FriSomEnFogel.blogg.se

2013-05-27
16:00:00

Tjugosjunde maj
Usch, idag mår jag inte bra... Halsen gör ont, det kliar och gör ont i öronen, hostan har börjat och jag känner mig febrig. Suck! Jag som skulle fixat tvätt och tränat idag, och kanske till och med suttit i trädgården. Nu blir det bara sätta igång en maskin tvätt sen är det soffan som kallar resten av kvällen, maken får ta resten av tvätten när han kommer hem. 
Igår kväll var det faktiskt lite kul. Älsklingen satt och smorde in magen, och tog i lite extra. Sen när han slutade och bara höll handen på magen så blev det världens liv där inne.  Mys! 
 
 

2013-05-25
14:00:00

Tjugofemte maj
Kan inte fatta att detta lilla monster har varit en del av vår familj i snart två år, det känns mer som en evighet (haha!) 
Två år blir han i alla fall idag
 

2013-05-23
21:00:00

Tjugotredje maj
Ullared! En hel eftermiddag/kväll med mamma, pappa och syster. Blev inte riktigt som planerat men det får väl duga. Det är ju inte direkt så att man inte kommer komma dit igen denna sommaren. Har en massa till som ska inhandlas och som antagligen är betydligt billigare där. 

2013-05-21
16:00:00

Tjugoförsta maj
Det var ju faktiskt lite tur att jag bokade av träningen igår, för fick ett sms med tid för naglarna på kvällen. Man känner sig så fin när man går där ifrån och har fått bort dom utväxta och har nya fina med lite nytt glitter. 
Ikväll blir det i alla fall ett gympass, har ju mitt minimum på två gånger i veckan. 
 
Förra månadens nygjorda naglar

2013-05-20
16:00:00

Tjugonde maj
Nu känner jag mig hemsk, men det blir nog att boka av vattengympan ikväll. Jag ska göra det, det är ju trots allt den bästa träningen för mig just nu, men motivationen finns inte där. Det som är jobbigast just nu är i alla fall att våga visa sig i bikini och inte ha moraliskt stöd med sig. Ja, det är så illa i mitt huvud så jag måste vara mentalt förberedd på det. 
 


2013-05-19
15:00:00

Nittonde maj
Denna dagen blev ju inte alls som man tänkt sig. Här skulle man vakna i tid och passa på att sola, istället kommer Lillen och väcker en vid kvart över tio och lägger sig för att sova. Ingen sol var det heller, men jäklar vilket skönt väder. 
Mannen gick väl upp vid åtta och stack nog inte långt därefter, jag sov och hörde typ ingenting (haha). Sen hörde syster av sig och det slutade med frukost i stan vid halv tolv. Såna sega dagar är nog tur att man inte har för ofta, även om man njuter av dom till fullo. Väl hemma igen somnade jag nästan i sängen med katterna, fattar inte var den tröttheten kom ifrån, men det var ju bara att ta tag i sig själv och fixa det som skulle fixas innan det är dags att åka iväg. 
 

2013-05-17
23:00:00

Sjuttonde maj
Jäklar vilken värme! Var kom den ifrån egentligen? Man kan ju minst sagt säga att man svettats idag och sett ut som en tomat i ansiktet. Dagar som denna är jag glad att jag har ett "förråd" med glass i frysen. På tal om frysen; hoppas verkligen att det var dörren som inte var stängd helt och inte att det är så att den inte klarar hålla kylan i denna värmen. För glassen som kom fram ikväll var inte direkt frusen om man säger så. Sen tycker jag så synd om våra små monster som måste vara instängda i denna värmen. Men alla fönster är öppna (så gott det går) så det fläktar lite, plus att golv- och takfläkten varit igång idag. Trampdynorna är inte så varma så hoppas verkligen att dom inte tycker att det är så farligt som vi tror. Dom är ju trots allt ganska skickliga på att reglera värmen. Haha, på tal om värmen; älsklingens dator pallade inte hela dagen så den bara dog mitt i ett avsnitt. Kanske dags att fixa något bättre för den att stå på? 
Ligger i sängen nu medan mannen är i trädgården och umgås med grannarna. Hade gärna gjort dom sällskap för det är betydligt svalare ute, men med rullar i håret håller jag mig inne. Kände mig inte så trött innan men ögonlocken börjar bli lite väl tunga. Det har varit ovanligt lugnt i magen idag så passar på att spela lite härlig gammal sommarmusik, och visst händer det saker (hihi). Fast nu blir det nog att släcka ner. 
 
Det blev en liten fika i stan efter mötet 
Stans godaste kanelbulle och en iste till det  ^^, 

2013-05-16
16:00:00

Sextonde maj
Vilket härligt sommarväder! Synd bara att man inte riktigt har kläder för det, men det är bara att gilla läget. Det är ju trots allt i alla fall två månader kvar, och det är ju detta vädret man vill ha. 
Sen får jag nog inse att det verkligen börjar synas nu, det är till och med så att folk vågar fråga. Så det har blivit en massa frågor och prat från flera olika håll idag. Jag skäms lite när jag säger att jag inte tycker om det, gillar inte att vara "center of attention" (inte riktigt samma sak men det är bästa sättet jag kan förklara det på). 
 
Två tröttisar i värmen

2013-05-15
16:00:00

Femtonde maj
Och så blev det en sån dag igår... 
Känner mig bara tjock medan (alla) andra som är gravida är smala och har fina bebismagar. Jag är liksom bara tjock och får beställa underkläder från internet för min storlek finns i princip inte här (fast så är det ju alltid, spelar ingen roll vad jag än väger). Får delvis skylla mig själv, men samtidigt förstår jag inte hur jag kunde gå upp i vikt i höstas när jag tränade 3-6ggr i veckan. Men det finns inte så mycket att göra åt saken nu, och det  spelar ingen roll vad man säger nu om nästa graviditet för det kan ju bli precis hur som helst, men jag vet vad jag ska kämpa med.  
Oj, nu får jag visst slänga katterna i deras burar för byggarna kom och ska fixa våra dörrar. Så varför inte passa på att rasta dom små liven på Fyllinge? Kommer ha två trötta katter ikväll, och förhoppningsvis dörrar som man kan stänga och inte väcka hela huset mitt i natten när man springer på toa. 
 
 

2013-05-14
16:00:00

Fjortonde maj
Satt och blev lite nostalgisk igår kväll när jag försökte få ihop en spellista till magen. Kom fram till att det ska vara musik som jag tycker om, blir lugn eller glad av (och som helt enkelt är helt awesome, hihi). Började med Mando Diao, bara älskar deras nya, och kom fram till att det albumet passade nog faktisk rätt bra. Norah Jones är ju det jag spelat hittills så dom låtarna fick också en plats på listan, likaså Linnros och Maggio. Sen gick det utför, haha! Började komma på riktigt gamla goingar och såna låtar som man verkligen associerar med sommar när man var liten. Så det slutade med att det blev två olika spellistor för maken tyckte inte att jag skulle blanda alla låtar. Fast det värsta var när jag kom på en låt, sjunger på den och ingen av oss kommer på vad den heter eller artisten. Så det blir nog att kolla igenom skivorna på Fyllinge för jag vet om att där finns ett enormt "bibliotek". 
 


2013-05-13
16:00:00

Trettonde maj
Ibland undrar jag var tiden tar vägen.  Känns som en evighet kvar och jag vill ha hem möbler och vagn nu så att både vi och katterna kan vänja oss. Sen så är det ju faktiskt vårt som bara står och samlar damm på ett lager. Samtidigt så är det helt sjukt hur veckorna går fort. Snart dags för återbesök med första mätningen av magen (hoppas vågen visar lite mer plus än vad den gjort hittills...) och sen är det inte många veckor kvar till semester. 
 
Mmm, snart sommar!


2013-05-10
15:00:00

Tionde maj
Känslan som uppstår när man tittar på magen och något helt plötsligt vill göra sig synligt

2013-05-09
17:00:00

Nionde maj
 
 
 
Min lilla bebis fyller 4 år idag!
Inte direkt bebis längre då han nu räknas som fullvuxen
 
 
 
 

2013-05-08
16:00:00

Åttonde maj
Tänk vad man kan hitta på bara man inte har något planerat och är öppen för förslag. 
Älsklingen höll mig sällskap i trädgården tills Jasmine kom och sen drog han iväg på sina inlines (jag vill också..!). Så skönt det var att sitta i gräset och prata och tugga på lite goda bär. Fast det blev lite mer för henne att göra eftersom jag inte kunde hitta någon lina till hennes lilla gremlin, kan ju säga att jag sitter inte där igen utan att ha honom kopplad. 
Jasmine frågade om vi inte kunde åka till Riccardos, vilket jag självklart var på. Medan vi väntade på att gubben skulle komma hem (han hade ju inga egna nycklar med sig) så hann grannen börja grilla och då är det ju svårt att tänka på något annat än det. Så istället för glass blev det att vi åkte och handlade mat och sen landade vi på Fyllinge där vi lagade maten. Mums! 
 

2013-05-07
16:00:00

Sjunde maj
Igår var en härlig dag! Blev en promenad nere på stranden tillsammans med syster och hennes gremlin, och självklart tog jag på mig för mycket kläder. Satt och njöt en stund innan vi vände tillbaka och som vanligt blev det att vi gick förbi farfar. Där var öppet så vi gick in för att säga hej och det slutade med att vi satt där en timme och bara pratade. Dom blir lika glada varje gång vi dyker upp, och beklagar sig över att dom inte "får" bjuda på något, haha. 
Nu sitter jag och väntar på syster igen för vi ska njuta lite till av vädret, fast denna gången i trädgården. Hmm, jag kan ju lika gärna vänta där nere och ta till vara på all sol jag kan få. 
 

2013-05-06
16:00:00

Sjätte maj
Det gäller att ta till vara på vädret, samtidigt ska man ta till vara på den lediga tiden. Två saker som kanske inte riktigt alltid går ihop. 
Lite sovmorgon i lördags och sen hanns det väl inte med så mycket mer än att äta frukost och fixa sig innan det var dags att köra iväg på dop. Åkte inom och tog äntligen(?) nytt körkortskort (usch!) på vägen. Så först sitta i kyrka en stund och sen några timmar på "fika" resulterade i att man missade den solen som många missbedömde och brände sig i. Igår fick vi faktiskt också lite sovmorgon, men medan andra var ute och njöt i det fina vädret så hade vi ett förråd som behövdes rensas och sorteras. Som vanligt gick det fortare än vad vi trodde så vi hann ta oss ut en liten vända. Några butiker, återvinningen, Riccardos och dumpa lite saker hos föräldrarna innan det bar hemåt igen för att kolla klart på filmerna vi hyrde för en vecka sedan. 
 

2013-05-03
15:00:00

Tredje maj
Jag vet att man inte ska oroa sig, jag har till och med läst att det kan vara såhär, men det är svårt. Han har nämligen varit lugn nu i några dagar, eller i alla fall lugn jämfört med  den förgående veckan. Fast det är ju egentligen bara att sätta igång lite musik i hörlurarna och lägga på magen så behöver man inte tänka mer på det.
Ja och nu får jag förklara mig; det är inte en han! Eller det kan det vara, vi vet inte. Det började med att jag sa "den" när jag pratade om magen, men det kändes fel. Sen så är det såhär; hemma är det bara "han" som jag använder, katterna och maken är ju alla av den sorten, så det har fallit mer naturligt att säga det (plus att jag tror att det är en liten kille, hihi). Sen så har jag riktigt svårt för att använda ordet "hen", och då har jag inte så många alternativ. Blir det nu en flicka och jag har megafel och har kallat magen för "han" så kommer jag få grymt dåligt samvete. Det är en sak som är säker!
 

2013-05-02
19:00:00

Andra maj
Nu låter jag hemsk, men ibland vill man bara strypa den katten. Det var till och med så jag frågade Uffe om vi inte kunde ge bort honom. Han är ju så jäkla enveten och ger sig inte. Så när han tycker att det är dags för mat eller gå upp, då är det det som gäller. Hade det inte varit för att han är på saker så hade det varit betydligt lättare att ignorera honom, men nu är man ju rädd om honom (han är ju självklart på sladdar), om möbler och lägenheten så det finns ju inte så mycket mer att göra åt saken. 
Så idag har man varit vaken sen halv fem, och inte har man fått någon möjlighet att vila i eftermiddag för jag fick skynda in till stan och bm så att jag kunde fixa ett stödbälte. Just det, fogarna har börjat nu. 
 

2013-05-01
19:00:00

Första maj
Idag skulle jag fått en massa gjort och även hunnit med en promenad. Varför blir aldrig saker som man planerar? Visst att jag har fått gjort det mesta av det jag hade planerat men det känns ändå som att man bara suttit i soffan hela dagen. Någon promenad blev det ju inte i alla fall... Inte så kul att gå själv och nu framåt kvällningen så känns det inte som att det är lika varmt längre så då känner man inte för det. Suck på mig. 
Får passa på att njuta av vädret i helgen istället, för nu ska jag njuta av sällskapet och en film innan det är dags att lägga sig så man orkar med restrerande dagar denna veckan.