30 minuter för honom att somna för natten. Men nu är det gjort, han har somnat i sängen själv på dagen (eller ja, morgonen blir det ju). Nu gäller det ju bara att hålla detta och inte gå ut och gå eller åka bil när han blir lite för trött på dagarna. Han har ju börjat sova så mycket mer nu sista veckan. I princip hela nätter (vilket han har gjort innan, i omgångar) men nu ska han istället för att sova runt en timme på dagen så blir det lätt 3-4 timmar. Och så har det varit svårt att få honom att somna själv så det har antingen varit att han sover på en eller ut och gå, och hur mycket får man gjort då? Fast nu vågar jag ju inte göra så mycket... Plocka in den rena disken vaknar han nog av och ja, så mycket annat är det inte som behövs göras. "Boken om mig" funderade jag på men den ligger långt ner i en låda i hans rum så det kan jag ju bara glömma. Nä, jag får helt enkelt unna mig lite egentid, som inte innebär träning.
Var en vända uppe på barnakuten i söndags kväll. Hade bytt två kissblöjor med lite blod i så fick rådet av 1177 att åka och kolla upp det. Hade inte en aning om att det kunde vara så mycket folk på akuten, framförallt barn. Så efter en timmes väntan fick vi komma in och det blev en liten undersökning (och vi som bara hade haft 6 månaderskontrollen i tisdags). Hon sa att dom behövde ett kissprov men det fanns inga lediga rum. Som tur var kom maken på att vi kunde kanske vara inne på skötbordet på toaletten, och som tur var så gick det bra. Där stod han nog i 45min med en mugg beredd för att ta emot om det kom något, jag stod ute i väntrummet ifall dom skulle ropa in oss. Hur som haver, provet visade ingen och efter doktorns undersökning kom hon fram till att vi skulle avvakta. Mår han bra/är som vanligt och det inte kommer något mer blod så släpper vi det, men kommer det mer blod så skulle vi komma upp direkt. Efter nattblöjan har det inte kommit mer, så ni kan ju fatta vilken lättnad. Tycker att jag var ändå hyffsat lugn, eftersom man tänkte att han är ju som vanligt. Så samtidigt som man tycker att man hanterade det bra så får man dåligt samvete för att man inte var mer orolig (eller ur man nu ska säga)...
På tal om något helt annat; vi var ute och gick igår och sen blev det en vända på stan med "mellanmål". Vi var hemma runt tolv och sen åkte vi iväg och kollade lite grejer, blev avsläppt på gymmet och när jag var klar gick jag hem i det härliga vädret (vilket tog 20min). Alltså var jag inte så mycket i solen men ändå så hade jag typ bränt mig?! Pannan och kinder fick ta smällen, men jäklar vad med fräknar som börjar komma fram (yay!).
 
 

2014-03-23
11:15:00

Tjugotredje mars
Tankeverksamheten är i full gång. Mycket har hänt de senaste sex månaderna (ja lillkillen "firade" ju 6 månader i fredags), så man kan ju egentligen bara föreställa sig hur mycket som kan hända de kommande sex månaderna. Eller så händer ingenting, haha. Har i alla fall en del samtal att ringa imorgon, samtidigt som träning och en vända på stan är inplanerad. Med tanke på hur vädret ska bli så ska jag nog banne mig se till så att det blir en promenad på dagen så att man kan sätta sig nere vid stranden och njuta lite av solen. Fräknarna börjar ju komma och man är lite rödare i ansiktet än vad man är på hals och neråt, eftersom man alltid har på sig halsduk eller sjal när man är ute och går, så hade inte varit helt fel att kunna "jobba på brännan" lite, hehe.
De senaste nätterna har vi faktiskt fått sova hyffsat bra. Lillkillen klarar av att sova i eget rum helt galant och nu ska vi bara vänja Fluffy vid att vara instängd hos oss hela natten. Tycker så synd om Lillen som hade sovit hela natten i sängen om det hade varit han som fick vara inne hos oss. Men då hade ju Fluffy kraffast på både den ena och andra dörren, kanske till och med den tedje, och det hade nog inte bara stört oss.
Nä nu ska jag leka med en väldigt högljudd kille.
 
Helgens fika.
Cashewbollar, som blev betydligt godare än sist jag gjorde dom, haha.
 

2014-03-18
07:50:00

Artonde mars
Här har det hänt grejer!
Vi har varit och hälsat på bästa Johanna med sambo i deras nybyggda hus, hälsat på både mormor&morfar och farmor&farfar och varit uppe i Göteborg för att hälsa på en vän som ska flytta till Schweiz. Och som om inte detta vore nog så har lillkillen nu spenderat två nätter i eget rum. Vilket än så länge varken varit bu eller bä med sömnen. Men det är ju ändå något som ska göras. Samtidigt som vi flyttade sängen så passade vi på att sänka den ett snäpp, enligt vad jag har hört så var det ju tydligen dags för det för ett tag sedan.
Idag är det 6-månaders kontroll med läkare på BVC. Ska bli kul att se hur mycket han har vuxit sedan sist, för jag tycker att han vuxit som bara den bara på en vecka.
 
 

2014-03-14
09:00:00

Fjortonde mars
Jag vågar knappt skriva det, men... Det känns som att vi har fått vår kille tillbaka. Nöjd och glad och inte alls lika tjinkig som han varit de senaste veckorna. Det kommer säkert ändras snart men jag tar till vara på denna morgon och har hunnit lite mer än vad jag brukar.
Ska snart ta mig ut i solen på en promenad innan jag möter upp mamma i stan. Det ska ju tdligen bli dåligt väder i eftermiddag/kväll/natt så jag får ju passa på så att jag får min promenad idag. Två veckor till invägning och det känns inte som att det hänt så mycket... Fast kämpar vidare gör jag ändå, detta ska gå!
Idag fyller svärmor år så kvällen spenderas där. Det blir lite rubbning i lillkillens nattning och tyvärr blir det ju ändå inte så sent för oss då jag ska upp tidigt imorgon, men det är så det får bli...
 
 

2014-03-13
08:40:00

Trettonde mars
Ja vad ska man säga? Våren är verkligen här och man kan ju inte annat än att ta sig ut! Tror till och med att mina fräknar har börjat komma fram bara efter några promenader i solen. Love it!
Nu ska vi bara göra oss iordning och sen blir det en promenad för lillkillen ska hälsa på mormor och morfar som har varit borta i 2,5 vecka.
 
 

2014-03-07
07:40:00

Sjunde mars
Hade börjat på ett inlägg igår men fick bryta mitt i för att underhålla lillkillen. Så kan det gå.
Som det kan skilja från en natt till en annan. Igår hade han sovit från 19.30 till 06.00 utan att vakna någon gång, inatt däremot har jag fått vara uppe varannan timme för att få honom att somna om. Så får se vad man orkar med idag...
Igår blev det en riktig långpromenad, 2,5h, och sen en vända till gymmet. Klapp på axeln.
Nu får jag slänga i mig resten av frukosten och se om denna lilla kille vill sova lite.

2014-03-05
10:45:00

Femte mars
Jag lever!
Det har bara varit fullt upp,
och sen en liten kille som kräver lite extra uppmärksamhet just nu,
så har knappt tid för mig själv...
På återseende!
 
Kunde inte låta bli  ^^,